ΣΠΟΡ

Κρεμάει το κολυμβητικό σκουφάκι ο Μάικλ Φελπς

Κρεμάει το κολυμβητικό σκουφάκι ο Μάικλ Φελπς
REUTERS/Dominic Ebenbichler

Το έχει κάνει ήδη μία φορά και όλοι ελπίζουν να το ξανακάνει... Όμως, ο Μάικλ Φελπς φαίνεται πλέον αποφασισμένος να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, προκαλώντας κύματα απογοήτευσης σε εκείνους που για πολλά χρόνια θαύμαζαν τις εντυπωσιακές κούρσες του.

Ο Φελπς έχει ήδη αποσυρθεί μία φορά, επέστρεψε όμως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου, όπως σχολίασε και ο ίδιος «με το θρίαμβό του μπόρεσε να κλείσει οριστικά την πόρτα της κολυμβητικής του δράσης σε επίπεδο πρωταθλητισμού». Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τα 23 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια υπέγραψε τα έγγραφα, με τα οποία το όνομά του αφαιρείται από τη διαδικασία των αιφνίδιων ελέγχων αντιντόπινγκ, κάτι που σημαίνει ότι στο εξής δεν μπορεί να μετέχει στους αγώνες.

Σε πρόσφατες δηλώσεις, ο 31χρονος πρώην -πλέον- αθλητής σχολίασε πως ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ήταν η γραφειοκρατία. Οι αθλητές του δικού του επιπέδου πρέπει να κάνουν καθημερινές ενημερώσεις για τις κινήσεις τους, ώστε οι άνθρωποι των ελέγχων αντιντόπινγκ να ξέρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή πού βρίσκεται.

«Ναι, τελείωσα. Το είπα και πριν τέσσερα χρόνια, τώρα όμως πραγματικά τελείωσα», είπε ο Αμερικανός αθλητής τη Δευτέρα σε τιμητική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβε βραβείο για τη νίκη του στα 200 μέτρα πεταλούδα στο Ρίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ