ΣΠΟΡ

Ρίο 2016: Αναβάτις εγκατέλειψε λίγο πριν τον αγώνα για να μη ρισκάρει την υγεία του αλόγου της

Ρίο 2016: Αναβάτις εγκατέλειψε λίγο πριν τον αγώνα για να μη ρισκάρει την υγεία του αλόγου της
Facebook / Adelinde Cornelissen

Μια ξεχωριστή ιστορία από τους Ολυμπιακούς του Ρίο, που μπορεί να «ερμηνευτεί» διαφορετικά, ανάλογα με τη σκοπιά από την οποία τη διαβάζει κανείς, είδε το φως της δημοσιότητας. Πρωταγωνιστές της είναι μια αναβάτιδα, που επρόκειτο να αγωνιστεί στο ντρεσάζ και το άλογό της.

Η Αντελίντ Κορνέλισεν πάλευε πολλά χρόνια να πάρει ένα εισιτήριο για Ολυμπιάδα. Και κάποια στιγμή δικαιώθηκε και προ καιρού ταξίδεψε στο Ρίο από τη Νορβηγία για να εκπροσωπήσει τη χώρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μαζί της ο πιστός φίλος και συναγωνιστής, Παρζιβάλ, το εντυπωσιακό, καφέ άλογό της.

cornelissen

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Dodo, κατά τις ημέρες της προετοιμασίας τους, όλα κυλούσαν ομαλά, όπως η ίδια τονίζει στο Facebook, όπου μοιράζεται την ιστορία της. Μέρχρι που ο Παρζιβάλ, δέχθηκε ένα τσίμπημα από δηλητηριώδες έντομο, με αποτέλεσμα αφενός να πρηστεί πολύ το κεφάλι του, αφετέρου να ανεβάσει πολύ υψηλό πυρετό.

Οι κτηνίατροι έπεσαν πάνω στο άλογο, το οποίο είχε διακριθεί στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, το 2012, κατακτώντας ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο και δίνοντάς του πολλά υγρά και αντιβίωση, κατάφεραν να του ρίξουν τον πυρετό και να το κάνουν να αισθανθεί καλύτερα.

«Όσα βράδια ο Παρζιβάλ ήταν άρρωστος, κοιμόμουν μαζί του στο στάβλο, τσεκάροντας τη θερμοκρασία του ανά ώρα. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσω μόνο».

Δεδομένου ότι είχε μοχθήσει για να φτάσει σε μια Ολυμπιάδα και ότι ο Παρζιβάλ φάνηκε να συνέρχεται, η Κορνέλισεν αποφάσισε να αγωνιστεί κανονικά.

«Όταν όμως μπήκαμε στην αρένα, είδα ότι ήδη έβγαζε όση δύναμη είχε μέσα του. Και από τη στιγμή που ο Παρζιβάλ είναι μαχητής από αυτούς που δεν το βάζουν ποτέ κάτω, κατάλαβα ότι δεν μπορούσε να δώσει κάτι περισσότερο. Για να τον προστατέψω, έκρινα ότι έπρεπε να αποχωρήσω. Και αυτό έκανα. Ο φίλος μου, αυτός που έχει δώσει τα πάντα για μένα καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, δεν άξιζε να ταλαιπωρηθεί. Αποχωρήσαμε και εγκαταλείψαμε την αρένα».

cornelissen3

Πολλοί από τους χρήστες των social media συνεχάρησαν την Κορνέλισεν για «την ανιδιοτελή πράξη της». Υπήρχαν, όμως και αυτοί που έγραψαν ότι «δεν υπήρχε καμία πράξη αλτρουισμού. Αντιλήφθηκε ότι δεν επρόκειτο να προκριθεί με το άλογο να νιώθει ήδη ταλαιπωρημένο και γι αυτό αποφάσισε να μην αγωνιστεί. Κάποιος που αγαπά τα ζώα, δεν καβαλά άλογα για να διακριθεί σε αγώνες. Και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα 17χρονο άλογο που έχει κάνει δύο επεμβάσης στην καρδιά, με τη δεύτερη να γίνεται το 2013».

horse1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ