ΣΠΟΡ

Τα αδέλφια Αντετοκούνμπο οδήγησαν την εθνική μπάσκετ στη νίκη επί του Μεξικού

Τα αδέλφια Αντετοκούνμπο οδήγησαν την εθνική μπάσκετ στη νίκη επί του Μεξικού
EUROKINISSI / ACTION IMAGES

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο είχαν πει ότι ήταν όνειρό τους να παίξουν μαζί στην εθνική μπάσκετ και στο δεύτερο παιχνίδι για το προολυμπιακό τουρνουά με το Μεξικό, ο Γιάννης και ο Θανάσης δικαιώθηκαν απόλυτα για την δίψα τους αυτή, οδηγώντας στη νίκη με 86-70 και στην 1η θέση του ομίλου.

Η διαφορά όμως δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα καθώς στο πρώτο ημίχρονο το Μεξικό ήταν όχι απλά ανταγωνιστικό, αλλά έβαλε δύσκολα στην εθνική μας κλείνοντας μπροστά στο σκορ με 35-33. Με καλά ποσοστά από την περιφέρεια και συνεχή πικ εν ρολ, είχε λύσεις και στην πίεση της εθνικής ομάδας.

gremex2


(Πηγή: Twitter)

Ήταν η είσοδος στο β δεκάλεπτο του Θανάση Αντετοκούνμπο, που έδωσε έξτρα ενέργεια στην άμυνα με συνεχείς βοήθειες και η γαλανόλευκη άρχισε να πλησιάζει στο σκορ και να δείχνει ότι σύντομα θα βρει την λύση.

Όλα έγιναν στο τρίτο δεκάλεπτο με τα δύο αδέλφια να δίνουν σόου (ο Θανάσης έδειξε και επιθετικό ταλέντο με 12 πόντους) και τον Γιάννη να προσφέρει στιγμές NBA (21 πόντοι με 3/5 τρίποντα). Η διαφορά μεγάλωσε στο +14 και κάπου εκεί το Μεξικό δεν άντεξε και παρέδωσε τα όπλα.

Την 3άδα των καθοριστικών παικτών για την εθνική έκλεισε ο Γιάννης Μπουρούσης, που για ένα ριμπάουντ έχασε το double double (16 πόντοι-9 ριμπάουντς).

Τα δεκάλεπτα (Μεξικό-Ελλάδα): 16-15, 35-33 (19-18),48-60 (13-27), 70-86 (22-26)

gremex1


(Πηγή: www.fiba.com)

Η εθνική μας τερμάτισε πρώτη και πλέον στα κρίσιμα νοκ άουτ ματς θα αντιμετωπίσει πρώτα (17.30) την Κροατία (κέρδισε 72-52 την Τυνησία με 25 πόντους του Μπογκντάνοβιτς), ενώ η Ιταλία θα παίξει με το Μεξικό (22.00) και οι 2 νικητές το Σάββατο στον μεγάλο τελικό (22.00) θα διεκδικήσουν το εισιτήριο των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ