ΣΠΟΡ

Super League: οι δηλώσεις Μπέντο-Στραματσιόνι και η χαρά του Βαγγέλη Μαρινάκη

Super League: οι δηλώσεις Μπέντο-Στραματσιόνι και η χαρά του Βαγγέλη Μαρινάκη
EUROKINISSI

Ανικανοποίητος δήλωσε ο Πάουλο Μπέντο από την εικόνα της ομάδας του και ευχαριστημένος μόνο από το αποτέλεσμα και την νίκη στο ντέρμπυ, ενώ ο Αντρέα Στραματσιόνι ζήτησε ανοχή ώστε να μην γκρεμιστεί ό,τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα η ομάδα. Σε πελάγη ευτυχίας ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης.

Μαρινάκης: «Απόλυτη δικαίωση και απόλυτη ευχαρίστηση, για να μην πω άλλη λέξη»

«Είναι νωρίς να μιλάμε για πρωτάθλημα, είμαστε ακόμα στην αρχή. Δύο πράγματα έχουν σημασία για τα εκατομμύρια των οπαδών μας είναι και λίγο περισσότερο για εμάς που ήμασταν μέσα σήμερα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι νιώσαμε δύο ωραία συναισθήματα, αυτό της απόλυτης δικαίωσης σε όλα τα επίπεδα και της απόλυτης ευχαρίστησης για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη. Πιστεύω ότι όλοι είμαστε χαρούμενοι και ευχαριστημένοι από το πρώτο ημίχρονο κιόλας. Δεν έπιασε κάποια ιδιαίτερη απόδοση ο Ολυμπιακός. Χαρήκαμε ιδιαίτερα. Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο και προχωράμε», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του προέδρου του Ολυμιακού που συνέχισε για την διαιτησία.

2630528


(Πηγή: EUROKINISSI)

«Θα το κρίνετε, είστε οι καλύτεροι κριτές. Εσείς έχετε τον λόγο. Δεν θα μιλήσω για διαιτησία, αλλά για τα εκατομμύρια του κόσμου μας και για το πόσο ωραία σταθήκαμε». Τέλος ο Βαγγέλης Μαρινάκης ρωτήθηκε για το αν υπάρχει η διάθεση να βρεθεί συνεννόηση ανάμεσα στους "μεγάλους" του ποδοσφαίρου μας: «Η διάθεση είναι χαρούμε σήμερα τη νίκη μας και να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Να χτίζουμε μια πολύ καλή ομάδα».

Μπέντο: δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας

Ανικανοποίητος από την εμφάνιση της ομάδας του εμφανίστηκε ο Πάουλο Μπέντο μιλώντας αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στην κάμερα της NOVA. «Δεν κάναμε το καλύτερο μας ματς. Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο παρά τις πολλές διακοπές και τα νεύρα. Βάλαμε γκολ από στημένο στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο χάθηκε ο ρυθμός κι εμείς δεν αποδώσαμε όπως θα έπρεπε. Κάναμε λιγότερα από αυτά που θα μπορούσαμε και χάσαμε αποτελεσματικότητα. Είμαστε ευχαριστημένοι από τις στημένες φάσεις αλλά θα μπορούσαμε ακόμη καλύτερα. Έχουμε πετύχει τον στόχο μας (σε ερώτηση για τα 3 ντέρμπυ). Βάλαμε 8 γκολ και δεχτήκαμε μόλις ένα, θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να κερδίζουμε και να σπάσουμε το ρεκόρ νικών στην έδρας μας».

2630535


(Πηγή: EUROKINISSI)

Ο Πορτογάλος προπονητής συνέχισε στη Συνέντευξη Τύπου: «Είναι αλήθεια πως μέχρι στιγμής πως με εξαίρεση το ματς στην Λάρισα που χάσαμε, στα περισσότερα ματς φάνηκε πως ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Η ομάδα με την πιο καλή επίθεση, την πιο καλή βαθμολογία αλλά και τα λιγότερα γκολ που έχει δεχθεί. Είναι και η ποιότητά μας. Είμαστε πρώτοι αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος. «Πραγματικά οι προπονητές προσπαθούν να δείξουν εμπιστοσύνη στους παίκτες τους για να διορθωθούν. Και επιθετικά και αμυντικά. Εμείς πάντα έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας. Εάν δούμε τα γκολ που δεχθήκαμε στα ντέρμπι δεν δείξαμε πρόβλημα στην άμυνα. Έχουμε δεχθεί μόλις 4 έως τώρα. Ο ΠΑΟΚ μας προκάλεσε το πιο μεγάλο πρόβλημα στα ντέρμπι. Στα εκτός έδρας ματς μας δυσκόλεψε περισσότερο ο Ατρόμητος».

Στραματσιόνι: μην ακυρώσουμε τα πάντα

Εκνευρισμένος με τον τρόπο που δέχθηκε τα γκολ η ομάδα του εμφανίστηκε ο Αντρέα Στραματσιόνι, που υπερασπίστηκε την δουλειά του και ζήτησε να μην υπάρξει ισοπέδωση. «Είναι αλήθεια ότι ήμουν πολύ εκνευρισμένος για τα στημένα. Από όταν ήρθα δεν είχαμε πρόβλημα με αυτό το θέμα, ωστόσο σήμερα δεχθήκαμε δύο γκολ έτσι. Γνωρίζουμε ότι ο Ντα Κόστα και ο Ιντέγε είναι καλοί εκτελεστές και ο Φορτούνης εκτελεί καλά τα στημένα, όμως σε αυτά τα παιχνίδια δύο γκολ μπορεί να σε σκοτώσουν».

2630533


(Πηγή: EUROKINISSI)

«Είναι αλήθεια πως οι Ζέκα, Λεντέσμα και Λέτο δεν ήταν στο 100% αλλά μιλήσαμε με τον γιατρό και οι παίκτες μας αυτοί ήταν έμπειροι και μας είπαν πως μπορούσαν να παίξουν. Τώρα το λέμε αυτό γιατί το ματς δεν πήγε καλά για εμάς. Είχαμε τον τραυματισμό του Μπεργκ και τους χρειαζόμασταν για να αγωνιστούν γιατί είναι σημαντικοί παίκτες. Για την 11άδα αυτή είναι η συνηθισμένη 11άδα. Η μοναδική αμφιβολία θα ήταν ο Εμποκού ή ο Λουντ. Ο Εμποκού είχε παίξει πολύ καλά στον προηγούμενο αγώνα. Γι' αυτόν τον προτίμησα. Για να είμαι ειλικρινής δεν θεωρώ ότι χάσαμε λόγω Εμποκού ή λόγω Λουντ».

«Ναι χάσαμε 3-0. Δεν είμαι άνθρωπος που βρίσκει δικαιολογίες. Εγώ φταίω. Ο προπονητής. Όταν χάνεις και κάτι δεν πάει καλά ευθύνεται ο τεχνικός. Δεν αποφεύγω τις ευθύνες μου. Δεν τρέχω μακριά από αυτές. Όταν χάνεις σημαίνει πως κάτι στραβά. Για το μέλλον μου ξέρετε πως είμαι εδώ και δουλεύω σκληρά κάθε μέρα. Με τον πρόεδρο "χτίσαμε" την ομάδα και προσπαθήσαμε να κάνουμε πιο καλό τον Παναθηναϊκό. Έχουμε καλή ομάδα αλλά είχαμε πολλά προβλήματα αυτήν την περίοδο. Ναι ο Ολυμπιακός κέρδισε και είναι στο +7 αλλά δεν θεωρώ πως δεν είμαστε καλή ομάδα. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι για να ακυρώσουμε τα πάντα. Η φετινή προσπάθεια δεν είναι για να ακυρωθεί. Οι επτά πόντοι είναι επτά πόντοι. Δεν έχουμε άλλη επιλογή όμως από το να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Σήμερα η διαφορά με Ολυμπιακό μεγάλωσε αλλά δεν τα παρατάμε. Ο μόνος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι με τις νίκες. Μετά την διακοπή θέλουμε να βελτιωθούμε».

2630529


(Πηγή: EUROKINISSI)

«Χάσαμε 3-0 και ανεξάρτητα από το αν έχει γίνει κάποιο λάθος, το αποτέλεσμα δεν είναι θέμα του διαιτητή. Δεν είμαι ηλίθιος. Τρελάθηκα με το γεγονός ότι δεχθήκαμε δύο γκολ από στημένες φάσεις. Δυστυχώς όταν είχαμε την ευκαιρία να ξαναμπούμε στο ματς με το πέναλτι δεν τα καταφέραμε».

«Εφόσον η ομάδα δέχθηκε 2 γκολ από στημένα εγώ φταίω. Εγώ φταίω για τις τοποθετήσεις, τα πρόσωπα και τα μαρκαρίσματα. Όλα είναι δική μου ευθύνη. Δεν ρίχνω την ευθύνη στους παίκτες μου. Είμαι επαγγελματίας και η πρώτη και βασική ευθύνη είναι δική μου. Λέω όμως πως για ένα σημαντικό διάστημα δεν είχαμε πρόβλημα με τις στημένες φάσεις. Για έναν χρόνο δεν συνέβη ότι έγινε σήμερα. Με ΑΙΚ ή Σταντάρ που είχαν επικίνδυνες μονάδες για στημένα δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα. Με τον Ολυμπιακό είναι δύσκολο όταν έχουμε πρόβλημα. Για τους παίκτες τους ρώτησα και ρώτησα και τον γιατρό αλλά η ευθύνη δική μου. Και για τον Χουλτ το ίδιο ισχύει. Τον Χουλτ τον είδα σε μία προπόνηση και έκρινα πως δεν πρέπει να ξεκινήσει εάν και ο γιατρός είχε δώσει το ΟΚ».

*Σύσκεψη του Γιάννη Αλαφούζου με τον τεχνικό διευθυντή Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Αντρέα Στραματσιόνι θα γίνει αύριο Δευτέρα για να εξεταστούν τα αίτια της ήττας στο ντέρμπυ. Αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού (περισσότεροι από 200) στο Κορωπί περιμένοντας την αποστολή. Υπάρχει σκέψη πάντως οι παίκτες να μείνουν σε ξενοδοχείο ή να πάνε με ταξι στο σπίτι τους υπό τον φόβο επεισοδίων.

Οι δηλώσεις Ζέκα και Μποτία

Στην εκπομπή της Nova μίλησε ο πρωταγωνιστής του πρώτου ημιχρόνου Αλμπέρτο Μποτία, αλλά και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Κάρλος Ζέκα. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Πήραμε μια σπουδαία νίκη και τα πράγματα μας έχουν πάει πολύ καλά τις τελευταίες δύο εβδομάδες που είχαμε δύσκολα ματς. Έτσι έπρεπε να φθάσουμε στη διακοπή. Η ομάδα μας δουλεύει πολύ καλά, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και σίγουρα θα τα πάμε καλά στη συνέχεια. Η κριτική που μας γίνεται δεν μας ενοχλεί και μόνο καλό μας κάνει για να βελτιωνόμαστε» ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Ισπανού αμυντικού.

2630547


(Ο Μποτία πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του - Πηγή: EUROKINISSI)

«Σήμερα ήταν πολύ κακό αυτό που συνέβη. Δεν είναι αρκετό να ζητήσουμε συγγνώμη από τους οπαδούς μας. Θα παλέψουμε ως το τέλος, είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε. Δεν είναι αρκετή η συγγνώμη για τους οπαδούς μου. Το ξέρω, το καταλαβαίνω, αλλά είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε τώρα. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο από εδώ και πέρα. Αλλά έχουν παιχτεί 8 παιχνίδια και όσο είναι ανοιχτό μαθηματικά το πρωτάθλημα, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε ματς σαν να μπορούμε να το γυρίσουμε! Και αυτό δεν το λέω σαν αρχηγός, το λέω εκπροσωπώντας όλη την ομάδα. Θα παλέψουμε» τόνισε ο Ζέκα εκπροσωπώντας τον Παναθηναϊκό.

"Χάνει" την εθνική ο Καπίνο

Για θλάση στον οπίσθιο μηριαίο κάνει λόγο η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού τιμ του Ολυμπιακού για τον τραυματισμό του Στέφανου Καπίνο που έγινε αλλαγή κλαίγοντας.

2630505


(Πηγή: EUROKINISSI)

Αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση στις εξετάσεις που θα υποβληθεί την Δευτέρα, τότε αυτό σημαίνει πως ο 23χρονος γκολκίπερ δεν θα είναι στην διάθεση του Μίχαελ Σκίμπε για τα δύο προσεχή ματς της Εθνικής κόντρα σε Λευκορωσία (φιλικό, Τετάρτη) και Βοσνία (ντέρμπι για τα προκριματικά του Μουντιάλ, την Κυριακή).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ