ΣΠΟΡ

Europa League: ήττα για Παναθηναϊκό, ισοπαλία για ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα

Europa League: ήττα για Παναθηναϊκό, ισοπαλία για ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να έχει συνέχεια στο εξαιρετικό ξεκίνημα του κόντρα στον Άγιαξ και με πολλά λάθη στην άμυνα γνώρισε την ήττα από την ολλανδική ομάδα με 2-1 στην Λεωφόρο. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ πρέπει μάλλον να νιώθει ικανοποιημένος, αφού δεν έχασε από την καλύτερη Φιορεντίνα.

Πλήρωσε τα λάθη στην άμυνα

Ο Παναθηναϊκός έκανε το ιδανικό ξεκίνημα αφού άνοιξε το σκορ στο 5 με τον Μπεργκ, μετά από ωραία πάσα του Λουντ και αδράνεια της άμυνας του Άγιαξ.

2593344


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Οι "πράσινοι" πίεζαν εξαιρετικά σε όλους τους χώρους μέχρι το 25 και στην συνέχεια έδωσαν χώρο στους Ολλανδούς περιμένοντας να κτυπήσουν στην κόντρα. Στο πρώτο λάθος όμως της άμυνας του, ο Παναθηναϊκός άφησε μόνο του τον Τραορέ στο 34 που εκτέλεσε στην κλειστή γωνία τον Στιλ για το 1-1.

2593414


(Πηγή: EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός έχασε την συγκέντρωσή του και ένα λεπτό αργότερα ο Στιλ έκανε μια απίθανη επέμβαση σε σουτ εξ επαφής του Σάντσεθ, ενώ ο Άγιαξ επιτίθετο κατά κύμματα. Ίδια εικόνα και στο πρώτο 20λεπτου του β μέρους με τον Στραματσιόνι να ρίχνει στο ματς τον Λέτο (ο Ιμπάρμπο ήταν εκτός με τον τραυματισμό του) αντί του Λεντέσμα (είχε γαστρεντερίτιδα όλη την εβδομάδα), ώστε να μπορέσει να έχει ένα στήριγμα ο Μπεργκ.

Αμέσως μετά όμως, στο 65, ο Μέστο έκανε πέναλτυ, στο οποίο ο Στιλ απέκρουσε την εκτέλεση του Κλάασεν, αλλά ο Ρίντεβαλντ μπαίνοντας αντικανονικά πιο νωρίς στην περιοχή (έπρεπε να δοθεί επανάληψη), έκανε στην κενή εστία το 1-2.

2593504


(Πηγή: EUROKINISSI)

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ρίσκαρε βάζοντας τον Βιγιαφάνιες αντί του Κουτρουμπή, όμως πριν προλάβει να ακουμπήσει μπάλα, ο Ιβανόφ έκανε φάουλ και αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να μην έχει καθαρό μυαλό, αλλά ένα φάουλ του Ζίεχ στο 78 επανέφερε αριθμητική ισορροπία, καθώς αποβλήθηκε και αυτός με 2η κίτρινη. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν μπόρεσε να γυρίσει στο ματς ενώ έχασε στις καθυστερήσεις με κόκκινη και τον Γουακάσο.

Η 11άδα του Παναθηναϊκού (3-4-3): Στιλ / Κουτρουμπής (68 Βιγιαφάνιες), Μολέντο, Ιβανόφ / Μέστο, Ζέκα, Λεντέσμα (64 Λέτο), Χουλτ / Γουακάσο, Μπεργκ, Λουντ (74 Σάμπα).

Στο άλλο ματς του ομίλου η Σταντάρ Λιέγης ήρθε ισόπαλη με την Θέλτα 1-1 (3 Ντοσεβί /13 Ρόσι).

Η επόμενη αγωνιστική (29/9): Άγιαξ-Σταντάρ Λ. (20.00), Θέλτα-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (20.00)

Τουλάχιστον δεν έχασε

Στην Τούμπα η Φιορεντίνα κατέβηκε για να πάρει το διπλό και να γίνει το αφεντικό του ομίλου έχοντας επιθετική τριάδα Ίλισιτς, Κάλινιτς και Μπουμπακάρ και πάτησε καλύτερα στο πρώτο 20λεπτο με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει στροφές στην συνέχεια.

2593514


(Κίνδυνος-θάνατος ο Μπουμπακάρ - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Η πρώτη μεγάλη φάση ήταν για τους βιόλα στο 25 με σουτ του Μπαμπακάρ από τα 5 μέτρα, αλλά τον Γλύκο να κάνει μεγάλη απόκρουση. Το ίδιο έκανε λίγο αργότερα σε τελικές του Βαλέρο και του Μπουμπακάρ, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε να επιδείξει ένα σουτ μόνο του Πέλκα, που απομάκρυνε δύσκολα ο Ταταρουσάνου.

Η κυριαρχία της Φιορεντίνα ήταν απόλυτη με τον Ίβιτς να ενισχύει την άμυνα του βάζοντας τους Κρέσπο-Σακόφ. Ο ΠΑΟΚ πάντως θα μπορούσε να πάρει το ματς στο τέλος κάνοντας μια σπουδαία φάση με τον Ροντρίγκεζ να σουτάρει, αλλά τον Ρουμάνο γκολκίπερ να διατηρεί το 0-0, που πρέπει πάντως να ικανοποιεί τον Δικέφαλο (και ο κόσμος χειροκρότησε την προσπάθεια των παικτών της ομάδας στο φινάλε, ενώ φαίνεται να έχουν δίκιο οι γηπεδούχοι στην τελευταία φάση για χέρι αμυντικού της Φιορεντίνα, που δεν δόθηκε).

2593508


(Ο Ροντρίγκεζ την καλύτερη φάση του ΠΑΟΚ - Πηγή: Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Η 11άδα του ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Γλύκος / Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Λέοβατς / Κάνιας, Τσίμιροτ / Πέλκας (57 Σάκοφ) / Ροντρίγκες, Κάμπος (57 Κρέσπο) / Αθανασιάδης (Τιάμ).

Στο άλλο ματς του ομίλου που έγινε νωρίς η Καραμπάγκ ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Λίμπερετς (7 Μίτσελ, 94 Σαντίκοφ / 1 Σικορά, 68 Μπάρος).

Η επόμενη αγωνιστική (29/9): Φιορεντίνα-Καραμπάγκ (20.00), Λίμπερετς-ΠΑΟΚ (20.00)

Ήττα σοκ και για την Ίντερ

Μετά την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το απόγευμα, και η Ίντερ έπεσε θύμα έκπληξης στην πρεμιέρα χάνοντας μάλιστα στην έδρα της από την γνωστή μας Χαποέλ Μπερ Σεβά με τα γκολ του Μιγκέλ Βίτορ (54) και του Μπουζάλο (69).

2016 09 15T202459Z 116972699 MT1ACI14611486 RTRMADP 3 SOCCER EUROPA ITM BSH


(Οι παίκτες της Χάποελ πανηγυρίσουν το γκολ του Μιγκέλ Βίτορ - Πηγή: Reuters / Giorgio Perottino)

Τα αποτελέσματα στα ματς των 22.05

7ος όμιλος

Σταντάρ Λ.-Θέλτα 1-1
Παναθηναϊκός-Άγιαξ 1-2

8ος όμιλος

Κόνιασπορ-Σαχτάρ 0-1
Μπράγκα-Γάνδη 1-1

9ος όμιλος

Σάλτσμπουργκ-Κράσνονταρ 0-1
Νις-Σάλκε 0-1

10ος όμιλος

ΠΑΟΚ-Φιορεντίνα 0-0
Καραμπάγκ-Λίμπερετς 2-2

11ος όμιλος

Ίντερ-Χαποέλ Μπερ Σεβά 0-2
Σαουθάμπτον-Σπάρτα Πρ. 3-0

12ος όμιλος

Οσμανλισπόρ-Στεάουα Β. 2-0
Βιγιαρεάλ-Ζυρίχη 2-1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ