ΣΠΟΡ

Παραολυμπιακοί 2016: φινάλε για την Ελλάδα με την 6η θέση του Ταϊγανίδη στα 50 ελεύθερο

Παραολυμπιακοί 2016: φινάλε για την Ελλάδα με την 6η θέση του Ταϊγανίδη στα 50 ελεύθερο
6ος στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο στην κολύμβηση ο Χαράλμπος Ταϊγανίδης Facebook / Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα / @parateamGRE

Αυλαία στις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη να αγωνίζεται στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο (κατ. S13).

Μετά τους Αγώνες στην Αθήνα, το Πεκίνο και το Λονδίνο και τα 10 μετάλλια που κέρδισε, ο Ταϊγανίδης επιχείρησε μετά τα 100 ύπτιο (όπου ήταν 4ος) να δώσει στην Ελλάδα ένα ακόμη μετάλλιο στο κλείσιμο της ημέρας, αλλά δεν τα κατάφερε.

έχοντας προκριθεί με τον 6ο καλύτερο χρόνο 24.97, έκανε παρόμοια επίδοση σε έναν πολύ απαιτητικό και γρήγορο τελικό, 24.99, και ολοκλήρωσε στην 6η θέση, που αποτελεί την επιβράβευση για τον κορυφαίο Θεσσαλονικιό κολυμβητή.

TAIGANIDIS FINAL 50M FREE

Η Ελλάδα ξεπέρασε πάντως τον στόχο των 12 μεταλλίων, που είχε κερδίσει στο Λονδίνο το 2012, κατακτώντας 13: 5 Χρυσά (Κωνσταντινίδης, Στεφανουδάκης, Σε Τζον Φερνάντες, στον στίβο, Μιχαλεντζάκης στην κολύμβηση και Μάμαλος στην Άρση Βαρών), 4 Ασημένια (Σεϊνικίδης, Κωνσταντινίδης στον στίβο, Πολυχρονίδης στο μπότσια και Τριανταφύλλου στην ξιφασκία) και 4 Χάλκινα( Ζησίδης, Κοροκίδα στον στίβο, Μπακοχρήστος στην Άρση Βαρών και το ομαδικό - Ντέντα, Πανανός, Πολυχρονίδης- στο μπότσια).

GettyImages 600036138


(Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης ήταν ο σημαιοφόρος στην Τελετής έναρξης των Αγώνων - Πηγή: Getty Images / Friedemann Vogel)

Απομένει η Τελετή Λήξης στις 02.00 (ώρα Ελλάδας) τα ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα με σημαιοφόρο για την Ελλάδα τον Θανάση Κωνσταντινίδη.

Η άκρως επιτυχημένη Ελληνική αποστολή είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει την Τρίτη το απόγευμα σε Ελληνικό έδαφος και αξίζουν μια θερμής υποδοχής όλοι αθλητές, οι αθλήτριες και οι συνοδοί τους για την προσπάθειά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ