ΣΠΟΡ

«Με παρενοχλούσαν και η Τσέλσι με πλήρωνε για να μη μιλήσω»

«Με παρενοχλούσαν και η Τσέλσι με πλήρωνε για να μη μιλήσω»
daily mirror

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το ροζ σκάνδαλο με τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων ποδοσφαιριστών σε αγγλικούς συλλόγους τις προηγούμενες δεκαετίες.

Τελευταίο χρονικά παράδειγμα ο 57χρονος σήμερα Γκάρι Τζόνσον, παίκτης της Τσέλσι από το 1978 έως το 1981, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα Daily Mirror ισχυρίστηκε ότι όταν ήταν μέλος των ακαδημιών του αγγλικού συλλόγου και συγκεκριμένα στις αρχές της δεκαετίας του '70 σε ηλικία 11 ετών, παρενοχλείτο σεξουαλικά τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα για διάστημα 3 ετών από τον σκάουτ της Τσέλσι Έντι Χιθ που δεν βρισκεται πλέον στη ζωη.

Σύμφωνα με τον Τζόνσον, η Τσέλσι τον δωροδόκησε με 50.000 λίρες για να μην μιλήσει. Όπως μάλιστα ισχυρίστηκε ο 57χρονος Τζόνσον, δεν ήταν το μόνο θύμα του Χιθ, αλλά ένα από τα πολλά παιδιά που παρενοχλούσε ο επί 11 διαδοχικά χρόνια σκάουτ του λονδρέζικου συλλόγου.

Το σκάνδαλο με τις σεξουαλικές κακοποιήσεις ανήλικων ποδοσφαιριστών έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στη Βρετανία. Ενδεικτικό είναι ότι από την ημέρα που ξεκίνησαν οι έρευνες, οι Αρχές δημιούργησαν τηλεφωνικό κέντρο για να δέχονται καταγγελίες και έχουν ήδη δεχθεί περισσότερες από 850 κλήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ