ΣΠΟΡ

Φοιτήτρια στο Χάρβαρντ η Σαράποβα

Φοιτήτρια στο Χάρβαρντ η Σαράποβα
Twitter / MariaSharapova

Ίσως τελικά ο διετής αποκλεισμός από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα στο τένις να μην κάνει και τόσο κακό στη Μαρία Σαράποβα, αν σκεφτεί κανείς ότι θα τη βοηθήσει να ανοίξει τους πνευματικούς της ορίζοντες...

Η διεθνής τενίστρια, στην οποία έχει επιβληθεί διετής αποκλεισμός λόγω σκανδάλου ντοπαρίσματος στις αρχές του 2016, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τον... ελεύθερο χρόνο της φοιτώντας στο ευρέως γνωστό αμερικανικό πανεπιστήμιο, Χάρβαρντ.

Η εισαγωγή σε πρόγραμμα για το Business School του Χάρβαρντ, το οποίο και επέλεξε, είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το ποσοστό αποδοχής περιορίζεται στο 11%.

Η πρωταθλήτρια, η οποία εκτιμάται να έχει περιουσία αξίας $195 εκατ., βρέθηκε θετική σε χρήση μελδονίου, ουσία που προστέθηκε στη λίστα με τις απαγορευμένες στις αρχές του 2016.

Η Σαράποβα θα μπορέσει να ξαναπαίξει τένις επαγγελματικά από της 25 Ιανουαρίου 2018, όμως η πρωταθλήτρια έχει κάνει έφεση στο αρμόδιο δικαστήριο αθλητικών CAS με την ελπίδα ότι ίσως γίνει συντομότερα.

Η Ρωσίδα ισχυρίζεται πως κάνει χρήση μελδονίου για την καρδιά της από το 2006 και πως δεν ήταν ενήμερη για την ένταξη της ουσίας στη λίστα με τις απαγορευμένες.

Το CAS έχει ως τις 28 Ιουλίου να αποφασίσει για την έφεση, αλλά ακόμα και αν δεν αλλάξει την απόφασή του, η Σαράποβα φαίνεται να έχει προετοιμαστεί για τη ζωή χωρίς το τένις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ