ΣΠΟΡ

450 χιλιάδες προφυλακτικά θα μοιραστούν στους αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό

450 χιλιάδες προφυλακτικά θα μοιραστούν στους αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό
Getty Images / Chung Sung-Jun

Τρεις φορές περισσότερα προφυλακτικά από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου θα διαθέσει η ΔΟΕ στους αθλητές, που θα λάβουν μέρος στους Αγώνες στο Ρίο το καλοκαίρι, υπό τον φόβο και του ιού Ζίκα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Associated Press, που αναπαράγει ο Τύπος, η ΔΟΕ αποφάσισε να μοιράσει στο Ολυμπιακό Χωριό κοντά στα 450 χιλιάδες προφυλακτικά, που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι 10.500 αθλητές και οι προπονητές κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Ρίο. Ο αριθμός αυτός είναι τριπλάσιος από όσα διατέθηκαν στο Λονδίνο το 2012 σε μια προσπάθεια της ΔΟΕ για «ασφαλές σεξ» των αθλητών. Ο ίδιος ο πρώην Δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον είχε τεθεί επικεφαλής στην καμπάνια.

GettyImages 148203235


(Πηγή: Getty Images / Scott Heavy Staff)

Τώρα ο αυξημένος αριθμός δικαιολογείται, αφού εκτός από τις 350 χιλιάδες προφυλακτικά για άνδρες, θα διατεθούν και 100 χιλιάδες γυναικεία. Αναλογούν περίπου 42 προφυλακτικά σε κάθε αθλητή για τις ημέρες παραμονής του στο Ολυμπιακό Χωριό.

Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ δεν είναι μόνο το «ασφαλές σεξ», που οδήγησε στην αύξηση του αριθμού των προφυλακτικών, αλλά και ο φόβος για τον ιό Ζίκα, παρότι επίσημα η ΔΟΕ δεν το επιβεβαιώνει.

Η Αυστραλιανή Ολυμπιακή επιτροπή αποφάσισε να χορηγήσει ειδικά ενισχυμένα προφυλακτικά στους Αυστραλούς αθλητές, που θα ταξιδέψουν στο Ρίο, ακριβώς για τον φόβο μετάδοσης του ιού, ενώ ήδη κυκλοφορούν στην Βραζιλία ειδικά πακέτα για την αντιμετώπιση του ιού: ειδικό σπρέι και ταμπλέτες εντομοαπωθητικές, κουνουπιέρα, μαζί με προφυλακτικά, που μπορεί να προμηθευτεί ο καθένας ταξιδιώτης.

2016 04 29T185826Z 1835075022 S1AETBFDGSAA RTRMADP 3 USA ZIKA


(Πηγή: Reuters / Carlo Allegri)

Τα εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων

Στην δημοσιότητα δόθηκε και η μορφή των εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διατεθούν στους φιλάθλους.

Υπάρχει ειδικός σχεδιασμός και ξεχωριστό logo για καθένα από τα 42 αθλήματα, ξεχωριστά εισιτήρια για τις τελετές έναρξης και λήξης, καθώς και ξεχωριστή σειρά για τα αναμνηστικά εισιτήρια, που μπορεί κανείς να αγοράσει για την συλλογή του. Μαζί και τα εισιτήρια των Παραολυμπιακών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ