ΣΠΟΡ

Ο Ιβοριανός στόπερ Μπαϊγί πρώτο απόκτημα της Μάντσεστερ Γιουν. του Μουρίνιο

Ο Ιβοριανός στόπερ Μπαϊγί πρώτο απόκτημα της Μάντσεστερ Γιουν. του Μουρίνιο
Twitter / @ManUtd (Manchester United)

Τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς περίμενουν εδώ και καιρό οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ούτε χθες ξεκαθάρισε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, παρότι το είχε προαναγγείλει, μιλώντας στον Τύπο αφήνοντας εκ νέου ανοιχτή την υπόθεση), όμως ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε διαφορετική άποψη και ο 22χρονος στόπερ Ερίκ Μπαϊγί είναι το πρώτο του μετεγγραφικό απόκτημα για τους "μπεμπηδες".

Ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε προαναγγείλει ότι ήθελε να ενισχύσει το κέντρο της άμυνας της νέας του ομάδας και κατέληξε στον Ερίκ Μπαϊγί, τον 22χρονο κεντρικό αμυντικό, που έκανε εξαιρετική χρονιά με τη Βιγιαρεάλ (47 συμμετοχές από τον Ιανουάριο του 2015), ενώ στην λίστα του υπήρχαν πολλά ονόματα (και ανάμεσα τους το ρεπορτάζ είχε αναφέρει και αυτό του Κώστα Μανωλά).

baillymutd


(Πηγή: Twitter / @ManUtd (Manchester United)

Ο Ιβοριανός ανακοινώθηκε επίσημα και η συμφωνία υπολογίζεται πως έφτασε τα 35-40 εκατ. ευρώ, την ώρα που η Βιγιαρεάλ είχε αποκτήσει τον Αφρικανό στόπερ με μόλις 5.5. Το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με τη Γιουνάιτεντ ο παίκτης είναι τετραετές με οψιόν ανανέωσης για ακόμα δύο χρόνια.

"Ο Ερίκ είναι ένας νέος κεντρικός αμυντικός με φυσικό ταλέντο. Έχει ήδη παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση και έχει τις δυνατότητες να γίνει ένας από τους καλύτερους. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί του. Βρίσκεται στο σωστό κλαμπ για να συνεχίσει να προοδεύει" είπε ο Special One για το νέο παίκτη του.

"Είναι ένα όνειρο ζωής που γίνεται πργαμτικότητα" ήταν τα πρώτα λόγια του Μπαϊγί. "Το μόνο που ήθελα στην καριέρα μου ήταν να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ