ΣΠΟΡ

Europa League: χωρίς «εμφύλιο» στα ημιτελικά

Europa League: χωρίς «εμφύλιο» στα ημιτελικά
Reuters / Carl Recine Livepic

Δίχως Ισπανικό εμφύλιο θα είναι τα ημιτελικά του Europa League, με το ζευγάρι της Σαχτάρ με την Σεβίλλη να φέρνει μνήμες από το παρελθόν και την Λίβερπουλ να αντιμετωπίζει την Βιγιαρεάλ, με την ρεβάνς στο Άνφιλντ.

Όπως την σεζόν 2006-2007 η Σεβίλλη θα βρει στον δρόμο της την Σαχτάρ, την οποία είχε αποκλείσει τότε στην φάση των «16», πριν κατακτήσει το τρόπαιο. Η πρώτη αναμέτρηση είχε λήξει ισόπαλη 2-2 στην Ισπανία και στην ρεβάνς είχε χρειαστεί να σκοράρει ο γκολκίπερ Πάλοπ στο φινάλε (94) για να πάει το ματς στην παράταση και εκεί η ομάδα της Ανδαλουσίας να κερδίσει με 3-2.

Η Λίβερπουλ θεωρητικά έχει πιο εύκολο έργο απέναντι στην Βιγιαρεάλ, με την ρεβάνς μάλιστα στο φρούριο του Άνφιλντ. Οι «κόκκινοι», αήττητοι εφέτος στην διοργάνωση θα δοκιμαστούν από την εξαιρετική επίθεση των «κίτρινων υποβρυχίων» και του 2ου σκόρερ του Europa Μπακαμπού (9 γκολ), ενώ η παράδοση δεν είναι μαζί τους, αφού την τελευταία φορά, που έπαιξαν στα ημιτελικά με Ισπανική ομάδα (2009/10) είχαν αποκλειστεί από την Ατλέτικο Μαδρίτης (που κατέκτησε και το τρόπαιο).

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 28 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 5 Μαΐου, ενώ στον τελικό της Βασιλείας στις 18/5 τυπικά γηπεδούχος θα είναι η νικήτρια του 2ου ζευγαριού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ