ΣΠΟΡ

Α1 μπάσκετ: εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Προμηθέα, αποκαλύψεις Πεδουλάκη για Τζέιμς

Α1 μπάσκετ: εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Προμηθέα, αποκαλύψεις Πεδουλάκη για Τζέιμς
Ο Αργύρης Πεδουλάκης στο τάιμ άουτ του Παναθηναϊκού EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Όσο έμπαιναν τα τρίποντα ο Προμηθέας παρακολουθούσε στο σκορ τον Παναθηναϊκό Superfoods, που πάντως στο τέλος πήρε μια άνετη νίκη με 81-71 και ξεκίνησε με το δεξί και στο πρωτάθλημα. Σε αναζήτηση παίκτη οι "πράσινοι" μετά τον τραυματισμό του Τζέιμς, που χτύπησε μόνος του στα αποδυτήρια και όπως αποκάλυψε ο Αργύρης Πεδουλάκης, θα μπορούσε να του κοστίσει την καριέρα του!

Η ομάδα της Πάτρας είχε δυσκολία να μπει στη ρακέτα, και επέλεξε εξ αρχής να σουτάρει από την περιφέρεια (έκλεισε το ημίχρονο με 7/19 τρίποντα και μόλις 5/10 δίποντα) δημιουργώντας κάποια προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού και κρατώντας την διαφορά σε νορμάλ επίπεδα, κάτω από τους 10.

2609406


(Καλάθι από τον Παππά - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Οι "πράσινοι" ήταν φανερό ότι χρησιμοποίησαν και αυτό το ματς για να δοκιμάσουν σχήματα, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, μετά το τραυματισμό του Μάικ Τζέιμς (όπως αναφέρει το ρεπορτάζ πήγε στα αποδυτήρια μετά την προπόνηση εκνευρισμένος με τον εαυτό του, καθώς δέχτηκε παρατηρήσεις από τον προπονητή του και χτυπώντας μια γυάλινη πόρτα έπαθε το βαθύ θλαστικό τραύμα, που θα τον κρατήσει εκτός μάχης σχεδόν 2 μήνες, χάνοντας τα ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό για Basket League και Euroleague).

2609399


(Ο Τζέιμς στον πάγκο - Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης πήρε πολύ χρόνο, ενώ και ο Κέι Σι Ρίβερς ουσιαστικά πέρασε σε θέση 2 δείχνοντας ότι θα προσφέρει και εκεί. Η σταθερή αξία πάντως του Παναθηναϊκού ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης, που ήταν πρώτος σκόρερ με άνεση (18 πόντοι) μαζεύοντας και 6 ριμπάουντς, ενώ και ο Σίνγκλετον (που ήρθε τελευταίος στην προετοιμασία λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων του στην Κίνα), έδειξε ότι μπαίνει στα συστήματα (πρώτος ριμπάουντερ με 7).

2609411


(Κυρίαρχος ο Μπουρούσης στα καλάθια - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στο τέλος οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν, με τον Προμηθέα να μαζεύει την διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 43-36, 67-50, 81-71.

Παναθηναϊκός Superfoods (Πεδουλάκης): Σίνγκλετον 11, Ρίβερς 7 (1), Γκιστ 5, Χαραλαμπόπουλοε 8, Καλάθης 9(1), Μποχωρίδης 6 (1), Καλάθης Π. 2, Φώτσης, Παππάς 15 (1), Μπουρούσης 18

Προμηθέας (Βετούλας): Γκίκας 8 (2), Φαγέ 12 (3), Τζόνσον 2, Μουρ 12 (1), Άντερσον 15 (1), Πέττας 3(1), Γερομίχαλος 6, Τσάμης 6 (2), Κυριλής, Σαρικόπουλος 7

(Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα)

Ο Πεδουλάκης για τον Τζέιμς

Αποκαλυπτικός για τον τραυματισμό του Μάικ Τζέιμς ήταν στη συνέντευξη Τύπου ο Αργύρης Πεδουλάκης, που αποκάλυψε ότι ο Παναθηναϊκός κινείται για την απόκτηση γκαρντ.

2609403


(Ο Αργύρης Πεδουλάκης εξηγεί στον Σίνγκλετον - Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

«Όταν ήρθε ο Παππάς στον Παναθηναϊκό όλοι έλεγαν ότι είναι... Στη ζωή είναι δύσκολο να αγαπήσεις τον άσχημο, τον προβληματικό. Όταν είπα δημόσια ότι θέλουμε να γίνουμε ομάδα αυτό εννοούσα. Να δεις πως διαχειρίζεσαι καταστάσεις με πίεση. Ο Τζέιμς δεν ακολουθούσε την τακτική μια, δυο, τρεις. Τον έβγαλα από το διπλό, εκνευρίστηκε και χτύπησε το χέρι του στην τζαμαρία. Εχει μετανιώσει ήδη γι’ αυτό. Ηταν τυχερός στην ατυχία του. Για χιλιοστά δεν κόπηκε το χέρι έτσι ώστε να μην μπορούσε να το κουνήσει ξανά.

2609377


(Ο Μάικ Τζέιμς - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Την εμπειρία την αποκτάς. Θα τον στηρίξουμε. Πρέπει να γίνουμε ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει πίεση και αυτό εννοούμε όταν λέμε να γίνουμε ομάδα. Πρέπει να το καταλάβει και ο Τζέιμς που δεν το είχε καταλάβει μέχρι τώρα. Έγινε αλλαγή, εκνευρίστηκε και ήταν ένα λάθος. Είμαστε εδώ για να του δείξουμε ότι το λάθος το πληρώνει η ομάδα και μετά ο ίδιος. Να τον στηρίξουμε στα δύσκολα. Να γίνουμε ομάδα, οικογένεια. Να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον. Ένα από τα περιστατικά που αναφερόμουν ήταν αυτό.

2609376


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Δεν μπορούμε να μείνουμε έτσι. Είναι αριθμητικό το πρόβλημα. Έχουμε βγει στην αγορά. Θα μείνει στην ομάδα ο Μάικ. Υπάρχει μια πρόταση του τεχνικού επιτελείου προς τη διοίκηση και θα δούμε. Θα είναι δύο μήνες μίνιμουμ έξω. Είχαμε επενδύσει πάνω του. Είναι σαν να παίρνεις αυτοκίνητο και να φεύγει η μηχανή. Ο αιφνιδιασμός ήταν το δυνατό μας σημείο με τον Μάικ, όμως από τους 20π. που έχουμε μ.ο., σήμερα είχαμε 4π., αλλά πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί και να είμαστε όλοι μαζί πιο δυνατοί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ