ΣΠΟΡ

Μεγάλης έκτασης επεισόδια στην Βουλγαρία από οπαδούς της Λέφσκι Σόφιας

Μεγάλης έκτασης επεισόδια στην Βουλγαρία από οπαδούς της Λέφσκι Σόφιας
(φώτο αρχείου) ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / Vassil Donev

Χούλιγκανς της Λέφσκι Σόφιας προκάλεσαν εκτεταμένα επεισόδια στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Πιρίν για το Βουλγαρικό πρωτάθλημα και τραυμάτισαν σοβαρά αστυνομικούς.

Η Λέφσκι κέρδισε 1-0 εκτός έδρας και παρέμεινε στην 2η θέση του πρωταθλήματος πίσω από την Λουντογκόρετς, όμως οι σκληροπυρηνικοί μερίδα των οπαδών της δημιούργησε πολύ σοβαρά επεισόδια και συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις στην πόλη Μπλαγκόεβγκραντ.

Επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς, οι οποίοι αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή, όπως φαίνεται και από πλάνα που μεταδόθηκαν και στην Βουλγαρική τηλεόραση καθώς μειονεκτούσαν αριθμητικά.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι 8 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τα επεισόδια ενώ δύο από αυτούς παρέμειναν στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι. Η Αστυνομία συνέλαβε 9 χούλιγκανς.

12594986


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / Vassil Donev)

Οι οπαδοί της Λέφσκι έχουν προκαλέσει επεισόδια και στο παρελθόν, έχοντας μάλιστα στις τάξεις τους και αρκετούς νεοναζί, και έχοντας τιμωρηθεί (και από την Βουλγαρική Ομοσπονδία) για ανάλογες σημαίες και πανό που ανήρτησαν σε γήπεδα τόσο στο εθνικό πρωτάθλημα όσο και σε ευρωπαϊκό αγώνα στο Σαράγιεβο, αλλά και με την Μπαρτσελόνα το 2006 (φώτο).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ