ΣΠΟΡ

Αποχώρηση-σοκ από την πυγμαχία του παγκόσμιου πρωταθλητή Τάισον Φιούρι

Αποχώρηση-σοκ από την πυγμαχία του παγκόσμιου πρωταθλητή Τάισον Φιούρι
Action Images via Reuters / Lee Smith Livepic

Σαν βόμβα έχει πέσει έδω και λίγα λεπτά η ανάρτηση του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών Τάισον Φιούρι, με πολύ σκληρές και υβριστικές εκφράσεις, ότι εγκαταλείπει την ενεργό δράση και λέει αντίο στα ρινγκ.

Ο 28χρονος Βρετανός πυγμάχος ήταν ο άνθρωπος που έβαλε τέλος στην 11χρονη κυριαρχία του Ουκρανού Βλάντιμιρ Κλίτσκο στην πιο "κλασική" κατηγορία της πυγμαχίας, αυτή των βαρέων βαρών, είχε προβλήματα το τελευταίο διάστημα με την WBO, μία από τις πέντε παγκόσμιες Ομοσπονδίες της πυγμαχίας, σχετικά με τον ιατρικό του φάκελο.

2015 11 29T000918Z 91757358 MT1ACI14203574 RTRMADP 3 BOX BOX


(Κλίτσκο (αρ) εναντίον Φιούρι (δ) - Πηγή: Action Images via Reuters / Lee Smith Livepic)

Από τον περασμένο Νοέμβριο και τη νίκη του στη Γερμανία δεν έχει αγωνιστεί ξανά και έκανε πίσω τουλάχιστον 2 φορές σε προσπάθεια για ρεβάνς και με τον Ουκρανό πυγμάχο (στις 29 Οκτωβρίου η τελευταία), με την IBF να του αφαιρει την μία από τις 4 ζώνες. H WBA θα εξέταζε και αυτή την πιθανότητα να του αφαιρέσει τον τίτλο, ενώ η WBO του έδωσε τελεσίγραφο μέχρι τις 10/10 να δημοσιοποίησει τα στοιχεία του ιατρικού του φακέλου και των τεστ που υποβλήθηκε από την VADA (Voluntary Anti-Doping Association / Οργανισμός Αντιντόπινγκ της πυγμαχίας).

tyson montana


(Πηγή: Twitter)

Υπήρξαν έντονες φήμες ότι έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και ναρκωτικών, αναγκάζοντας τον θείο του και προπονητή του Πίτερ, λίγες ώρες νωρίτερα να κάνει ανάρτηση στο Twitter λέγοντας ότι "δεν κερδίζεις τίτλους με κοκαΐνη, αλλά με σκληρή δουλειά και αφοσίωση". Ο ίδιος μάλιστα άλλαξε το όνομα του λογαριασμού του από Gypsy KIng σε Tyson Montana βάζοντας μια φωτογραφία του όπως ο Αλ Πατσίνο στον περίφημο ρόλο του Τόνι Μοντάνα στο Scarface.

tyson fury

Ο ίδιος ο Τάισον Φιούρι έγραψε πριν λίγο στον λογαριασμό του στο Twitter: "η Πυγμαχία είναι το πιο θλιβερό πράγμα στο οποίο συμμετείχα, ένας σωρός από σκ...! Είμαι ο καλύτερος που υπήρξε και αποσύρομαι! Για αυτό πήγαίνετε να γλύψετε ένα π..., και ευτυχισμένες ημέρες"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ