ΣΠΟΡ

Η Λίβερπουλ έκανε μια απίστευτη ανατροπή και απέκλεισε τη Ντόρτμουντ στο Europa League

Η Λίβερπουλ έκανε μια απίστευτη ανατροπή και απέκλεισε τη Ντόρτμουντ στο Europa League
Reuters / Carl Recine Livepic

Μια απίστευτη βραδιά για τους φίλους της Λίβερπουλ, που γύρισε ένα «χαμένο ματς» από την Ντόρτμουντ για να πάρει μια απίθανη πρόκριση στους «4» του Europa League, κάνοντας και ρεκόρ αφού είναι αήττητη σε 12 ματς εφέτος. Μαζί με την Λίβερπουλ στην αυριανή κλήρωση των ημιτελικών του Europa League θα είναι η Σαχτάρ και η Βιγιαρέαλ, που έκαναν επίδειξη δύναμης, καθώς και η κάτοχος του τροπαίου Σεβίλλη, που απέκλεισε δύσκολα στα πέναλτυ την Μπιλμπάο του Βαλβέρδε.

Η βραδιά φάνηκε από νωρίς στο Άνφιλντ ότι ίσως δεν ήταν ιδανική για τον Κλοπ καθώς μέσα σε 10 λεπτά η κακή αμυντική λειτουργία της Λίβερπουλ έδωσε την δυνατότητα στον Μιχταριάν (5) και τον Ομπαμεγιάνγκ (9) να κάνουν το 0-2, με τους «κόκκινους» πλέον να ψάχνουν 3 γκολ για την πρόκριση.

Το παιχνίδι άνοιξε πολύ με την Λίβερπουλ να κάνει φάσεις, την Ντόρτμουντ να είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, αλλά το 0-2 να είναι το σκορ του ημιχρόνου. Στο ξεκίνημα του β μέρους ο Οριγκί μείωσε σε 1-2 και όλοι αναθάρρησαν για μια επική ανατροπή της Λίβερπουλ.

Όμως και πάλι πληγώθηκε από την άμυνα της με τον Ρόις να βρίσκει κενό στο 57 για το 1-3. Η Λίβερπουλ δεν το έβαλε κάτω και μείωσε και πάλι με ωραίο σουτ του Κουτίνιο στο 66, που νίκησε τον Βάιτενφελερ, και πάλι όμως έψαχνε άλλα δύο γκολ.

Εκεί μίλησε ο νόμος του Άνφιλντ και η φανέλα της Λίβερπουλ, που έκανε την ανατροπή όπως στον τελικό της Κωνσταντινούπολης με δύο κεφαλιές από τους «μοιραίους» στην άμυνα Σακό (77) και Λόβρεν (91) για το 4-3 που της έδωσε το εισιτήριο, με τον Κλοπ να πανηγυρίζει μαζί με όλο το γήπεδο.

2016 04 14T205241Z 103668761 MT1ACI14350413 RTRMADP 3 SOCCER EUROPA LIV DOR


(Πηγή: Reuters / Carl Recine Livepic)

Το απίστευτο ματς του Άνφιλντ προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη. Η Ντόρτμουντ, ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων αλλά και πρώην "κόκκινοι" έκαναν σχόλια στο διαδίκτυο.

Στον Ισπανικό εμφύλιο έγινε ντέρμπυ με την Μπιλμπάο του Βαλβέρδε να ανοίγει το σκορ με τον πρώτο σκόρερ (10 γκολ) της διοργάνωσης Αντούριθ (57), με την Σεβίλλη να ισοφαρίζει δύο λεπτά αργότερα με τον Γκαμεϊρό (59).

Οι Βάσκοι έχασαν λίγο αργότερα τον Αντούριθ με μυϊκό τραυματισμό, είχαν όμως τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα με τον Ραούλ Γκαρθία στο 79 και να πάνε το ματς στην παράταση. Τόσο η Σεβίλλη όσο και η Μπιλμπάο είχαν από μία μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν, αλλά το ματς πήγε στα πέναλτυ.

Ο Μπενιάτ έχασε το 4ο για τους Βάσκους και η Σεβίλλη με 5-4 πάει για την 3η συνεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου.

Στην Πράγα η Βιγιαρεάλ έκανε επίδειξη δύναμης διαλύοντας την Σπάρτα με 3 γκολ στο ημίχρονο – Μπακαμπού (5), Καστιγιέχο (42), Σοριάνο (45)-, ενώ ο Μπακαμπόύ έφτασε τα 9 γκολ στην διοργάνωση με το 0-4 στο 49. Από εκεί και πέρα τα «κίτρινα υποβρύχια» χαλάρωσαν και η Σπάρτα μείωσε με τους Ντότσκαλ (65) και Κράιτσι (71).

Άνετη πρόκριση και για την Σαχτάρ με το ευρύ 4-0 επί της Μπράγκα, που φωνάζει πάντως για ένα πέναλτυ που δεν της δόθηκε στο 14. Αντίθετα ο Σρνα έκανε από την βούλα το 1-0 (24) και όλα απλοποιήθηκαν με τον Ρικάρντο Φερέιρα να έχει δύο (!) αυτογκόλ εις βάρος της Πορτογαλικής ομάδας (42 και 74) και τον Κοβαλένκο (50) επίσης να μπαίνει στον πίνακα των σκόρερς.

Τα αποτελέσματα

Λίβερπουλ-Ντόρτμουντ 4-3 (1-1)
Σεβίλλη-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2 / 5-4 πεν. (2-1)
Σαχτάρ-Μπράγκα 4-0 (2-1)
Σπάρτα Πρ.-Βιγιαρεάλ 2-4 (1-2)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ