ΣΠΟΡ

Η Μπάγερν πανηγύρισε και τυπικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γερμανίας

Η Μπάγερν πανηγύρισε και τυπικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γερμανίας
Reuters / Michael Dalder

Η Μπάγερν πανηγύρισε με νίκη την 4η συνεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Bundesliga και 26ος στην ιστορία της. Πλέον απομένει ο τελικός Κυπέλλου με την Ντόρτμουντ (21/5) για να κάνει το νταμπλ.

Το πρωτάθλημα το είχε κατακτήσει μαθηματικά, αλλά ήθελε να κλείσει την σεζόν με νίκη ώστε να ικανοποιήσει τον κόσμο της, που γέμισε το γήπεδο. Η Μπάγερν επικράτησε έτσι εύκολα 3-1 απέναντι στο Αννόβερο με δύο γκολ του Γκέτσε και ένα του Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός στράικερ των Βαυαρών έκανε ρεκόρ καθώς έφτασε τα 30 τέρματα στο πρωτάθλημα, ο πρώτος ξένος με αυτή την επίδοση και ο πρώτος που το καταφέρνει γενικότερα στη Bundesliga από τη σεζόν 1976-1977 και τον Ντίετερ Μίλερ της Κολωνίας (34 γκολ).

Πριν από το 27χρονο φορ το ρεκόρ κατείχε ο Χούντελαρ με τα 29 γκολ που είχε πετύχει τη σεζόν 2011-2012. Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα και ο Γκουαρντιόλα, τον οποίο αποχαιρέτησε η Μπάγερν στο Allianz Arena με μια μίνι βράβευση στο ημίχρονο.

Για την στέψη παρατάχθηκαν στο γήπεδο παλιές μεγάλες δόξες του συλλόγου και οι παίκτες πατώντας στο κόκκινο χαλί τους χαιρετούσαν.

Μετά την στέψη και τον γύρο του θριάμβου ακολούθησε και το παραδοσιακό μπουγέλωμα με τα τεράστια ποτήρια μπύρας.

Όλα τα λεφτά όμως ήταν ο χορός των παικτών στα αποδυτήρια που έγινε αμέσως viral.

https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p

Η τελευταία αγωνιστική στην Γερμανία ήταν σημαδιακή για την Στουτγκάρδη, που έχασε από την Βόλφσμπουργκ και ακολουθεί το Αννόβερο στην β κατηγορία. Στα μπαράζ παραμονής θα παίξει η Άιντραχτ Φρ. Με την Νυρεμβέργη, αφού η Βέρντερ Βρ. την κέρδισε στο 88 και σώθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ