ΣΠΟΡ

Ρίο 2016: Κρούσμα ντόπινγκ και στην κυπριακή αποστολή

Ρίο 2016: Κρούσμα ντόπινγκ και στην κυπριακή αποστολή
Ο Αντώνης Μαρτασίδης, με τον προπονητή του Βίκτωρ Μήτρου facebook

Εκτός της ολυμπιακής αποστολής της Κύπρου για τους Αγώνες του Ρίο τέθηκε ο αθλητής της άρσης βαρών Αντώνης Μαρτασίδης.

Ο 24χρονος αθλητής βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, σε δείγμα που έδωσε πριν από λίγες εβδομάδες, ενώ βρισκοταν στην Αθήνα, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε άμεσα και ο προπονητής του, Ολυμπιονίκης τού Σίδνεϊ με την ελληνική Dream Team της Αρσης Βαρών, Βίκτωρας Μήτρου.

Άμεσα ενημερώθηκε και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και έκανε γνωστό πως ξεκινούν διαδικασίες ανάκλησης της διαπίστευσης του αθλητή, ο οποίος είχε ήδη μεταβεί στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ως ένα από τα 16 μέλη της κυπριακής αποστολής.

«... Στις 25 Ιουλίου 2016, εκτός αγώνα, στην Αθήνα, έδωσε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα αφού στο δείγμα ούρων του αθλητή βρέθηκε ουσία που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Απαγορευμένων Ουσιών και Μεθόδων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο νεαρός αθλητής είχε κάνει μία ανάρτηση στο Facebook, με την οποία ενημέρωνε, γεμάτος ενθουσιασμό, τους διαδικτυακούς του φίλους ότι έφτασε στο Ρίο.

Ο προπονητής του νεαρού αθλητή σοκαρισμένος από τα νέα, δήλωσε στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Sport:

«Με το χέρι στην καρδιά, δεν ξέρω τι να πω... Με το που φτάσαμε το Ρίο, μας έστειλαν το χαρτί το οποίο δεν έλεγε ποια είναι η ουσία που πήρε, παρά μόνο είχε έναν κωδικό. Δεν γνωρίζω καν τί είναι αυτό, τώρα θα το ψάξω. Δεν είναι αναβολικό, λένε, αλλά δεν μας έχουν πληροφορήσει ακόμα τί ακριβώς είναι. Προφανώς ο Αντώνης βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο, η προετοιμασία δεν πήγε καλά. Είχαμε πολλά προβλήματα, δεν σήκωνε πολλά κιλά στην προπόνηση και τώρα μας λένε ότι είναι ντοπαρισμένος; Οποια αγωγή του χορηγήθηκε ήταν σχετική με τον τραυματισμό του. Μέχρι τελευταία στιγμή δεν ξέραμε αν θα πάμε στους Αγώνες. Ακόμα κι όταν οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή, γνωρίζαμε ότι δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Ηρθαμε εδώ για τη γιορτή, όχι για διάκριση. Συνεπώς, είναι κάτι που δεν εξηγείται λογικά. Θα δούμε, όμως, τι ακριβώς έχει συμβεί μόλις επιστρέψουμε».

Σημειώνεται ότι ο Μαρτασίδης ήταν μέχρι πριν από 1,5 χρόνο μέλος της εθνικής Ελλάδας, έκανε την προετοιμασία του υπό τις οδηγίες του Βίκτωρα Μήτρου και είχε δηλωθεί στο β΄ γκρουπ της κατηγορίας 85 κιλών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ