ΣΠΟΡ

Ο Δήμος Κέρκυρας τίμησε τον Σπύρο Γιαννιώτη

Ο Δήμος Κέρκυρας τίμησε τον Σπύρο Γιαννιώτη
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε μία ιδιαίτερη τελετή στον Κήπο του Λαού, τιμήθηκε το βράδυ της Δευτέρας από τους Κερκυραίους, ο αργυρός Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης.

Με το που έφτασε στο νησί, το οποίο είναι και η γενέτειρά του, τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, με τα πρώτα λόγια να είναι: "στην αρχαία Ελλάδα γκρέμιζαν τα τείχη για να υποδεχτούν τους Ολυμπιονίκες".

Ο Σπύρος Γιαννιώτης συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με τον κόσμο που είχε κατακλύσει τον Κήπο του Λαού και κυρίως τα παιδιά, με τα οποία, όπως είπε, έχει σκοπό να ασχοληθεί στο εξής, προκειμένου να τους μεταδώσει την αγάπη στον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθαι».

Απευθυνόμενος στο κοινό που είχε συγκεντρωθεί για να τον υποδεχτεί, ο Ολυμπιονίκης είπε λίγα λόγια για τα μελλοντικά του σχέδια:

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη λιτή, αλλά πάρα πολύ όμορφη τελετή βράβευσης και λέω ότι είναι όμορφη για έχω τόσα παιδιά εδώ μπροστά. Αυτά είναι το μέλλον του αθλητισμού, αλλά και της Κέρκυρας και της χώρας, ο θαυμασμός στα πρόσωπά τους είναι η χαρά μου σήμερα. Αυτό που εμείς οι αθλητές κάνουμε σίγουρα είναι οι διακρίσεις, σίγουρα προσπαθούμε για το καλύτερο μέσα από την καρδιά μας, αλλά αφού τελειώσει η διάκριση αυτό που προέχει είναι να είμαστε πρότυπα για τους νέους.

Σταματώντας τώρα τον αθλητισμό, αυτό που θέλω να προσπαθήσω να κάνω, είναι να βοηθήσω τους νέους με όποιο τρόπο μπορώ. Τους ευχαριστώ και τους εύχομαι πολλές επιτυχίες και στα σχολεία, αλλά και στον αθλητισμό.

Στο τέλος της τελετής βράβευσης, ο δήμαρχος του απένειμε ένα συμβολικό δώρο, ένα κλαδί ελιάς, ορόσημο των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαίας Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ