ΣΠΟΡ

Οι τοποθετήσεις των ΠΑΕ για την αναστολή των πρωταθλημάτων και τον εμπρησμό στο σπίτι του Μπίκα

Οι τοποθετήσεις των ΠΑΕ για την αναστολή των πρωταθλημάτων και τον εμπρησμό στο σπίτι του Μπίκα
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Μία μία οι ΠΑΕ παίρνουν θέση για τα γεγονότα των τελευταίων ωρών στο Ελληνικό ποδόσφαιρο με επίσημες ανακοινώσεις ή θέσεις τους, καθώς η κατάσταση μοιάζει να φτάνει στο απροχώρητο και το ποδοσφαιρικό GREXIT προ των πυλών.

Πρώτος τοποθετήθηκε ο ΠΑΟΚ, λίγη ώρα μόνον μετά την γνωστοποίηση του εμπρησμού του σπιτιού του πρώην αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα και πριν η Επιτροπή Εξομάλυνσης ανακοινώσει το λουκέτο στα πρωταθλήματα. Η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Είναι σοκαριστικό πως το οργανωμένο έγκλημα του ποδοσφαίρου όχι μόνο παραμένει στο χώρο, αλλά προβαίνει και σε επικίνδυνες για ανθρώπινες ζωές ενέργειες. Πότε επιτέλους οι δυνάμεις της νομιμότητας θα επιλέξουν την μετωπική μαζί τους; πόσο θα ανέχονται να άγονται από τον υπόκοσμο η Ελληνική Κυβέρνηση και η ΦΙΦΑ; Καμία υποχώρηση απέναντι στη Μαφία, μόνο ένα ισχυρό μέτωπο αντεπίθεσης από όλους μας, μέχρι την πλήρη αποχώρηση και του τελευταίου εγκληματία».

"Αιώνια" αντιπαράθεση

Ακολούθησε ο Παναθηναϊκός δια του κορυφαίου στελέχους της ΠΑΕ Χρήστου Παναγόπουλου, που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Σπορ FM, ζητώντας την άμεση διελεύκανση όλων των δικαστικών υποθέσεων ώστε να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα: «Από προχθές είχαν σταλεί τα πρώτα μηνύματα της Εγκληματικής Οργάνωσης με την φραστική επίθεση στον κ. Τσαχειλίδη και με δημοσιεύματα που στοχοποιούσαν τα μέλη της ΚΕΔ. Το σημερινό ξεπερνάει κάθε όριο και φαντασία. Μιλάμε για ποδόσφαιρο και όχι εμπόριο ναρκωτικών ή Μαφία. Θα πρέπει η δικαιοσύνη να αποφασίσει τι θα γίνει με τα εμπλεκόμενα μέλη της Εγκληματικής οργάνωσης και εφόσον διαλευκανθούν όλα, τότε να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα. Αν δεν ξεκαθαρίσει ποιοι είναι αθώοι και ποιοι φταίνε δε γίνεται να ξαναρχίσει το ποδόσφαιρο. Ας αρχίσει το πρωτάθλημα ξανά το 2020 αν τότε αποφασίσει η δικαιοσύνη. Οφείλει η Πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες για να βγουν οι αποφάσεις κατ’ εξαίρεση. Ο Παναθηναϊκός φωνάζει χρόνια για αυτά και η πράξη τον επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο δυστυχώς. Και μάλιστα γίνονται τέτοιες πράξεις βίας με τις FΙFA και UEFA παρούσες και με την Πολιτεία να θέλει να δώσει λύση σε συνεργασία με αυτές. Όχι να μην παίξουμε λοιπόν ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι Κολομβία. Μιλάμε για ένα μαζικό λαϊκό άθλημα που δε πρέπει να παίζεται σε συνθήκες Ανατολικής Ευρώπης και Νότιας Αμερικής. Δεν έχουν καταλάβει κάποιοι πως πλέον η ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου έχει διαφορετική από αυτούς άποψη, αλλά αυτοί συνεχίζουν. Όσοι είναι υπεύθυνοι ας πάρουν τα δημοσιεύματα. Έκαψαν το σπίτι του ανθρώπου και εμείς μιλάμε για ποιο πράγμα; Έχουμε ξεφύγει τελείως. Κανένα πρωτάθλημα δεν υπάρχει, δε δεχόμαστε να το συζητήσουμε καν».

Ακολούθησε ο ίδιος ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος, που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 της Θεσσαλονίκης, όπου έκανε λόγο για Μαφία και Κολομβία. «Κατ’ αρχάς επιβεβαιώνεται ότι βιώνουμε μια κατάσταση... κολομβιανή, αν και ίσως να αδικούμε και τη συμπαθή χώρα της Κολομβίας, ότι έχουμε μία μαφία που ελέγχει το ποδόσφαιρο. Οπως έχουμε και μία ομάδα που συστηματικά κερδοσκοπεί εις βάρος των άλλων. Απειλούνται οι διαιτητές, τους, καίνε τα σπίτια, γίνονται αδιανόητα πράγματα. Πείτε μου σας παρακαλώ όταν έχουν κάψει το σπίτι ενός αρχιδιαιτητή, ποιος μετά θα δεχθεί να αναλάβει; Πείτε μου, τι είναι αυτό και τι σημαίνει, τη στιγμή που η καινούρια επιτροπή διαιτησίας ήταν έτοιμη να αποβάλλει κάποιους διαιτητές από τους οποίους έχουμε υποστεί τα πάνδεινα όλα αυτά τα χρόνια όσοι δεν έχουμε σχέση με αυτή τη μαφία. Θα σας θυμίσω ότι πριν από μερικά χρόνια είχε ανατιναχθεί ο φούρνος του κ. Κωνσταντινέα, μετά είχαμε επιθέσεις σε δημοσιογράφους και σε ανθρώπους που εργάζονται στον ΣΚΑΪ, γενικώς οι καταστάσεις βίας παραμένουν συνεχείς και τα φαινόμενα που συνεχίζονται τώρα είναι επειδή τους έχει στριμώξει η κυβέρνηση για τα καλά. Αυτή είναι μία πραγματικότητα και τολμώ να την παραδεχτώ παρότι γνωρίζετε ότι ο τρόπος που μας αντιμετώπισε εμάς ήταν άδικος. Αλλά οφείλω να αναγνωρίσω ότι υπάρχει μία σταθερή γραμμή και ότι η κυβέρνηση προσπάθησε και προσπαθεί να ξεβρωμίσει επιτέλους το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλαξε επίσης τους δικαστές σε τακτικούς και αυτή είναι μία σημαντική αλλαγή, διότι εμείς ειδικά έχουμε υποστεί στο πετσί μας τρομερά πράγματα από την προηγούμενη κατάσταση με εξόφθαλμες αδικίες και ανισονομία. Και το δεύτερο που έκανε ήταν ότι με δικές τις ενέργειες και πρωτοβουλίες συνεργάστηκε με την UEFA, έφερε τη FIFA εδώ και δημιούργησε αυτή μία δική της επιτροπή αναδιοργάνωσης της διαιτησίας. Οφείλω να πω ότι έχει γίνει μεγάλο έργο και ελπίζω επίσης η πολιτεία να καλύψει τον κ. Μπίκα και τους ανθρώπους που είχαν δίπλα τα σπίτια τους και υπέστησαν ζημιές, να τους καλύψει τους ανθρώπους. Νομίζω ότι οι αντιδράσεις αυτές μοιάζουν με αυτές ενός πληγωμένου θηρίου που ξέρει ότι κινδυνεύει να τελειώσουν οι μέρες του. Η εγκληματική οργάνωση είναι στριμωγμένη ξεκάθαρα».

-Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση από κοινού των ομάδων: «Οι «μεγάλες» αλλά και πολλές «μεσαίες» ομάδες, εκτός από μία, συνεννοούμαστε. Δεν υπάρχει συμμαχία, με την έννοια της συμμαχίας όπως την εννοούν ορισμένοι, έχουμε διαπιστώσει απλώς ότι υπάρχουν πολλά κοινά προβλήματα και συμφέροντα και πάνω σε αυτό υπάρχει μία συνεννόηση για να αλλάξουν οι όροι. Δεν είναι συνολική και αυτονόητη η συνεννόηση για τους λόγους που ξέρουμε όλοι. Δεν γίνεται ο ένας να θέλει να έχει και τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Είναι σαφές ότι από τη διοίκηση του Ολυμπιακού ξεκινάει το πρόβλημα. Ολοι το κατανοούν εκτός από μία ομάδα και κάποιες άλλες περιφερειακές που κάθε φορά μπορεί και να εναλλάσσονται, ανάλογα με τις συνθήκες. Οταν για παράδειγμα μία ομάδα παίρνει κάθε χρόνο 30 εκατ. ευρώ παραπάνω και σε έξι χρόνια έχει 200 εκατ. ευρώ παραπάνω, πέραν όλων των άλλων, δημιουργούνται τεράστιες ανισότητες. Ανεξαρτήτως εάν εμείς ως Παναθηναϊκός έχουμε την ευθύνη για τα λάθη τα δικά μας και απογοητεύσαμε ιδιαίτερα τον κόσμο μας και περνάμε για αυτό μία μεγάλη περιπέτεια. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υφίστανται τα υπόλοιπα...

-Για το αν είναι πρόβλημα να υπάρξει ακόμα και μεγάλη ή οριστική αναβολή του πρωταθλήματος: «Από το να μας εκβιάζει η μαφία στα γήπεδα, που ακόμα και στον τελικό με τον Αστέρα Τρίπολης έκανε επίδειξη δύναμης, γιατί ναι μεν φέτος χάσαμε δίκαια αλλά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε αυτά, προτιμώ να μη υπάρχει ποδόσφαιρο και να ξεκινήσει από το μηδέν. Η μαφία έχει βγάλει πάρα πολλά λεφτά, δεν έχει βάλει λεφτά! Αυτά είναι παραμύθια για παιδιά. Αν τα βάλετε κάτω θα δείτε ότι είναι επιχειρηματικός «κολοσσός» από πλευράς κέρδους. Οπωσδήποτε θα πάθουμε ζημιά, αλλά από το να έχουμε ένα άρρωστο πρωτάθλημα όπου παίζεται ένα στημένο παιχνίδι στο οποίο ξέρουμε το νικητή, προφανώς καλύτερα να το ξαναφτιάξουμε από την αρχή».

-Για το αν το έχει κουβεντιάσει με άλλους προέδρους: «Δεν το έχω κουβεντιάσει γενικώς. Μόνο με έναν άνθρωπο που μίλησα και η αντίληψή μας είναι κοινή. Αλλά οποιονδήποτε παράγοντα κι αν ρωτήσεις «θέλεις ένα στημένο ποδόσφαιρο ή να ξεκινήσουμε μετά από έξι μήνες και να είναι καθαρό» θα διαλέξει το δεύτερο. Ευθύνες έχει και η δικαιοσύνη που περιμένουμε τόσα χρόνια για να εκδικαστούν οι πολύ σοβαρές υποθέσεις που υπάρχουν σε εκκρεμότητα. Επειδή η πλειοψηφία των δικαστών είναι υψηλού ήθους, ακέραιοι και ανεξάρτητοι, δεν είναι όλοι αλλά οι περισσότεροι και αλίμονό μας εάν χάσουμε και την πίστη μας στη δικαιοσύνη. Υπάρχει και η ηθική πίεση που αισθάνεται πλέον η δικαιοσύνη, διότι φαντάζομαι παρακολουθούν τα γεγονότα: αγοράσαμε πουλήσαμε, ανατινάξαμε, χτυπήσαμε, το μόνο που μένει είναι να υπάρξει χαμένη ανθρώπινη ζωή. Πρέπει να προχωρήσουν τα θέματα και μαθαίνω ότι γίνονται και κάποια κόλπα για να υπάρξουν αναβολές, αλλά στο τέλος της ημέρας εμπιστευόμαστε τους δικαστές».

-Για το Δ.Σ. Λίγκας και το αν είναι σύμφωνος με την επιλογή Γκαγκάτση: «Κοιτάξτε εάν ο κ. Γκαγκάτσης δουλέψει πάνω σε συγκεκριμένο περιβάλλον και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να υπάρξει διαφάνεια, παρά το παρελθόν του θα το δεχτώ. Είναι από τους λίγους έμπειρους σε αυτόν τον τομέα, έχοντας κάνει σοβαρά λάθη ο ίδιος βέβαια στο παρελθόν, αλλά που ξέρει την κατάσταση να την αντιμετωπίσει. Γενικώς πιστεύω ότι οι άνθρωποι αλλάζουμε και μαθαίνουμε από τα λάθη μας και προτιμώ να υπάρχει ένας παράγοντας με εμπειρία για να αντιμετωπίσουμε τη βρόμικη κατάσταση. Δεν μπορώ να μιλήσω για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, εγώ αναφέρομαι σε μένα, υποθέτω ότι και οι άλλες ομάδες αισθάνονται όπως και εγώ με τις προϋποθέσεις που ανέφερα. Είναι ικανός και ξέρει πως παίζονται τα παιχνίδια, άρα είναι και κατάλληλος για να τα θεραπεύσει».

-Για τις τηλεοπτικες άδειες και την αντιπαράθεσή του με τον κ. Σαββίδη: «Οπως σας είπα και στην αρχή κάθε ομάδα και κάθε επιχείρηση προασπίζει τα συμφέροντά της. Ο κ. Σαββίδης ήρθε να διεκδικήσει μία άδεια και να γίνει ανταγωνιστής μας. Σε μία, δύο περιπτώσεις αναμεταδώσαμε κάποιες πληροφορίες άλλου σταθμού, αλλά μέχρι εκεί. Δεν υπήρξε καμία πολεμική, αλλά είναι ένας επικίνδυνος ανταγωνιστής που έμπαινε στα δικά μας τα χωράφια και υπήρχε και μία αλληλεγγύη και στα άλλα τα κανάλια που προϋπήρχαν. Ασχέτως εάν άλλαξε μετά το ΣτΕ τα δεδομένα, διότι αυτά τα κανάλια που προϋπήρχαν λειτουργούσαν νόμιμα, οπότε έβλεπαν με άλλο μάτι τους καινούργιους εισβολείς αν μπορούμε να τους πούμε έτσι. Δεν άλλαξε κάτι στις σχέσεις μας, πάντως, ούτε μου έκανε παράπονα ο κ. Σαββίδης».

*Σε διευκρινιστική του δήλωση σχετικά με την συνέντευξη (όπου φέρεται ειπών ότι ο Ολυμπιακός είναι δίκαια πρώτος) ο κύριος Αλαφούζος ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν είπε ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι δίκαια στην πρώτη θέση, αλλά εξέφρασε την άποψη ότι δίκαια ο Ολυμπιακός επικράτησε στο πρόσφατο ντέρμπι. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η διαιτησία εξακολουθεί να ευνοεί τον Ολυμπιακό, κάτι που δεν σταμάτησε να συμβαίνει ποτέ.

Σε καταδίκη του εμπρησμού στο σπίτι του κυρίου Μπίκα προχώρησε ο Ολυμπιακός, που όμως δεν φαίνεται να συμφωνεί με την διακοπή των πρωταθλημάτων. Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια στο σπίτι του κ. Μπίκα. Μια ενέργεια η οποία έχει προφανέστατο στόχο το να προκαλέσει ανωμαλία στο ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα τη διακοπή του Πρωταθλήματος. Προφανέστατα η ενέργεια αυτή έχει διαταχθεί και εκτελεστεί από το παρακράτος του ποδοσφαίρου που λειτουργεί ανεξέλεγκτα και αποτελεί την πραγματική «εγκληματική οργάνωση» που τρώει τα σωθικά του. Μπίκας, Καλύβας, Τσαχειλίδης, Βασσάρας, Κύρκος, Κύζας, Σωμαρακάκης, Ζωγράφος (και πόσοι ακόμα) από το χώρο της διαιτησίας έχουν γίνει στόχοι αυτού του κυκλώματος που έχει φτάσει μέχρι την απόπειρα δολοφονίας. Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επιλέγεται να γίνει αυτή η πράξη. Προφανώς έχει σχέση με την εξέλιξη του Πρωταθλήματος. Περισσότερο από όλους, από αυτή τη νέα ανωμαλία στο ποδόσφαιρο και στο Πρωτάθλημα μας, ζημιώνεται -και πάλι- ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είναι πρωτοπόρος και μάλιστα με μεγάλη διαφορά και δείχνει την αξία του στο γήπεδο, ασχέτως με το ποιός σφυρίζει και ποιός τον ορίζει. Περισσότερο από όλους, από αυτή την εξέλιξη, θίγεται η ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη, που είναι ο πραγματικός πρέσβης του ποδοσφαίρου μας και που σε καμία περίπτωση δεν θέλει να βγαίνει το Πρωτάθλημα από την κανονικότητα και να γινόμαστε και πάλι αντικείμενο χλευασμού σε όλη την Ευρώπη. Καλούμε την κυβέρνηση να φτάσει στους εντολείς αυτής της πράξης και μαζί με την Επιτροπή Εξομάλυνσης να θωρακίσει το ποδόσφαιρο απέναντι σε τέτοια περιστατικά. Δεν μπορεί μια κοινωνία χιλιάδων ανθρώπων και εργαζομένων και ομάδες στις οποίες επενδύονται εκατομμύρια να καταστρέφονται, κάθε φορά που η πραγματική εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου θα αποφασίζει ένα τέτοιο χτύπημα. Σε καμία περίπτωση το Πρωτάθλημα δεν πρέπει να σταματήσει, σε καμία περίπτωση το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να γονατίσει και να ηττηθεί μπροστά σε τέτοιες πρακτικές».

Στο ΔΣ της Superleague που ολοκληρώθηκε το βράδυ υπήρξε τοποθέτηση του Δ.Συμβούλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Βρέντζου, σχετικά με τις δηλώσεις του κυρίου Αλαφούζου: «Καθόμαστε όλοι στο ίδιο τραπέζι και κοιταζόμαστε στα μάτια, μιλάμε για συναίνεση, καταγγέλλουμε τις αθλιότητες, όπως αυτή τη φορά με τον κύριο Μπίκα και έχουμε την ίδια στιγμή δηλώσεις από τον Αλαφούζο, ένα κοινό συκοφάντη, που δυναμιτίζουν και είναι πέρα από τα όρια. Αφήνει διαρκώς υπόνοιες για την περίπτωση του φούρνου του Κωνσταντινέα! Φύλλο και φτερό έκαναν τις συνομιλίες μας και σε 7.000 σελίδες δεν υπάρχει ούτε ίχνος που να δείχνει σχέση με αυτό το γεγονός! Ο Αλαφούζος ξέρει ότι υπάρχει απαλλακτική πρόταση για το συγκεκριμένο γεγονός, αλλά συνεχίζει να ρίχνει λάσπη! Το μόνο που σας νοιάζει είναι να καταστραφεί το ποδόσφαιρο και μας λέτε τώρα για τον Καλύβα και τον Τσαχειλίδη να προστατευτούν. Φυσικά να προστατευτούν, αλλά από ποιον; Εσείς δεν τους λέγατε «εγκληματική οργάνωση» πριν από λίγο καιρό; Δηλητηριάζετε το ποδόσφαιρο για να κρύψετε την ανυπαρξία σας».

Ο Παναθηναϊκός μετέφερε ότι υπήρξε αντίδραση από τον εκπρόσωπο του στο ΔΣ της Superleague κύριο Μάνο Μαυροκουκουλάκη, ο οποίος έκανε λόγο για συκοφαντίες εκ μέρους του εκπροσώπου του Ολυμπιακού και για «χοντρά ψέματα» που δεν έπρεπε να ειπωθούν ειδικά σε μια μέρα που έχει καεί το σπίτι ενός ανθρώπου του ποδοσφαίρου. Μάλιστα (σύμφωνα με τον Παναθηναϊκό), ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης κάλεσε τον Γιάννη Βρέντζο να ανακαλέσει, όπως κι έγινε.

Η ΑΕΚ και οι άλλες ΠΑΕ

Την άμεση διελεύκανση των δικαστικών υποθέσεων και την θέση ότι οι αναβολές δεν μπορούν να φέρουν λύση, εξέφρασε με τη δική της τοποθέτηση η ΑΕΚ. Η επίσημη θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ: «Η Καμόρα του ελληνικού ποδοσφαίρου επέστρεψε με νέο –εντός λίγων ημερών- χτύπημα και επαναλαμβάνει αυτό που από την πρώτη στιγμή η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε επισημάνει. Δίνει τη μάχη -με όσα μέσα της έχουν απομείνει- για την επικράτηση της εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος της προσπάθειας εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το σύστημα και τα φερέφωνά του αντιστέκονται σθεναρά νομίζοντας βλακωδώς ότι έχουν δημιουργήσει δήθεν άλλοθι, ενώ την ίδια ώρα στοχοποιούν -μέσω του φιλικού Τύπου- συστηματικά τα θύματά τους. Την ώρα που οι άνθρωποι της FIFA και της UEFA μπορούν πλέον -έχοντας την πλήρη ευθύνη και τον έλεγχο της κατάστασης- να καταλάβουν χειροπιαστά ποια είναι η καρδιά αυτού του συστήματος, που τόσα χρόνια κρατάει σιδηροδέσμιο προς όφελός του το ελληνικό ποδόσφαιρο, η ελληνική Πολιτεία καλείται να επισπεύσει τις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης. Οι αναβολές δεν εξυπηρετούν κανέναν, γενναίες αποφάσεις χρειάζονται για να επικρατήσουν οι νόμοι του ελληνικού Κράτους και οι κανονισμοί της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας εναντίον της εγκληματικής οργάνωσης που επί τόσα χρόνια λυμαίνεται το ποδόσφαιρό μας».

Τοποθέτηση έκανε και η ΠΑΕ Πανιώνιος: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε ο κ. Μπίκας. Η ενέργεια αυτή, είχε ως προφανή στόχο να δημιουργήσει νέα προβλήματα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και να εξωθήσει τους παράγοντές του στην αναβολή όλων των πρωταθλημάτων. Μια εξέλιξη που σαφέστατα και ζημιώνει τις ομάδες που βρίσκονται σε άνοδο και προσπαθούν να κάνουν τη αγωνιστική τους υπέρβαση, στηριζόμενες στις δικές τους και μόνο δυνάμεις. Αποτελεί σαφέστατα πλήγμα και για όλους τους εργαζόμενους (και τις οικογένειές τους) στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Καλούμε την Πολιτεία να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την διαλεύκανση της υπόθεσης και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ενόχους. Αυτονόητο είναι ότι ζητάμε από την Πολιτεία, την προστασία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς και των παραγόντων που έχουν επενδύσει σε αυτό».

Θέση πήρε και η ΠΑΕ Ατρόμητος: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την μαφιόζικη εμπρηστική ενέργεια στην οικία του Προέδρου της ΚΕΔ κ. Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική. Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να βρει τους δράστες και τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της μαφιόζικης ενέργειας και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά. Αποτελεί επίσης υποχρέωση του ελληνικού ποδοσφαίρου εφόσον αποδειχθεί ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, να καλύψει εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση των ζημιών. Η ανωτέρω πρόταση θα υποβληθεί επίσημα από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ατρόμητος κ. Γιώργο Σπανό στο διοικητικό συμβούλιο της Super League».

Υπήρξε ανακοίνωση και από την ΠΑΕ Πλατανιάς: «Ακόμα ένα χτύπημα δέχτηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο με τον εμπρησμό στο σπίτι του κ. Γιώργου Μπίκα, μόλις λίγες μέρες μετά τις απειλές στην οικία μέλους της ΚΕΔ. Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων καταδικάζει κάθε μορφή βίας και εκφοβισμού και απαιτεί από τους υπεύθυνους την άμεση σύλληψη και τιμωρία των ενόχων, οι οποίοι με τακτικές υποκόσμου οδηγούν στον αφανισμό το πρωτάθλημα και κατά συνέπεια τις ομάδες εκείνες που το μόνο που επιθυμούν είναι να παίξουν ποδόσφαιρο».

Η επίσημη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού

Την απόλυτη στήριξη στην απόφαση της Επιτροπής Εξομάλυνησης παρείχε ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης με ανακοίνωσή του.

2631135


(Ο Υφυπουργός Αθλητισμού - Πηγή: EUROKINISSI)

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεώργιος Βασιλειάδης ενημερώθηκε για την καταστροφή της οικίας του Προέδρου της ΚΕΔ κ. Γεωργίου Μπίκα στη Χαλκιδική από πυρκαγιά καθώς και για την απόφαση της ΠΔΕ της ΕΠΟ για την αναστολή της διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτιών της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο κ. Βασιλειάδης παναλαμβάνει ότι η ΠΔΕ τελεί υπό την προστασία του Κράτους και στηρίζει πλήρως την απόφασή της. Μέλημα της Κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη διαλεύκανση της υπόθεσης και η επιβολή της νομιμότητας. Η Πολιτική Ηγεσία παρακολουθεί από κοντά την όλη διαδικασία, είναι σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια όργανα και είναι έτοιμη να παρέμβει με τον τρόπο που θα εκτιμηθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ