ΣΠΟΡ

Οι πρώτες νίκες του γιου του Μίκαελ Σουμάχερ στην F4 έχουν ξεσηκώσει κύμα ενθουσιασμού

Οι πρώτες νίκες του γιου του Μίκαελ Σουμάχερ στην F4 έχουν ξεσηκώσει κύμα ενθουσιασμού
ΑΠΕ ΜΜε / EPA / JENS WOLF

Οι φανατικοί φίλοι του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της formula 1, που δίνει την δική του μάχη για ζωή, μετά το ατύχημα του στο σκι, έχουν ξεσηκωθεί με τις πρώτες εικόνες του 17χρονου Μικ Σουμάχερ να κερδίζει στην Ιταλία τους 2 πρώτους αγώνες του στην F4. Ήδη κάνουν τις πρώτες συγκρίσεις με τον πατέρα του και ονειρεύονται σύντομα να ακουστεί και πάλι το όνομα «Σουμάχερ» στις πίστες.

Η formula 4 είναι το ενδιάμεσο στάδιο, για όλους τους εκκολαπτόμενους οδηγούς αγώνων, που στην εφηβική τους ηλικία πρέπει να αφήσουν τους αγώνες καρτ, αλλά δεν μπορούν να λάβουν ακόμη μέρος στην F3. Παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν διεξάγεται, αλλά υπάρχουν εθνικοί αγώνες, με κοινούς κανονισμούς και προδιαγραφές για τα μονοθέσια.

Στα χνάρια του πατέρα του

Το «βάρος» του ονόματος είναι τεράστιο. Όπως όμως και τα γονίδια. Ο Μικ Σουμάχερ δεν θα μπορούσε παρά να λατρέψει την ταχύτητα και τα αυτοκίνητα, όπως ο πατέρας του. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του, στην επίσημη ιστοσελίδα του.

mich schum 1


(Πηγή: www.mickschumacher.ms/en/)

«Οι αγώνες ταχύτητας είναι το όνειρό μου. Είναι συνέχεια στο μυαλό μου. Είναι εξαντλητική διαδικασία, δύσκολη, απαιτητική, περίπλοκη. Δηλαδή με απλά λόγια, καταπληκτική!»

11551627


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / LASZLO BELICZAY)

Οπτικά δεν μοιάζει πολύ με τον πατέρα του. Είναι περισσότερο παιδί της μητέρας του, κατάξανθος, με «ευγενικά χαρακτηριστικά». Όμως αυτοί που τον ξέρουν, λένε ότι στην οδήγηση είναι ίδιος ο Μίκαελ. Υπολογίζει τα πάντα στον αγώνα, είναι τελειομανής και τα βάζει με τον εαυτό του όταν δεν τα καταφέρνει.

schumi and son


(Πηγή: Instagram)

Του αρέσει το αγωνιστικό ποδήλατο, κάνει mountain bike, λατρεύει το σκι και επιδίδεται στο μότοκρος. Τα περισσότερα από τα οποία ήταν και τα χόμπι του πατέρα του. Μόνο ποδόσφαιρο δεν τον έχουμε δει να παίζει.

Τρέχοντας με ψευδώνυμο

Η οικογένεια τον προφύλαξε από μικρό από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι φωτογραφίες του με τον πατέρα του ελάχιστες, σε σχέση με την αδελφή του Τζίνα Μαρία. Όταν αποφάσισε ότι θέλει να τρέξει, ανέλαβε δράση ο παππούς Ρολφ Σουμάχερ, που τον συνόδευε παντού. Ο ίδιος έτρεχε αρχικά με το επίθετο της μητέρας του, Μικ Μπετς και αργότερα με το Μικ Τζούνιορ. Λίγοι ήταν εκείνοι που γνώριζαν ποιος ήταν πραγματικά ο μικρός οδηγός. Ο πρώτος του αγώνας ήταν στην Ισπανία το 2008 και ο 9χρονος Μικ τερμάτισε 10ος και 8ος.

mich schum 2


(Πηγή: www.mickschumacher.ms/en/)

Όσο όμως ανέβαιναν οι κατηγορίες το ταλέντο του μικρού δεν κρυβόταν. Το 2014 θα αναδειχθεί 2ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καρτ. Σε ηλικία 15 χρόνων.

14531727


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / FREDRIK VON ERICHSEN)

Οι συνειρμοί πλέον ήταν φανεροί. Ο Μίκαελ Σουμάχερ ξεκίνησε από τα καρτ, από την πίστα του Κάρπεν (έξω από την Κολονία), την ίδια που έτρεξε και ο μικρός Μικ. Το 1985 ο 16χρονος Μίκαελ είναι 2ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούνιορ. Όπως και ο Μικ, που το πέτυχε απλά ένα χρόνο μικρότερος.

schumi and son 001


(Πηγή: Instagram)

Στην «οικογένεια» της Ferrari

To 2015 περνά στην F4. Αρχικά με γερμανική ομάδα, παίρνοντας μέρος στο πρωτάθλημα στην χώρα του, όπου θα κάνει μία νίκη και θα τερματίσει τελικά 10ος. Εφέτος όμως μετακομίζει σε Ιταλικά χέρια. Η Prema Powerteam είναι ουσιαστικά η «θυγατρική» της Ferrari. Η ακαδημία της σκουντερία στέλνει τα καλύτερα τέκνα της στην Ιταλική ομάδα.

mick Schum car prema


(Πηγή: www.mickschumacher.ms/en/)

Έτσι και ο Μικ Σουμάχερ, που θα κάνει το άλμα. Επιλέγει να τρέξει τόσο στο γερμανικό όσο και στο ιταλικό πρωτάθλημα εφέτος. Και την Κυριακή κερδίζει και τους δύο αγώνες στο Μιζάνο. Το πρόγραμμα του απαιτητικό και οι αγώνες του μπαίνουν πλέον στο καλεντάρι των φανατικών της φόρμουλα. Όλοι θέλουν να δουν έστω από κοντά για μία φορά το «νέο Σουμάχερ».

Το πρόγραμμα των αγώνων του

ADAC F4 Germany

15.04. - 17.04. OSCHERSLEBEN
29.04. - 01.05. SACHSENRING
03.06. - 05.06. LAUSITZRING
17.06. - 19.06. OSCHERSLEBEN
22.07. - 24.07. RED BULL RING
05.08. - 07.08. NUERBURGRING
19.08. - 21.08. ZANDVOORT
30.09. - 02.10. HOCKENHEIM

mich schum 6


(Πηγή: www.mickschumacher.ms/en/)

F4 Italian Championship

10.04.16 MISANO
08.05.16 ADRIA
29.05.16 IMOLA
17.07.16 MUGELLO
11.09.16 VALLELUNGA
25.09.16 IMOLA
30.10.16 MONZA

Αργά αλλά σταθερά βήματα

Εκείνος όμως δεν βιάζεται. Αρκεί κανείς να διαβάσει προσεκτικά το πώς περιγράφει στην ιστοσελίδα του τις σκέψεις του για τους αγώνες αυτοκινήτου και πως θέλει να φτάσει στην κορυφή. «Προς το παρόν, ο στόχος μου είναι να γίνω ένας καλός και ολοκληρωμένος οδηγός αγώνων. Αυτό σημαίνει το ένα βήμα μετά το άλλο, να εργάζομαι σκληρά και πάντα να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου».

mich schum 3


(Πηγή: www.mickschumacher.ms/en/)

«Είμαι πεπεισμένος, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχεις τους στόχους σου και είμαι πιστεύω, ότι θα τα καταφέρω. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό για μένα να έχω γερές βάσεις και να έχω αυτοπεποίθηση για καθετί που μπορεί να αντιμετωπίσω σε έναν αγώνα».

«Ακριβώς για το λόγο αυτό δεν θα βιαστώ και δεν θα κυνηγήσω γρήγορα αποτελέσματα. Αντίθετα θα δουλεύω διαρκώς και συγκεντρωμένος. Οι αγώνες ταχύτητας είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο άθλημα, αυτό το κάνει δύσκολο αλλά ταυτόχρονα και τόσο συναρπαστικό».

mich schum 7


(Πηγή: www.mickschumacher.ms/en/)

«Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα καλύτερο από το να είμαι στην πίστα, με στόχο για το τέλειο γύρο και πάντα να προσπαθώ να βελτιώσω την απόδοσή μου. Είμαι διατεθειμένος να εργαστώ σκληρά, επειδή ξέρω, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει κανείς να εκπληρώσει τα όνειρα του». Ναι, αυτός είναι ένας Σουμάχερ!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ