ΣΠΟΡ

Ο Μάρκους Γουίλις θα θυμάται για πάντα την αναμέτρηση με τον Φέντερερ στο Wimbledon

Ο Μάρκους Γουίλις θα θυμάται για πάντα την αναμέτρηση με τον Φέντερερ στο Wimbledon
Ο Μάρκους Γουίλις έγραψε ιστορία στο Wimbledon Reuters / Toby Melville

Σε μια ιστορία βγαλμένη από τα παραμύθια, ή από σενάριο ταινίας (παρεμπιπτόντως υπάρχει μία σχετική, το «Wimbledon» του 2004 με πρωταγωνιστή τον Πολ Μπετάνι) ο Μάρκους Γουίλις αντιμετώπισε στον β γύρο του φημισμένου τουρνουά τέννις του Λονδίνου τον Ρότζερ Φέντερερ. Και φυσιολογικά έχασε...

Αν αναρωτηθείτε λοιπόν, γιατί θα πρέπει να αφιερώσετε λίγα λεπτά στον 25χρονο τεννίστα από το Σλάο, 30 χλμ δυτικά του Λονδίνου, μόνο και μόνο επειδή έχασε με 3-0 σετ (6-0, 6-3, 6-4) από τον Ελβετό σούπερ σταρ, ένα στοιχείο και μόνο θα σας κάνει να το ξανασκεφτείτε:

Το νούμερο 772 (!) στον κόσμο στάθηκε απέναντι στο νούμερο 3 (και πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή) στον β γύρο του πιο φημισμένου τουρνουά στον κόσμο! Από μόνο του αυτό αρκεί για να γίνει μια καινούργια ταινία. Δεν είναι όμως μόνον αυτό.

willisvsfederer


(Πηγή: Twitter)

Όλα για την αγάπη

Ο Μάρκους ξεκίνησε στα 9 του χρόνια να παίζει τέννις και κάποια στιγμή έφτασε και στο νούμερο 15 στα junior. Όπως τόσα και τόσα παιδιά όμως, δεν είχε την εξέλιξη που θα ονειρευόταν.

Βλέποντας ότι δεν έχει μέλλον στο άθλημα, ο Μάρκους είχε σχεδόν αποφασίσει να εγκαταλείψει τα κορτ τον Φεβρουάριο και να μετακομίσει στη Φιλαδέλφεια για να δουλέψει ως προπονητής. Και τότε ερωτεύτηκε!

2016 06 29T172633Z 269812222 LR1EC6T1CFYBD RTRMADP 3 TENNIS WIMBLEDON


(Η Τζένιφερ Μπέιτ αριστερά μαζί με την αδελφή του Μάρκους - Πηγή: Reuters / Tony O Brien)

Η Τζένιφερ Μπέιτ, οδοντίατρος και μητέρα δύο παιδιών, τον έπεισε να παραμείνει στη Μεγάλη Βρετανία και να κυνηγήσει το παιδικό όνειρό του: να παίξει στο Wimbledon! Και πως να της χαλάσει χατίρι...Το 2016 έπαιξε σε μόνο ένα τουρνουά στην Τυνησία και έβγαλε 356 δολάρια, όμως το ranking του ήταν αρκετό για να πάρει wild card για τα προ-προκριματικά του Wimbledon, όπου σημείωσε τρεις νίκες.

2016 06 29T173435Z 940079502 LR1EC6T1CTDC5 RTRMADP 3 TENNIS WIMBLEDON


(Πηγή: Reuters / Tony O Brien)

Μπήκε στη συνέχεια στα προκριματικά με τη χαμηλότερη βαθμολογία, αλλά κατάφερε να κάνει και εκεί το τρία στα τρία και να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό του βρετανικού Grand Slam! Το παραμύθι, ωστόσο, δεν τελείωσε εδώ, καθώς νίκησε στον πρώτο γύρο τον Ρικάρντας Μπεράνκις (Νο.54) για να βρεθεί απέναντι στον Φέντερερ. Και με μια επιταγή των 60 χιλιάδων €, ακόμη και αν έχανε.

2016 06 29T174043Z 1661852958 LR1EC6T1D3KCV RTRMADP 3 TENNIS WIMBLEDON


(Πηγή: Reuters / Tony O Brien)

Έζησε το όνειρο του

Η Τζένιφερ τον έβαλε να χάσει καμμιά 20αριά κιλά, να προπονηθεί σκληρά όλο αυτό το διάστημα και η παρουσία του στο κεντρικό κορτ του Wimbledon ήταν η ανταμοιβή του. Το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος του αγώνα και η περηφάνια της κοπέλας του, της αδελφής του και των γονιών του.

Ο Μάρκους ξεκίνησε μουδιασμένα, χάνοντας με 6-0 το πρώτο σετ, αλλά στα επόμενα 2, με όπλο το πολύ καλό σερβίς του και την εξαιρετική τεχνική του στάθηκε όπως οποιοσδήποτε άλλος αντίπαλος σε αυτό το στάδιο του τουρνουά. Το πρώτο γέιμ που κέρδισε ήταν μια εκπληκτική στιγμή.

Έκανε μάλιστα και τα κολπάκια του, με λόμπες, δύσκολα χτυπήματα προς τον Φέντερερ, κυνήγησε το break. Aκόμη και με τον διαιτητή τα έβαλε ζητώντας «επαλήθευση» μέσω τεχνολογίας (σε 2 μάλιστα πόντους είχε δίκιο!) σε έναν από τους αγώνες, που θα μπουν πιθανότατα στο πάνθεον της ιστορίας του αθλήματος.

Ο Φέντερερ υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Γουίλις: «έφερε τρομερή ενέργεια στο γήπεδο, ήταν τόσο αναζωογονητικό για το άθλημα» δήλωσε χωρίς περιστροφή. Όσο για τον Μαρκους;

federerforwillis


(Πηγή: Twitter)

Άσχετα με το αν θα συνεχίσει ή όχι την προσπάθεια, θα έχει πάντα να θυμάται την Τετάρτη 29 Ιουνίου του 2016. Γιατί δεν μετρά πάντα η νίκη στον αθλητισμό.

ΥΓ. Αν κρίνουμε από τα κόλπα με το μπαλάκι, μάλλον διαθέτει και περισσότερο ταλέντο από κάποιους παίκτες της εθνικής Αγγλίας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ