ΣΠΟΡ

Super League: «βασίλισσα» στην Ημαθία η ΑΕΚ, σούπερ Πανιώνιος στην Ξάνθη

Super League: «βασίλισσα» στην Ημαθία η ΑΕΚ, σούπερ Πανιώνιος στην Ξάνθη
ΑΠΕ ΜΠΕ / ΤΑΣΟΣ ΑΣΙΚΙΔΗΣ

Η πρώτη δόση της 4ης αγωνιστικής έφερε τη 2η νίκη στο πρωτάθλημα για ΑΕΚ, Πανιώνιο και Πλατανιά, με τους δύο πρώτους να περνάνε από τις έδρες της Βέροιας και της Ξάνθης, ενώ οι Χανιώτες δυσκολεύτηκαν με αντίπαλο τον Λεβαδειακό.

«Διπλό» με σούπερ Μπακασέτα

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ έκανε πολύ καλό παιχνίδι με την πιο μεστή και ουσιαστική παρουσία του Τάσου Μπακασέτα, που σκόραρε στο 18 με απευθείας κτύπημα φάουλ.

2595046


(Κορυφαίος για την ΑΕΚ ο Μπακασέτας - Πηγή: EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Είχε προηγηθεί ένα δοκάρι από τα 2 μέτρα του Μάνταλου ( από ασσίστ του Ροντρίγκεζ), ακολούθησε άλλο ένα στο 43 από τον Μπακασέτα και αρκετές ευκαιρίες για να κλειδώσει το ματς η ΑΕΚ, με τον Κετσμπάγια να αγχώνεται.

2595049


(Ο Βάργκας πνίγεται στις αγκαλιές για το 2ο γκολ της ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Η Βέροια μπήκε με αλλαγές και πιο επιθετική στο β μέρος και ήταν εκείνη που μέχρι το 65 είχε τις τελικές, δίχως όμως να καταφέρει να βγάλει την ισοφάριση. Οι φιλοξενούμενοι κτυπούσαν στην κόντρα, με τον Λόπεζ να σταματά τον Μπακασέτα, τον Καλογερόπουλο να μην δίνει πέναλτυ σε μαρκάρισμα πάνω στον Βάργκας στο 83 και τελικά τον Βενεζουελάνο να διαμορφώνει το τελικό 0-2 στο 87, μετά από συνεργασία με τον Μπακασέτα.

17093568


(Και πάλι πρόβλημα στην μέση ο Αλμέιδα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΤΑΣΟΣ ΑΣΙΚΙΔΗΣ)

Μελανό σημείο του αγώνα για την ΑΕΚ, ο νέος τραυματισμός του Αλμέιδα στο 38 στην μέση (μπήκε στην θέση του ο Βάργκας και έπαιξε φορ ο Μπακασέτας), με το ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό να είναι σε 2 αγωνιστικές.

«Πάνθηρες» και στην Ξάνθη

Στα Πηγάδια η Ξάνθη βρέθηκε όπως και στο ματς με την ΑΕΚ με δύο γκολ στο 15λεπτο. Στο 5 από κλέψιμο της μπάλας ο Μασούντ μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε τον Ζίφκοβιτς και στο 15 ο Ρισβάνης σηκώθηκε αφύλαχτος σε κόρνερ του Φούντα για το 0-2.

2595050


(Συγχαρητήρια στον Ρισβάνη για το 0-2 / Πηγή: EUROKINISSI / ΤΣΟΥΤΣΑΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ)

Αυτή την φορά όμως η Ξάνθη δεν αντέδρασε καν μέχρι το τέλος του ματς έχοντας προβλήματα και στο δημιουργικό κομμάτι (μόλις 5 τελικές, 1 εντός εστίας και καλύτερη στιγμή κεφαλιά του Ράνου σε κόρνερ στο 72, που πέρασε άουτ), ενώ ο Πανιώνιος θα μπορούσε εύκολα να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ με 4 ακόμη τελικές εντός εστίας.

Αντί για περίπατο, καρδιοχτύπι

Το ματς του Πλατανιά με τον Λεβαδειακό έμοιαζε στο πρώτο μέρος με περίπατο των Χανιωτών, καθώς προηγήθηκαν 3-0 στο 34 με δύο γκολ του Μανούσου (18,26) και ένα του Γιώργου Γιακουμάκη.

2594800


(Οι παίκτες του Πλατανιά πανηγυρίζουν - Πηγή: EUROKINISSI)

Όταν ο Καραχάλιος μείωνε στο 38 σε 3-1 (με την πρώτη τελική των φιλοξενούμενων), κανείς δεν περίμενε ότι ο κακός Λεβαδειακός (χωρίς τον τραυματία Μάντζιο) θα είχε τύχη στο ματς. Ο Πέτρος Γιακουμάκης στο 72 έκανε το 3-2 και το ματς έγινε δραματικό, με τον Μιλιάζες να έχει δοκάρι στο 78 και τον Πλατανιά να γλυτώνει την ισοφάριση και να κάνει το δύο στα δύο.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Ξάνθη-Πανιώνιος 0-2
Πλατανιάς-Λεβαδειακός 3-2
Βέροια-ΑΕΚ 0-2

Κυριακή
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα (16.00)
Ατρόμητος –Παναιτωλικός (18.15)
Κέρκυρα-ΑΕΛ (18.15)
Ηρακλής-Ολυμπιακός (20.30)

Δευτέρα
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ