ΣΠΟΡ

Α1 μπάσκετ: εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού με την Κύμη

Α1 μπάσκετ: εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού με την Κύμη
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Νίκη με 40 πόντους διαφορά, 92-52, πέτυχε ο Παναθηναϊκός Superfoods με αντίπαλο την Κύμη στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Basket League πριν την αναμέτρηση με την Εφές την Παρασκευή (19.45) στην Τουρκία για την Euroleague.

Ο Τσάβι Πασκουάλ ζητά ταχύτητα στην επίθεση και συγκέντρωση στην άμυνα, και ήταν τα στοιχεία, που είδε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Superfoods στο ματς με την Κύμη, που εξελίχθηκε σε μια πολύ καλή προπόνηση πριν το Ευρωπαϊκό ματς.

Οι νεοφώτιστοι φάνηκαν ανταγωνιστικοί μόνο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όμως από τα μέσα της β περιόδου και μετά ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι και έκτοτε δεν ξανακοίταξε πίσω ανοίγοντας συνεχώς την διαφορά.

2625347


(Πρώτος σκόρερ ο Παππάς - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Μάλιστα ο Πασκουάλ είχε την ευκαιρία να δώσει πολύ χρόνο συμμετοχής (στα 25 λεπτά) σε Μποχωρίδη και Χαραλαμπόπουλο, που έχουν μικρή παρουσία μέχρι τώρα στα Ευρωπαϊκά ματς, είναι δεδομένο όμως ότι θα χρειαστούν στην συνέχεια.

2625323


(Προσπάθεια του Χαραλαμπόπουλου - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Μάλιστα ο Μποχωρίδης άρπαξε την ευκαιρία και άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ με 9 πόντους, 9 ριμπάουντς ενώ είχε και 6 ασσίστς. Πρώτος σκόρερ για το «τριφύλλι» ήταν ο Παππάς με 13 πόντους, με τους Μπουρούση και Καλάθη να προσθέτουν έκαστος από 12.

2625336


(Πολύ καλή εμφάνιση ο Μποχωρίδης - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Παναθηναϊκός ακολουθεί κατά πόδας με 7 βαθμούς τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, που είναι αήττητοι (αλλά η Ένωση δεν έχει παίξει ακόμη με κανέναν από τους δύο "αιώνιους").

Τα 10λεπτα: 35-25, 59-32 (24-7), 73-41 (15-9), 92-52 (18-11)

(δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά)

Τράβηγμα ο Γκριν

Στον Ολυμπιακό έβγαλαν έναν στεναγμό ανακούφισης μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Γκριν, που τραυματίστηκε στο ματς με τον Κολοσσό, αλλά τελικά έχει μόνον ένα τράβηγμα, το οποίο ίσως τον κρατήσει εκτός από το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μ. την Πέμπτη (θα κάνει εντατική θεραπεία), γλύτωσε όμως την θλάση, που θα προκαλούσε σοβαρότερο πρόβλημα στους ερυθρόλευκους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ