ΣΠΟΡ

Οι δύο κορυφαιοι τεννίστες στον κόσμο Τζόκοβιτς και Μάρεϊ θα παίξουν στον τελικό του R.Garros

Οι δύο κορυφαιοι τεννίστες στον κόσμο Τζόκοβιτς και Μάρεϊ θα παίξουν στον τελικό του R.Garros
Action Images via Reuters / Jason O Brien

Όπως και στην Αυστραλία και το πρώτο τουρνουά Grand Slam, το νούμερο 1 στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς και το νούμερο 2 Άντι Μάρεϊ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στο Γαλλικό Open έχοντας μπροστά τους την ευκαιρία να γράψουν ιστορία και κίνητρο για τη νίκη. 

Για το Νόλε ο ημιτελικός με τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ ήταν εύκολη δουλειά και τον "καθάρισε" με συνοπτικές διαδικασίες: 3-0 σετ, 6-2, 6-1, 6-4 και 3ος συνεχόμενος τελικός στο Παρίσι για τον εκπληκτικό Σέρβο, που θέλει το μοναδικό τρόπαιο που του λείπει από την συλλογή του.

Πέρυσι ο Βαβρίνκα έκανε την έκπληξη και του το στέρησε, εφέτος όμως μπορεί να γίνει το 12ο Grand Slam τρόπαιο και έχοντας κερδίσει και στην Αυστραλία τον Σκωτσέζο (3-0 σετ) να πάει για το απόλυτο 4 στα 4 μέσα σε μία χρονιά!

Σαφώς πιο δύσκολος ήταν ο ημιτελικός του Μάρεϊ κόντρα στον κάτοχο του τίτλου Σταν Βαβρίνκα, που κράτησε 2 ώρες και 35 λεπτά. Ο Άντι Μάρεϊ προηγήθηκε με 2-0 σετ, 6-4, 6-2, αλλά ο Ελβετός επέστερψε στο ματς με 6-4 στο τρίτο σετ, πριν χάσει με 6-2 το τελευταίο.

Ο Μάρεϊ είναι μόλις ο τρίτος Βρεττανός (Πέρι και Όστιν οι προηγούμενοι), που θα διεκδικήσει τον τίτλο στο Rolan Garros και μόλις ο πρώτος του τελικός στο Παρίσι.

Το ζευγάρι θα αναμετρηθεί για 7η φορά σε τελικό Grand Slam με τον Τζόκοβιτς να προηγείται στο σκορ με 4-2. Ήδη τις προηγούμενες εβδομάδες οι δυο τους έκαναν "πρόβα τελικού" στο χώμα, με το Νόλε να επικρατεί πρώτα στην Μαδρίτη και τον Μάρεϊ να παίρνει την ρεβάνς στην Ρώμη.

RGfinalmen


(Πηγή: Twitter)

Στις γυναίκες θα αναμετρηθούν αύριο στον τελικό η Σερένα Γουίλιαμς (που θα υπερασπιστεί τον τίτλο της) και η Ισπανίδα Γκαρμπίν Μουγουρούθα (πρώτος τελικός στο Παρίσι για το νούμερο 4 στον κόσμο)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ