ΣΠΟΡ

Ο ευφάνταστος τρόπος που σκέφτηκε ποδοσφαιριστής για να αποφύγει τη σύλληψή του (vid)

Ο ευφάνταστος τρόπος που σκέφτηκε ποδοσφαιριστής για να αποφύγει τη σύλληψή του (vid)
REUTERS/Kevin Granja

Ήταν το 79ο λεπτό της αναμέτρησης του Εκουαδόρ με τη Χιλή για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 για τη Ζώνη της Νοτίου Αμερικής, όταν ένας ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο λόγος για τον Ένερ Βαλένσια, ο οποίος ξαφνικά, εκτός φάσης, έπεσε στο χορτάρι, δείχνοντας να πονά. Αμέσως μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο τα μέλη του ιατρικού τιμ του Εκουαδόρ, για να δουν τι συμβαίνει με τον ποδοσφαιριστή της Έβερτον και να του παράσχουν κάθε βοήθεια προκειμένου να συνεχίζει να αγωνίζεται στην αναμέτρηση κόντρα στη Χιλή.

Όμως ο Βαλένσια δεν σηκωνόταν για να συνεχίσει το παιχνίδι κι έτσι επιστρατεύθηκε ένα φορείο, προκειμένου να τον απομακρύνει από τον αγωνιστικό χώρο, έτσι ώστε να συνεχιστεί η αναμέτρηση μέχρι να του παρασχεθεί η... απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Ως εδώ, όλα μοιάζουν φυσιολογικά, μια που συχνά ποδοσφαιριστές τραυματίζονται στη διάρκεια των αγώνων και οδηγούνται εκτός γηπέδου με φορείο.

Ήταν η πρώτη φορά όμως που αστυνομικοί κυνηγούσαν φορείο που μετέφερε ποδοσφαιριστή!

2016 10 06T231414Z 85518984 S1AEUFMNRIAA RTRMADP 3 SOCCER WORLDCUP ECU CHL

REUTERS/Guillermo Granja

Η αστυνομία του Εκουαδόρ είχε στήσει καραούλι στον Ένερ Βαλένσια για να τον συλλάβει, καθώς ο άσος της Έβερτον δεν είναι και τόσο συνεπής όσον αφορά τις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στην κόρη του και η πρώην σύζυγός του κινήθηκε νομικά εναντίον του.

Είχε προηγηθεί μια αποτυχημένη απόπειρα σύλληψής του, όταν αστυνομικοί πήγαν στην προπόνηση της εθνικής ομάδας του Εκουαδόρ, τη διέκοψαν κι επιχείρησαν να πάρουν μαζί τους τον Βαλένσια, όμως τους σταμάτησε η Ομοσπονδία.

Έτσι οι αστυνομικοί, πήγαν στην αναμέτρηση του Εκουαδόρ με τη Χιλή και περίμεναν να ολοκληρωθεί ο αγώνας για να κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή να συλλάβουν τον παίκτη.

Όταν όμως είδαν το φορείο να απομακρύνει τον Βαλένσια από τον αγωνιστικό χώρο, υποψιάστηκαν ότι μπορεί για άλλη μια φορά να τον χάσουν μέσα από τα χέρια τους κι έτσι άρχισαν να τρέχουν πίσω από το φορείο.

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Βαλένσια έπεσε στο χορτάρι για ανεξήγητο λόγο, μάλλον οδηγείται στο συμπέρασμα ότι ο άσος της Έβερτον σκηνοθέτησε τον τραυματισμό του για να αποφύγει την σύλληψή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ