ΣΠΟΡ

Για πρώτη φορά στο νούμερο 1 του τέννις ο Άντι Μάρεϊ, εκθρόνισε τον Τζόκοβιτς

Για πρώτη φορά στο νούμερο 1 του τέννις ο Άντι Μάρεϊ, εκθρόνισε τον Τζόκοβιτς
Στο νούμερο 1 πλέον ο Άντι Μάρεϊ Reuters / Gonzalo Fuentes

Δεν χρειάστηκε να περιμένει την διεξαγωγή του ημιτελικού με τον Ράονιτς ο Άντι Μάρεϊ για να πανηγυρίσει την παρουσία του στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς η απόσυρση του αντιπάλου του από τον αγώνα, έφερε τον Σκωτσέζο στην κορυφή εκθρονίζοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Μετά την χθεσινή ήττα του Τζόκοβιτς στον προημιτελικό του Masters στο Παρίσι, ο Μάρεϊ είχε απλά να πάρει την πρόκριση για τον αυριανό τελικό ώστε να προσπεράσει το Νόλε στην κατάταξη. Η απόσυρση του αντιπάλου του (με μυικό τραυματισμό καθώς δεν ήθελε να ρισκάρει την συμμετοχή του στο ATP World Tour Finals στο Λονδίνο την άλλη εβδομάδα, επίσπευσε την "διαδοχή" και ο Σκωτσέζος είναι για πρώτη φορά στην καριέρα του Νούμερο 1, άσχετα με το τι θα κάνει στον τελικό με τον Αμερικανό Ίσνερ (κέρδισε 6-4,6-3 τον Τσίλιτς).

2016 11 04T192945Z 1775874683 D1BEUKYIGNAB RTRMADP 3 TENNIS MEN PARIS


(Στην κορυφή του τέννις ο Άντι Μάρεϊ - Πηγή: Reuters / Gonzalo Fuentes)

Στην O2 Arena του Λονδίνου θα κριθεί από τις 13 έως τις 20 Νοεμβρίου και το ποιος τεννίστας θα κλείσει την σεζόν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, αφού ο Μάρεϊ προηγείται αυτή τη στιγμή μόλις με 5 βαθμούς διαφορά, οι οποίοι μπορούν να γίνουν 405 αν πάρει το τρόπαιο στο Παρίσι, αλλά ο Τζόκοβιτς μπορεί να επανακάμψει.

2016 11 04T175916Z 947364750 D1BEUKYAFSAA RTRMADP 3 TENNIS MEN PARIS


(Ρεβάνς στο Λονδίνο θέλει να πάρει ο Τζόκοβιτς - Πηγή: Reuters / Gonzalo Fuentes)

Ο Τζόκοβιτς παρέδωσε τα σκήπτρα μετά από 122 εβδομάδες συνεχούς παρουσίας (από τον Ιούλιο του 2014) και 223 συνολικά στον Μάρεϊ, που γίνεται επιπλέον και ο πρώτος Βρεττανός νούμερο 1 τεννίστας! Οι δυο τους, μαζί με τους Σταν Βαβρίνκα (ν3), Κέι Νισικόρι (ν.4), Μίλος Ράονιτς (ν.5), Γκαέλ Μονφίς (ν.7), Ντόμινικ Τιμ (ν.8) και Μάριν Τσίλιτς (ν.10) θα είναι στο Λονδίνο και θα χωριστούν θα χωριστούν σε δύο ομίλους: στο Group A, που θα πάρει το όνομα του Τζον Μάκενροου, και στο Group B, το οποίο θα τιμήσει τον Ιβάν Λεντλ. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου παίρνουν την πρόκριση στην τετράδα (η κλήρωση θα γίνει τη Δευτέρα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ