ΣΠΟΡ

EURO 2016: ο Φερνάντο Σάντος αφιέρωσε την πρόκριση και στην Ελλάδα!

EURO 2016: ο Φερνάντο Σάντος αφιέρωσε την πρόκριση και στην Ελλάδα!
Reuters / John Sibley Livepic

Το ότι ο Φερνάντο Σάντος είχε γίνει ένας από εμάς, όσο καιρό βρέθηκε στην πατρίδα μας και κυρίως στον πάγκο της εθνικής ομάδας, το είχαμε καταλάβει και με τις δηλώσεις του μετά από κάποια ματς. Όμως αυτό, που έκανε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ημιτελικού αποδεικνύει το μεγαλείο του.

Λίγα λεπτά αφότου η Πορτογαλία πήρε το εισιτήριο για το Παρίσι και θα βρεθεί σε τελικό μετά από 12 χρόνια, ο Φερνάντο Σάντος είχε να πει μια κουβέντα και ένα ευχαριστώ και για την Ελλάδα! Ξεκινώντας τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είμαι πολύ χαρούμενος για την οικογένειά μου, για τους παίκτες μου και για τους Έλληνες που με υποστήριξαν. Με υποστήριξαν πολλοί, ακόμη και στο στάδιο. Η σκέψη μου πάει και σε αυτούς»!

2016 07 06T193616Z 110835376 MT1ACI14471789 RTRMADP 3 SOCCER EURO POR WAL


(Πηγή: Reuters / Kai Pfaffenbach Livepic)

«Η πρώτη μου σκέψη όταν ανέλαβα ήταν να βρεθούμε στον τελικό και έγινε. Είχα πει στους παίκτες μου τότε, πως θα είμαστε στον τελικό. Πολλοί από αυτούς είναι και σήμερα εδώ και φτάσαμε στο στόχο μας. Είμαστε μια ενωμένη ομάδα και τα καταφέραμε. Το αξίζαμε. Είναι ο πρώτος τελικός στην καριέρα μου. Θέλουμε τη νίκη για να δώσουμε μια μεγάλη χαρά στους Πορτογάλους. Ο στόχος μας δεν είναι να παίξουμε στον τελικό, αλλά να νικήσουμε στον τελικό».

«Μπορεί για κάποιους να μην είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, αλλά όλοι ξέρουν πως δεν είναι εύκολο να νικήσεις την Πορτογαλία. Αποφεύγουμε τις εκπλήξεις στην άμυνά μας και σήμερα σκοράραμε δύο φορές. Άρα το πλάνο μας πέτυχε απόλυτα. Η Πορτογαλία προσπαθεί να παίξει πάντα καλό ποδόσφαιρο, αλλά για μένα πρέπει πάντα να προσέχουμε τι δεν πρέπει να κάνουμε. Ο τελικός δεν είναι για να επιλέξεις αντίπαλο, αλλά για να νικήσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ