ΣΠΟΡ

Γιορτή τίτλου στο Γιουβέντους Stadium για το πρωτάθλημα Ιταλίας-μυθικό ρεκόρ ο Ιγκουαϊν

Γιορτή τίτλου στο Γιουβέντους Stadium για το πρωτάθλημα Ιταλίας-μυθικό ρεκόρ ο Ιγκουαϊν
Reuters / Stefano Rellandini TPX Images of the Day

Η Γιουβέντους πανηγύρισε με νίκη 5-0 επί της Σαμπντόρια την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ιταλία για 5η συνεχόμενη χρονιά, γράφοντας ιστορία. Αυτός είναι ο 32ος τίτλος πρωταθλήματος για την ομάδα του Τορίνο.

Η Γιουβέντους επανέλαβε το κατόρθωμα της πριν τον πόλεμο, από τις σεζόν 1931 έως και το 1935, όταν και πάλι είχε κατακτήσει 5 συνεχόμενους τίτλους. Τυπικά 5 τίτλους έχει κερδίσει και η Ίντερ από το 2006 έως το 2010, αλλά το πρώτο λόγω του calciopolis και η Βέκια Σινιόρα δεν το αναγνωρίζει. Το εντυπωσιακό φινάλε στην σεζόν με το 5-0 επί της Σαμπντόρια και οι 91 βαθμοί ήταν η ολοκλήρωση του θριάμβου της ομάδας του Αλλέγκρι, που ξεκίνησε πολύ άσχημα την σεζόν και βρέθηκε πολύ πίσω στην βαθμολογία, αλλά με επίθεση διαρκείας και συνεχείς νίκες παρέσυρε όλους τους αντιπάλους της.

Επίσης η αναμέτρηση ήταν ξεχωριστή και για τον Κιελίνι, που γιόρτασε με γκολ την 400η εμφάνισή του με την φανέλα της Γιούβε. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ξεκίνησε το πάρτυ με την απονομή, τον γύρο του θριάμβου και το «siamo noi-εμείς είμαστε (εν. πρωταθλητές)» από όλους τους παίκτες.

Μυθικό ρεκόρ ο Ιγκουαΐν

Η Νάπολι κέρδισε 4-0 την Φροζινόνε και με 82 βαθμούς πήρε το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, αφήνοντας στα προκριματικά την Ρόμα (3-1 στο Σαν Σίρο την Μίλαν και 80 βαθμοί), όμως ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έγραψε ιστορία.

Ο Αργεντινός φορ της Νάπολι με 3 γκολ έφτασε τα 36, αναδείχτηκε βέβαια πρώτος σκόρερ στο καμπιονάτο, αλλά ισοφάρισε την επίδοση του Τζίνο Ροσέτι της Τορίνο από την σεζόν 1928-29, που είναι ρεκόρ όλων των εποχών στην Ιταλία, ενώ ταυτόχρονα έγινε ο ξένος ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ στο κάλτσιο, αφού ο Σουηδός Νόρνταλ της Μίλαν είχε σκοράρει 35 φορές τη σεζόν 1949-50.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ