ΣΠΟΡ

Premier League: μετά το σκάνδαλο με τους προπονητές, σκάνδαλο και με το "στοίχημα"

Premier League: μετά το σκάνδαλο με τους προπονητές, σκάνδαλο και με το "στοίχημα"
Σκάνδαλο με στοιχήματα σε ομάδα που προπονούσε ο Χάρι Ρέντναπ στην Premier League Getty Images / Clive Rose

Χιονοστιβάδα οι αποκαλύψεις από το ποδοσφαιρικό σκάνδαλο στην Αγγλία, καθώς η Telegraph αποκαλύπτει σήμερα ότι παίκτες Αγγλικού συλλόγου, που προπονούσε ο Χάρι Ρέντναπ, έπαιζαν στοίχημα σε αγώνες της ομάδας τους, παρότι απαγορεύεται από τους κανονισμούς της Ομοσπονδίας.

Λίγα 24ωρα μετά την απόλυση του Σαμ Αλαρντάις από τον πάγκο της εθνικής Αγγλίας και τις αποκαλύψεις για μίζες προπονητών στις μετεγγραφές, που αγγίζουν τουλάχιστον 8 ακόμη μάνατζερ στην Premier League (και με την ονοματολογία να δίνει και να παίρνει), η Telegraph προχώρησε σήμερα σε μια ακόμη αποκάλυψη, που ταράζει τον λαμπερό κόσμο της Premier League.

GettyImages 138021890


(Ο Ρέντναπ στον πάγκο της Τότεναμ - Πηγή: Getty Images / Paul Gilham)

Σύμφωνα λοιπόν με την "κρυφή κάμερα", ο πρώην προπονητής της Τότεναμ Χάρι Ρέντναπ (2008-2012) φαίνεται να παραδέχεται, ότι παίκτες σε ομάδα του είχαν στοιχηματίσει σε αγώνα τους κατά παράβαση των κανονισμών της FA. Οι ποδοσφαιριστές του πόνταραν βέβαια σε νίκη της ομάδας τους, κάτι όμως που ρητά απαγορεύεται.

Redknapp Telegraph


(Πηγή: Twitter / Telegraph)

Ο Ρέντναπ φαίνεται να μην γνώριζε την απαγόρευση, ούτε ότι οι παίκτες του είχαν στοιχηματίσει, αφού παραδέχθηκε με άνεση το γεγονός και δήλωσε έκπληκτος, όταν άκουσε ότι οι παίκτες του παρανομούν. Όφειλε πάντως να ενημερώσει την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχετικά με τον στοιχηματισμό ακόμα και μετά τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, και είναι πιθανό να ξεκινήσει πλέον έρευνα εις βάρος του. Ατζέντης παραδέχθηκε μάλιστα στην κουβέντα ότι παίκτης του είπε να βάλει "υποθήκη" το σπίτι του στη νίκη.

GettyImages 135775309


(Ο Ρέντναπ (δ) με τον βοηθό του στην Τότεναμ Τζο Τζόρνταν - Πηγή: Getty Images / Clive Rose)

Η σιγουριά των ποδοσφαιριστών προέκυψε από το γεγονός ότι οι εταιρίες στοιχηματισμού λανθασμένα υπέθεταν ότι ο Ρέντναπ θα κατέβαζε ομάδα με αρκετούς αναπληρωματικούς στο συγκεκριμένο αγώνα (τελευταίο ματς της σεζόν και ο σύλλογος δεν είχε στόχους), και έδιναν υψηλά ποσοστά στην ισοπαλία ή την ήττα του συλλόγου, ενώ εκείνος τελικά επέλεξε την βασική 11άδα.

GettyImages 142542131


(Πηγή: Getty Images / Gareth Copley)

'Οταν μάλιστα ο Ρέντναπ έκανε αλλαγή βασικού στο ημίχρονο, είδε έκπληκτος τους παίκτες του να τον κοιτούν απορημένα, αφού δεν γνώριζε ότι είχαν ποντάρει στο σκορ υπέρ τους. Ο ατζέντης δε πρόσθεσε, ότι και παίκτες των αντιπάλων, επίσης πόνταραν στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

GettyImages 83526681


(Πηγή: Getty Images / Shaun Botterill)

Η εφημερίδα δεν κατονομάζει ούτε τους παίκτες, ούτε την ομάδα (ο Ρέντναπ έχει προπονήσει ακόμη Γουέστ Χαμ, Πόρτσμουθ, Σαουθάμπτον και ΚΠΡ), ούτε ασφαλώς τον αγώνα, για νομικούς λόγους. Άνοιξε όμως ένα ακόμη κεφάλαιο, που αποδεικνύει ότι ο κόσμος της Premier League δεν είναι τόσο λαμπερός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ