ΣΠΟΡ

Euroleague: τρίτη σερί ήττα της Φενέρ από τη Μακάμπι, έχασε και ο Άρης στο Champions League

Euroleague: τρίτη σερί ήττα της Φενέρ από τη Μακάμπι, έχασε και ο Άρης στο Champions League
3η ήττα για την Φενέρ του Ομπράντοβιτς ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TOLGA BOZOGLU

Η Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση και γνώρισε την 3η συνεχόμενη ήττα της στην Euroleague από την Μακάμπι (Μπασκόνια και Ούνιξ οι άλλες δύο). Το απόγευμα ο Άρης έχασε για πρώτη φορά στο Champions League με κακή εμφάνιση για ένα ημίχρονο στην Τσεχία από τη Νίμπουρκ.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν για άλλη μία φορά κακή και έτσι η Μακάμπι Τελ Αβίβ την τιμώρησε, νικώντας την 87-77, με την Τουρκική ομάδα να υποχωρεί πλέον στο 4-3 στην διοργάνωση.

Κορυφαίοι για την «ομάδα του λαού», παρότι δεν έπαιξε ο κορυφαίος σκόρερ της Άντριου Γκάουντλοκ, ήταν οι Γουίμς και Οχαγιόν με 22 και 19 πόντους αντίστοιχα, ενώ οι Ούντο (17π.) και Βέσελι (16π.) ήταν πρώτοι σκόρερ από τους πρωταθλητές Τουρκίας. Ο Κώστας Σλούκας πλησίασε το νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και 8 ασίστ.

Ένα ακόμη ματς της Μπάμπεργκ στην διοργάνωση ήταν ντέρμπυ και κρίθηκε με καλάθι του Τσαρλς Τζένκινς, 24’’ πριν το φινάλε και με το οποίο ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε 79-78 της Μπάμπεργκ και κατέκτησε την 3η νίκη του στην φετινή Eυρωλίγκα.

Συναρπαστικό ρυθμό είχε το πρώτο ματς της ημέρας με την Εφές να βρίσκει αντίδοτο στο γρήγορο τέμπο της Ούνιξ και την κέρδισε 104-99, ενώ και η Αρμάνι πήρε κεφάλι από νωρίς και νίκησε την Μπασκόνια με 88-76. Την Τετάρτη οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού με τους "αιώνιους" της Ισπανίας Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός) αντίστοιχα.

Η 7η αγωνιστική

Τρίτη 15/11
Εφές-Ούνιξ 104-99
Μπάμπεργκ-Ερυθρός Αστ. 78-79
Μακάμπι-Φενέρ 87-77
Αρμάνι Μιλάνο-Μπασκόνια 88-76

Τετάρτη 16/11
Νταρουσάφακα-ΤΣΣΚΑ M. (19.15)
Ζαλγκίρις-Γαλατά (20.00)
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα (20.00 Novasports 2)
Ρεάλ Μ.-Παναθηναϊκός Superfoods (22.00 ΕΡΤ 1)

Πρώτη ήττα για τον Άρη

Η Νίμπουρκ νίκησε τον Άρη 87-79 στην Τσεχία, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Basket Champions League και τον ανάγκασε στην πρώτη του eφετινή ήττα μετά.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έμειναν πίσω από την αρχή, βρέθηκαν να χάνουν με19 πόντους, κατάφεραν με αντεπίθεση στην τέταρτη περίοδο να πλησιάσουν στο καλάθι, όμως με ένα επιμέρους σκορ 8-2 στο τελευταίο δίλεπτο, οι Τσέχοι πήραν το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Σαντ Ρους με 23 και Χρούμπαν, Σίμπσον με 13 πόντους. Για τους «κίτρινους», ξεχώρισε ο Κάμινγκς με 21 πόντους (δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα). Επόμενο ματς για τους κίτρινους κόντρα στους Σκαϊλάινερς στην Φρανκφούρτη την ερχόμενη Τετάρτη (23/11, 20.00), ενώ αύριο ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ αγωνίζονται εκτός έδρας με Νεπτούνας και Λουτντιγκσμπουργκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ