ΣΠΟΡ

Α1 μπάσκετ: ξεκίνημα με νίκη για τον Ολυμπιακό, τραυματίστηκε στο χέρι ο Τζέιμς του ΠΑΟ

Α1 μπάσκετ: ξεκίνημα με νίκη για τον Ολυμπιακό, τραυματίστηκε στο χέρι ο Τζέιμς του ΠΑΟ
Κάρφωμα του Πρίντεζη στην έδρα του Κόροιβου EUROKINISSI / ACTION IMAGES

Η πρεμιέρα της Α1 basket league επεφύλασσε την μεγάλη έκπληξη με τη νίκη της νεοφώτιστης Δόξας Λευκάδας επί του ΠΑΟΚ, ενώ ο πρωταθλητής Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την έδρα του Κόροιβου. Είχαμε όμως και δύο σοβαρούς τραυματισμούς, με τον Τζέιμς του Παναθηναϊκού Superfoods να χτυπά στην τελευταία προπόνηση στο χέρι, ενώ ο Σανικίτζε του Άρη υπέστη μεγάλη ζημιά στο γόνατο.

Αμφίβολος ο Τζέιμς στο ντέρμπυ "αιωνίων"

Η τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού Superfoods ενόψει της αυριανής πρεμιέρας (19.00) με τον Προμηθέα, έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη στον Αργύρη Πεδουλάκη, καθώς ο Μάικ Τζέιμς υπέστη βαθύ θλαστικό τραύμα και μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο. Αύριο θα γίνει η πρώτη εκτίμηση, όμως ο Αμερικανός γκαρντ κινδυνεύει να μην είναι σε θέση να αγωνιστεί στο ξεκίνημα της EUROLEAGUE (με Ζαλγκίρις), αλλά και στο πρώτο ντέρμπυ "αιωνίων" με τον Ολυμπιακό στις 17/10.

lavrio pao2


(Πηγή: PAOBC / V.STOLIS)

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό στον Ολυμπιακό να κτίσει μια διαφορά 18 πόντων στην έδρα του Κόροιβου και στην συνέχεια απλά να κάνει μια συντήρηση δυνάμεων, ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με την Ρεάλ στην Μαδρίτη για την EUROLEAGUE.

2608789


(Πρώτος σκόρερ ο Λοτζέσκι - Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Ο Λοτζέσκι με 18 πόντους (και 6 ριμπάουντς) και ο Γκριν με 16 οδήγησαν τους ερυθρόλευκους στην νίκη με 88-66, ενώ δεν αγωνίστηκαν Αθηναίου και Γιάνγκ.

Πύρρειος νίκη για τον Άρη

Παρουσία του Νίκου Γκάλη ο Άρης μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα νικώντας άνετα τα Τρίκαλα 75-25 (με τουςς φιλοξενούμενους να κάνουν μια απέλπιδα αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο δίχως να καταφέρουν να κατεβάσουν την διαφορά από το +23.

2608653


(Κάρφωμα του Μπάκνερ - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Όμως ο τραυματισμός στο γόνατο του Σανικίτζε επισκίασε την χαρά της νίκης, καθώς ο Γεωργιανός φορ υπέστη ρήξη επιγονατίδας και χάνει ολόκληρη την σεζόν..

Η νίκη της ημέρας στην Λευκάδα

Ήταν η τελευταία ομάδα, που μπήκε στην εξίσωση της Α1, η Δόξα Λευκάδας όμως κατάφερε να κάνει την έκπληξη κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 84-78 και τον υιό Μαρκόπουλο (Χάρη) να κερδίζει τον πατέρα (Σούλη).

2608712


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Κολοσσός-Ρέθυμνο 66-74
Άρης-Τρίκαλα 75-65
Δόξα Λευκάδας-ΠΑΟΚ 84-78
Λαύριο-Κύμη 75-69
Κόροιβος-Ολυμπιακός 66-88
Απόλλων Π.-ΑΕΚ (Κυριακή 17.00)
Παναθηναϊκός Superfoods-Προμηθέας (Κυριακή 19.00)

(Δείτε εδώ συνοπτικά αποτελέσματα και στατιστικά της 1ης αγωνιστικής)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ