ΣΠΟΡ

EURO 2016: σοκ στην Ισπανία με την εμπλοκή του Ντε Χέα σε σεξουαλικό σκάνδαλο

EURO 2016: σοκ στην Ισπανία με την εμπλοκή του Ντε Χέα σε σεξουαλικό σκάνδαλο
Reuters / Sergio Perez

Ισχυρό σοκ στις τάξεις της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, λίγες ώρες πριν την έναρξη του EURO 2016 καθώς η Ισπανική εφημερίδα El Diario εμπλέκει τον τερματοφύλακα των Ρόχας και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Νταβίντ Ντε Χέα σε σεξουαλικό σκάνδαλο.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της Ισπανικής εφημερίδας, ο Ντε Χέα και ο επιθετικός της Μπιλμπάο Μουναΐν εμπλέκονται σε σκάνδαλο σεξουαλικής εκμετάλλευσης, βιασμών, παιδικής πορνογραφίας και εξώθησης στην πορνεία, το οποίο είχε αρχίσει το 2005.

degeascandal

Η έρευνα που είναι σε εξέλιξη αφορά έναν Ισπανό μάνατζερ, που κατηγορείται ως επικεφαλής κυκλώματος μαστροπείας. Νεαρή λοιπόν, που είναι πλέον προστατευόμενη μάρτυρας, κατέθεσε ότι το 2012 κακοποιήθηκε σεξουαλικά σε ξενοδοχείο της Μαδρίτης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Νταβίντ Ντε Χέα είχε ρόλο μεσάζοντα ερχόμενος σε επαφή πρώτα με τον ίδιο τον Ισπανό ατζέντη και μετά με την ίδια, η οποία απειλήθηκε για να έρθει σε ερωτική συνεύρεση με τον Μουνιαΐν και έναν ακόμη παίκτη της U-21, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μαδρίτης. Ο ίδιος ο Ντε Χέα δεν ήταν παρών αλλά έκλεισε το ραντεβού, σύμφωνα με την κατάθεση της καταγγέλουσας, ενώ δεν ήξερε το όνομα του δεύτερου παίκτη. Τόσο ο Δικαστής όσο και οι Αστυνομικές Αρχές δεν κατονόμασαν τον τερματοφύλακα της εθνικής ως μέλος κυκλώματος μαστροπών, αλλά χαρακτήρισαν ιδιαίτερα αξιόπιστη την κατάθεση. Μάλιστα στην αναφορά η Αστυνομία αποκλείει το κίνητρο του εκβιασμού από την πλευρά της καταγγέλλουσας (με χρηματικό κίνητρο), ενώ περιλαμβάνει και μηνύματα από το Whats Up των δύο ποδοσφαιριστών.

deGeascandal3

Μάλιστα σε αυτά ο Ντε Χέα φέρεται να ρωτά την κοπέλα αν θα ήθελε να κλείσει ραντεβού και με 5 παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μαζί με εκείνον. Επίσης υπάρχει και μία 17χρονη η οποία σύμφωνα με την μαρτυρία της βιάστηκε από τον Ισπανό ατζέντη και έναν Ουκρανό συνεργό του και υπό την επήρεια ναρκωτικών αναγκάστηκε να γυρίσει σεξουαλικό βίντεο και να βγάλει γυμνές φωτογραφίες, που ο ατζέντης ισχυρίστηκε ότι θα έστελνε στον Ντε Χέα για να κλείσει ραντεβού.

Η εφημερίδα επικοινώνησε με τον Ισπανό γκολκίπερ, που δεν έκανε κανένα σχόλιο, ενώ ο μάνατζερ του Μουνιαΐν ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του δεν κλήθηκε ποτέ από τις Αρχές.

2016 06 06T191028Z 1321721204 S1AETIJZDKAA RTRMADP 3 SOCCER EURO ESP


(Κασίγιας και Ντε Χέα - Πηγή: Reuters / Susana Vera)

Ήδη κυκλοφορούν φήμες (στον Αγγλικό Τύπο) ότι ο Ισπανός Ομοσπονδιακός Βιθέντε ντελ Μπόσκε έδιωξε από την αποστολή τον Ντε Χέα, που διεκδικούσε μαζί με τον Κασίγιας την θέση του βασικού γκολκίπερ. Στις 18.45 ώρα Ελλάδας έγινε η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου και ενώ οι Ισπανοί υποστήριζαν ότι θα εμφανιστεί ο γκολκίπερ για να μιλήσει, τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντίθετα μίλησαν, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο ο Αντούριθ και ο Μπεγερίν, που αρνήθηκαν να απαντήσουν σε οποιαδήποτε σχετική ερώτηση. Πρώτος αγώνας της εθνικής Ισπανίας την Δευτέρα με την Τσεχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ