ΣΠΟΡ

Ο πρωταθλητής του MMA Κόνορ Μακ Γκρέγκορ μίλησε δημόσια για την «απόσυρσή» του

Ο πρωταθλητής του MMA Κόνορ Μακ Γκρέγκορ μίλησε δημόσια για την «απόσυρσή» του
Instagram / thenotoriousmma (Conor Mc Gregor)

Εξηγήσεις για την αινιγματική ανάρτησή του περί «απόσυρσης» έδωσε ο πρωταθλητής του MMA Κόνορ Μακ Γκρέγκορ, εξηγώντας τους λόγους που αποφάσισε να μην δώσει το παρόν στους αγώνες της UFC στο Λας Βέγκας και την ρεβάνς με τον Ντίαζ.

Το ποστάρισμα στον «λογαριασμό» του στο Twitter πριν λίγες ώρες αφορούσε ουσιαστικά την απόφασή του να μην «πετάξει» στην Αμερική για τις συμβατικές υποχρεώσεις του με χορηγούς και τηλεοπτικά δίκτυα αναγκάζοντας τους διοργανωτές να τον αποκλείσουν.

mcgregor statement


(Πηγή: FACEBOOK / the notoriousmma (Conor Mc Gregor)

Με δημόσια τοποθέτησή του ξεκαθάρισε ότι δεν αποσύρεται από την ενεργό δράση. Απλά εξήγησε ότι πιο σημαντικό για εκείνον είναι να συνεχίσει την προετοιμασία του στην Ισλανδία για τον μεγάλο αγώνα με τον Ντίαζ, που τον υποχρέωσε πρόσφατα στην πρώτη ήττα της καριέρας του στις Μεικτές Πολεμικές Τέχνες.

https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p

(κάντε "κλικ" στην εικόνα για το βίντεο)

Ο Ιρλανδός πρωταθλητής επικαλέστηκε όλη την προετοιμασία και την επιστημονική προσέγγιση για την προπόνησή του, που θα έπρεπε να διακόψει για να πάρει μέρος στο promotion της διοργάνωσης. Κάτι που σύμφωνα με τον Μακ Γκρέγκορ θα τον απομάκρυνε από τον στόχο του: να διορθώσει τα λάθη του προηγούμενου αγώνα και να είναι σε τοπ φόρμα για να ξανακερδίσει τον τίτλο του.

https://www.instagram.com/p/p

(κάντε "κλικ" στην εικόνα για το βίντεο)

H UFC (Ultimate Fighting Championship) από την πλευρά της επικαλείται ότι υπάρχει κονδύλι ύψους 20 εκατομμυρίων $ για το μάρκετινγκ των αγώνων και προσφέρθηκε να ανυλώσει ακόμη και ιδιωτικό τζετ, που θα μεταφέρει όλη την ομάδα του Μακ Γκρέγκορ από την Ισλανδία στην Αμερική ώστε να συνεχίσει την προετοιμασία του.

https://www.instagram.com/p/p

(κάντε "κλικ" στην εικόνα για το βίντεο)

Η απάντηση του Ιρλανδού είναι ότι κάτι τέτοιο θα διαταράξει τον σχεδιασμό της προπόνησης, αφού θα πρέπει να αφιερώνει ώρες σε συνεντεύξεις, φωτογραφίσεις κλπ, και ότι οι διοργανωτές δεν μπορούν να επικαλούνται χρηματική βλάβη, όταν οι τρεις τελευταίοι αγώνες του απέφεραν έσοδα στους διοργανωτές ύψους 400(!) εκατομμυρίων $.

Εφόσον ο Μακ Γκρέγκορ επιμείνει στην απόφαση του και ισχύσει ο αποκλεισμός του, τότε θα χάσει αμοιβή ύψους 10 εκατομμυρίων $ για την ματαίωση του ματς με τον Ντίαζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ