ΣΠΟΡ

Κατερίνα Στεφανίδη: Τα ξημερώματα κρεμά στο λαιμό της το χρυσό μετάλλιο

Κατερίνα Στεφανίδη: Τα ξημερώματα κρεμά στο λαιμό της το χρυσό μετάλλιο
EUROKINISSI

Οι διαθέσεις της είχαν φανεί από τα προκριματικά, όπου χρειάστηκε μόλις ένα άλμα για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του επί κοντώ. Στον αγώνα της... ζωής της, μέχρι τον επόμενο, η Κατερίνα Στεφανίδη δεν λύγισε από το άγχος που συνοδεύει το φαβορί. Κι από τα ξημερώματα του Σαββάτου, η ίδια πανηγυρίζει τη σημαντικότερη διάκριση της καριέρας της και οι Έλληνες ακόμα ένα, το τρίτο χρυσό και έκτο συνολικά μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το οποία θα κρεμάσει στο λαιμό της ξημερώματα Κυριακής (02.30).

Η γεννημένη στον Χολαργό, τον Φεβρουάριο του 1990, Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη τα 4,60 και 4,70 και με τη δεύτερη τα 4,80 και 4,85.

Σε αυτό το ύψος είχε πλέον εξασφαλίσει χρυσό ή ασημένιο μετάλλιο, καθώς ανταγωνιζόταν πλέον μόνο την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, δεδομένου ότι η Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία είχε μείνει στα 4,80.

STEF3

Καμία από τις δύο αθλήτριες δεν κατάφερε να περάσει τα 4,90, ωστόσο η Στεφανίδη στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης, από τη στιγμή που χρειάστηκε συνολικά λιγότερες προσπάθειες από τη Μόρις.

STEF5

«Χρυσή» σεζόν για τη Χρυσή Ολυμπιονίκη

Η αθλήτρια του Ομίλου Φιλοθέης δεν ανέβηκε τυχαία στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Εκτός από τις εντατικές προπονήσεις, είχε και τα απαραίτητα, για να λάμψει κανείς σε μεγάλες διοργανώσεις, εφόδια. Φόρμα και εξαιρετική ψυχολογία από τα φετινά αποτελέσματά της.

STEF6

Τον περασμένο Μάρτιο κατέκτησε χάλκινο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου που διεξήχθη στο Πόρτλαντ, ενώ τον Ιούλιο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, κρεμώντας στο στήθος της το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες Ανοιχτού Στίβου στο Άμστερνταμ με άλμα στα 4,81.

Πριν μπει στο αεροπλάνο για το Ρίο, είχε επιβεβαιώσει την καλή κατάσταση στην οποία βρισκόταν, με τις πρωτιές που κατέκτησε σε Μονακό και Λονδίνο στο πλαίσιο του Diamond League.

STEF7

Οι πανηγυρισμοί και οι φωτογραφίες με τον Μπολτ

Η Στεφανίδη αποφεύγει να κοιτάζει τις προσπάθειες των αντιπάλων της και αυτό έπραξε και τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν η Μόρις ξεκινούσε την τελευταία της απόπειρα για να περάσει τα 4,90 και να της στερήσει το χρυσό.

STEF2 copy

Βλέποντας τον σύζυγο και προπονητή της, Μιτς Κρίερ, να τρέχει προς το μέρος της πανηγυρίζοντας, συνειδητοποίησε ότι 24ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Κυριακής, θα ακούσει τον Εθνικό Ύμνο ως χρυσή Ολυμπιονίκης.

Οι πανηγυρισμοί της συνέπεσαν χρονικά με αυτούς του Γιουσέιν Μπολτ για το δικό του χρυσό στη σκυταλοδρομία 4Χ100. Αυτές οι ευκαιρίες δεν χάνονται... Οι φωτογραφίες αγκαλιά με τον Τζαμαϊκανό σπρίντερ έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά και θα μνημονεύονται για δεκαετίες...

STEF4

Πηγή φωτό: Eurokinissi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ