ΣΠΟΡ

Odds BK (Νορβ) ή Μάριεχαμν (Φινλ) η αντίπαλος του ΠΑΣ Γιάννινα στον β προκρ. του Europa League

Odds BK (Νορβ) ή Μάριεχαμν (Φινλ) η αντίπαλος του ΠΑΣ Γιάννινα στον β προκρ. του Europa League
EUROKINISSI / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ

Ιστορική ημέρα η 20 Ιουνίου του 2016 καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα συμμετείχε για πρώτη φορά σε κλήρωση Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά την τιμωρία του Πανιωνίου την Παρασκευή από την UEFA, αφού δεν πληρούσε τα κριτήρια αδειοδότησης.

Ο ΠΑΣ (που και ο ίδιος στο παρελθόν είχε στερηθεί για τον ίδιο λόγο την συμμετοχή του στο Europa League) μπήκε στην κλήρωση του β προκριματικού γύρου και κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την νικήτρια του ζευγαριού Odds BK Νορβηγίας και Μάριεχαμν Φινλανδίας, που θα αναμετρηθούν στον πρώτο προκριματικό γύρο (30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου τα παιχνίδια τους).

Οι αγώνες θα γίνουν στις 14 και 21 Ιουλίου.

2544821


(Η "πρώτη" του ΠΑΣ Γιάννινα - Πηγή: EUROKINISSI)

Ο ΠΑΣ έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν υπό τον Γιάννη Πετράκη και λογικά μέσα στις επόμενες ημέρες θα κάνει και κάποιες κινήσεις για την ενίσχυσή του, ενόψει της Ευρωπαϊκής συμμετοχής.

Το προφίλ των αντιπάλων

Η Νορβηγική ομάδα είναι το φαβορί καθώς είναι πιο γνωστή στους φιλάθλους ως Οντ Γκρένλαντ από το 1994 έως το 2012 και είναι ένας από τους παλαιότερους συλλόγους στην Ευρώπη. Βρίσκεται στην κομητεία του Τέλεμαρκ, γνωστή από την ομώνυμη πολεμική ταινία και έχει 12 Κύπελλα στην τροπαιοθήκη της και το 2014 ήταν φιναλίστ στον τελικό. Πέρυσι τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος Νορβηγίας. Είναι η 4η χρονιά της στην Ευρώπη (UEFA το 2001-02 και το 2004-05), και πέρυσι είχε την καλύτερη πορεία της φτάνοντας ως τα πλέι-οφ (απέκλεισε την Σέριφ Τίρασπολ, την Σάμροκ Ρόβερς και την Ελφσμποργκ) για να αποκλειστεί από την Ντόρτμουντ με 2 ήττες 4-3 και 7-2.

odds3


(Πηγή: Twitter)

Η Μάριεχαμν από την Φινλανδία είναι πιο «φρέσκια» και βρίσκεται στην μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος από το 2005 και πέρυσι κατέκτησε και τον πρώτο της τίτλο, νικώντας στον τελικό Κυπέλλου την Ίντερ Τούρκου με 2-1, ενώ τερμάτισε στο πρωτάθλημα 6η. Σην Ευρώπη συμμετείχε και την σεζόν 2013-14, όταν και αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από την Ίντερ Μπακού με 0-2 και 1-1.

mariehamn


(Πηγή: http://www.ifkfotboll.ax/ )

ΔΗΜΟΦΙΛΗ