ΣΠΟΡ

«Καλή επιτυχία» στους αθλητές μας ενόψει Ρίο εύχεται η Stoiximan (pics & vid)

«Καλή επιτυχία» στους αθλητές μας ενόψει Ρίο εύχεται η Stoiximan (pics & vid)

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο να είναι πλέον προ των πυλών και τους αθλητές μας να διανύουν τις τελευταίες ημέρες πριν μπουν στο αεροπλάνο και ταξιδέψουν για τη Βραζιλία, η Stoiximan, φροντίζει να είναι συνεχώς δίπλα τους και να τους στηρίζει.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Κατερίνα Στεφανίδη, η Βάσω Βουγιούκα, η Βασιλική Μιλλούση, η Άννα Κορακάκη, η Ράνια Ρεμπούλη, ο Κυριάκος Ιωάννου και η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών δέχονται τις ευχές για «καλή επιτυχία» από τη Stoiximan, Υπερήφανη Χορηγό τους.

1 copy
2 copy

H Stoiximan έχει αποδείξει ότι στηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα και μέσα από το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο» που οργάνωσε η ΕΟΕ, στήριξε κορυφαίους αθλητές στην προσπάθεια τους να βρεθούν στο Ρίο.

3

5
6

Όλα αυτά μέσα σε μία δύσκολη περίοδο όχι μόνο για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά για τη χώρα μας γενικότερα.

8

Ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Λευτέρη Πετρούνια

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι μία από τις μεγάλες ελπίδες μας για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Παράλληλα όμως είναι ένα παιδί που πάλεψε στην ζωή του για να βρεθεί στην κορυφή μέσα από αντιξοότητες και προσωπικές θυσίες.

Ακριβώς αυτόν τον Λευτέρη Πετρούνια παρουσιάζει ντοκιμαντέρ, που ετοίμασε η χορηγός εταιρία του, Stoiximan (μέσα από την πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου, «υιοθέτησε έναν αθλητή») και παρουσίασε στην αίθουσα προβολών της ΕΟΕ. Ο Λευτέρης, η οικογένεια του, οι συναθλητές του, οι προπονητές και οι άνθρωποι της χορηγού εταιρία του ήταν εκεί, για να του δώσουν ουσιαστικά κουράγιο για την δύσκολη προσπάθεια του σε λίγες ημέρες στο Ρίο.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί στο πρόσωπο του βρήκαμε έναν άνθρωπο και έναν συνεργάτη υψηλού ήθους» τόνισε το μέλος του ΔΣ της Stoiximan Γιάννης Σπανουδάκης, προλογίζοντας τον Έλληνα πρωταθλητή.

16520026


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / Antonio Lacerda)

«Όταν ξεκινούσε η συνεργασία μας, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα φτάσουμε εδώ, στο κτίριο της Ολυμπιακής Επιτροπής περιμένοντας να δούμε το ντοκιμαντέρ αυτό» υπογράμμισε ο Λευτέρης Πετρούνιας. «Για μένα είναι τεράστια τιμή και είναι κάτι όμορφο για να ξεφύγει το μυαλό μας. Άλλωστε σε μια εβδομάδα πετάμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ίσως να μας ξεκουράσει».

«Γεννημένος αθλητής»

Και ακριβώς αυτό ήταν. Ένα ταξίδι στη ζωή του 25χρονου πρωταθλητή, από την στιγμή που μπήκε στο γυμναστήριο 4 χρόνων για να μην κάνει σκανταλιές, μέχρι την κορυφαία στιγμή στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του παγκόσμιου πρωταθλήματος στην Γλασκώβη να αφιερώνει το μετάλλιο στον πατέρα του, που έφυγε πρόσφατα από την ζωή. Γεννημένος αθλητής, όπως λέει και ο τίτλος του εξαιρετικού ντοκυμνατέρ, που σκηνοθέτησε ο Νίκος Κρητικός.

2401145


(ο Λευτέρης Πετρούνιας με την μητέρα του - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Σε ένα ταξίδι, που ήταν μαζί του η μητέρα του Σοφία, ο αδελφός του Ηλίας, οι κολλητοί του από το σχολείο και τα γυμναστήρια, ο προπονητής του Δημήτρης Ράπτης, η κολλητή του, πρωταθλήτρια της ενόργανης, Βάσω Μιλλούση, ο σκύλος του ο Champ. Είδαμε μαζί τα πρώτα του βήματα, τον ευαίσθητο Λευτέρη που έδωσε το μετάλλιο του σε συναθλητή του, που δεν είχε κερδίσει, επειδή στενοχωριόταν. Μάθαμε για την εξέγερση του στο γυμνάσιο, τις τρέλλες του, πώς επέστρεψε στα γυμναστήρια. Την σκληρή δουλειά που έκανε, μας αποκάλυψε το τελετουργικό πριν τους αγώνες, αλλά και τι φοβάται πιο πολύ από όλα, όπως λένε οι φίλοι του.

2401115


(με τον προπονητή του Δημήτρη Ράπτη - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Μοιραστήκαμε το όνειρο του να λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες βλέποντας παιδάκι τον Δημοσθένη Ταμπάκο στους κρίκους στο Σίδνεϊ να δοξάζει την Ελλάδα και την τιμή που ένιωσε όταν επιλέχθηκε πρώτος λαμπαδηδρόμος.

Μετά από σχεδόν μια ώρα ταυτιστήκαμε με τον Λευτέρη και σίγουρα όσοι δουν το ντοκιμαντέρ θα νιώσουν ακόμη πιο περήφανοι, καμαρώνοντας τον και στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, γιατί του αξίζει.

16530325


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Τι θα θελε μόνο; Μα να σκηνοθετήσει αυτός, από σήμερα και μέχρι και τις 15 Αυγούστου και τον τελικό των κρίκων, αυτή την πορεία, όπως είπε μιλώντας στις κάμερες. Για να μπορέσει να την ξαναζήσει μετά με την ησυχία του και όχι μέσα από την στρατιωτική πειθαρχία, που επιβάλει στον εαυτό του πριν τους αγώνες. Και γιατί όχι, να πανηγυρίσει διπλά την κατάκτηση της κορυφής. Άλλωστε όπως λέει και το τατουάζ στην πλάτη του, είναι ο «βασιλιάς των κρίκων-still rings».

20160719 205744

*Παρόντες ήταν ακόμη στην εκδήλωση, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας γυμναστικής, κ. Βασιλειάδης, ο προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια, Δημήτρης Ράπτης, η Βασιλική Μιλλούση, ο Κυριάκος Ιωάννου (αμφότεροι αθλητές που ενισχύονται οικονομικά από τον Stoiximan), η Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά, και εκπρόσωποι του αθλητισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ