ΣΠΟΡ

Η Λίβερπουλ του Κλοπ θέλει να αποκλείσει την Ντόρτμουντ από τα ημιτελικά του Europa League

Η Λίβερπουλ του Κλοπ θέλει να αποκλείσει την Ντόρτμουντ από τα ημιτελικά του Europa League
Reuters / Wolfgang Rattay Livepic

Η αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Ντόρτμουντ στο Άνφιλντ είναι η πιο αμφίρροπη της βραδιάς των αγώνων ρεβάνς στα προημιτελικά του Europa League, μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα. Σεβίλλη, Σαχτάρ και Βιγιαρεάλ αντίθετα έχουν τον πρώτο λόγο για να βρεθούν στους «τέσσερεις».

Ο Γιούργκεν Κλοπ θέλει να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη στο «σπίτι» του με την ισοπαλία και το εκτός έδρας γκολ, με τον αέρα της παράδοσης (15 ματς στο Άνφιλντ αήττητη κόντρα σε Γερμανικούς συλλόγους), απέναντι όμως σε μια ομάδα που στη σεζόν έχει 5 νίκες σε 7 εκτός έδρας αναμετρήσεις της στην διοργάνωση (δεν κέρδισε μόνο τον ΠΑΟΚ, 1-1, και την Κράσνονταρ, 0-1) και μέσα στο 2016 είναι αήττητη σε 18 παιχνίδια.

Η Λίβερπουλ πλέον δεν έχει τον αρχηγό της Χέντερσον, ενώ στην Ντόρτμουντ πιθανότατα να είναι στο βασικό σχήμα αυτή την φορά ο Παπασταθόπουλος, δίπλα στον Χούμελς, αφού ο Σούμποτιτς είναι τραυματίας.

Η κάτοχος του τίτλου Σεβίλλη είναι το φαβορί κόντρα στην Μπιλμπάο, μετά και τη νίκη με 2-1 στο Σαν Μαμές, κυνηγώντας την 11η σερί εντός έδρας νίκη στο Europa League. Ο Μπανέγκα είναι τιμωρηνμένος, ενώ ο Βαλβέρδε δεν θα έχει στην επίθεση του τον Ουίλιαμς.

Εύκολη μοιάζει και η βραδιά για την Σαχτάρ με την Μπράγκα, αφού πέρα από το 2-1, η Ουκρανική ομάδα μοιάζει πολύ πιο ποιοτική, από την επικίνδυνη πάντως εκτός έδρας Πορτογαλική ομάδα.

Τέλος η Σπάρτα Πράγας ψάχνει την ανατροπή απέναντι στην Βιγιαρεάλ με το εκτός έδρας γκολ που έβαλε, αλλά ο Σκάζνι δεν θα έχει στην διάθεσή του την «μισή ομάδα» από τραυματισμούς και τιμωρίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ