ΣΠΟΡ

Primera Division: τα έκανε «μούσκεμα» η Ρεάλ με τις οικολογικές φανέλες

Primera Division: τα έκανε «μούσκεμα» η Ρεάλ με τις οικολογικές φανέλες
Reuters / Susana Vera

Η Ρεάλ Μαδρίτης επέλεξε να φορέσει τις νέες εμφανίσεις της στο ματς με την Σπόρτινγκ Χιχόν στο Μπερναμπέου, σε μια οικολογική χειρονομία του συλλόγου, που απέσπασε τα συγχαρητήρια όλου του κόσμου, μόνο που η δυνατή βροχή στην Μαδρίτη της προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών, που τη ντύνει, σχεδίασαν μια οικολογική λευκή εμφάνιση, φτιαγμένη από ανακυκλωμένο πλαστικό. Η ιδέα ανήκε στον Σίριλ Γκουτς, ιδρυτή του "Parley for the Oceans", του οργανισμού που έχει ως στόχο την προστασία των ωκεανών. Kαι οι Μαδριλένοι επέλεξαν να τις φορέσουν στην αναμέτρηση με τη Χιχόν στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

2016 11 26T182424Z 769434674 RC1E12B4BD30 RTRMADP 3 SOCCER SPAIN


(Πηγή: Reuters / Susan Vera)

Μόνο που οι άνθρωποι του Μαδριλένικου συλλόγου και οι κατασκευαστές δεν είχαν υπολογίσει την δυνατή βροχή. Έτσι κι αλλιώς η εμφάνιση είχε πιο αχνά αποτυπωμένη στο εμπρός μέρος το σήμα του συλλόγου, της αθλητικής εταιρίας και του χορηγού της. Η κάθε μία προερχόταν από το υλικό 28 πλαστικών μπουκαλιών και στο λαιμό αναγραφόταν η φράση "For the Ocean - για τους ωκεανούς".

Μετά όμως από την ισχυρή βροχόπτωση στην Μαδρίτη οι φανέλες σταδιακά "ξέβαψαν", έμειναν ολόλευκές και προς το τέλος σε κάποιους παίκτες διαφανείς, αφού χάθηκε κάθε διακριτικό. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ευρωπαϊκός σύλλογος φόρεσε αντίστοιχη φανέλα της εταιρίας. Το έχει κάνει και η Μπάγερν, μόνο που οι δικές της εμαφανίσεις ήταν μαύρες και έτσι δεν έγιναν τόσο "αποκαλυπτικές".

2016 11 26T175227Z 922601975 RC1DF5C75160 RTRMADP 3 SOCCER SPAIN


(Δύο γκολ ο Κριστιάνο - Πηγή: Reuters / Susan Vera)

Πάντως αυτό δεν εμπόδισε τους παίκτες του Ζιντάν να πάρουν - έστω και δύσκολα - το τρίποντο με 2-1 και δύο γκολ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο (5 πεν, 18 / το γκολ της Χιχόν ο Καρμόνα στο 35), και να φτάσουν μετά από 13 αγώνες τους 33 βαθμούς. Θα περιμένουν να δουν τι θα κάνει αύριο η 2η Μπαρτσελόνα στην έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ και την διαφορά που θα έχουν οι δυο τους (οι μπλαουγκράνα είναι στους 26 βαθμούς τώρα) στο clasico του επόμενου Σαβάτου (17.15) στο Καμπ Νόου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ