ΣΠΟΡ

Με ανάρτηση του ο Κόνορ Μακ Γκρέγκορ ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το MMA

Με ανάρτηση του ο Κόνορ Μακ Γκρέγκορ ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το MMA
Instagram / thenotoriusmma (Conor McGregor)

Ο Ιρλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής του MMA (Μεικτές Πολεμικές τέχνες) Κόνορ Μακ Γκρέγκορ προκάλεσε σοκ στους φίλους του αθλήματος, με ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Twitter, όπου ανακοινώνει την απόσυρσή του.

Όπως ήταν φυσικό η αινιγματική φράση του και το «αντίο» του στους φιλάθλους, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις και λεπτομέρειες πυροδότησε μια άνευ προηγουμένου φιλολογία και άπαντες αναζητούν να μάθουν τι ακριβώς έγινε. «Αποφάσισα να φύγω νέος».

«Λάδι στην φωτιά» έριξε και ο προπονητής του Τζόν Κάβανο, που έγραψε στον δικό του λογαριασμό, ότι «ήταν ωραία όσο κράτησε».

Όλα αυτά συνέβησαν λίγες ημέρες πριν το μεγάλο τουρνουά UFC στο Λας Βέγκας, όπου ο Μακ Γκρέγκορ θα αντιμετώπιζε σε ρεβάνς τον Νέιτ Ντίαζ, θέλοντας να πάρει εκδίκηση για την πρόσφατη ήττα του, αγώνας που αναβλήθηκε.

Οι διοργανωτές του τουρνουά μάλιστα έδωσαν και μια άλλη εξήγηση, σύμφωνα με την οποία ο Ιρλανδός μαχητής αρνήθηκε να εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις (συνεντεύξεις, εκδηλώσεις με σπόνσορες κλπ) επικαλούμενος την προετοιμασία του.

Την ίδια ώρα πάντως όλοι οι υπόλοιποι αθλητές είχαν δεχθεί να πάνε στο Βέγκας για το promotion της εκδήλωσης και πιθανόν με αυτό τον τρόπο θέλησε ο Μακ Γκρέγκορ να δημιουργήσει ντόρο γύρω από το όνομα του και όχι να αποσυρθεί σε ηλικία μάλιστα 28 χρόνων.

Την αίσθηση αυτή, ότι πρόκειται δηλαδή ουσιαστικά για «ανάρτηση-καπρίτσιο» του Ιρλανδού, ήρθε να τονίσει και η ανάρτηση του ίδιου του Ντίαζ, προφανώς με δεικτικό νόημα, λέγοντας ότι «προφανώς τελείωσε η δουλειά μου, ήρθε η ώρα να αποσυρθώ και εγώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ