ΣΠΟΡ

Στον Κριστιάνο Ρονάλντο η Χρυσή Μπάλα (vid)

Στον Κριστιάνο Ρονάλντο η Χρυσή Μπάλα (vid)
Twiiter / @France Football

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει εφέτος όλους τους ατομικούς τίτλους και ξεκίνησε με την Χρυσή Μπάλα, με το διαγωνισμό να επιστρέφει εφέτος στο Γαλλικό περιοδικό France Football και την FIFA να διοργανώνει ξεχωριστή διαδικασία για την ανάδειξη του καλύτερου ποδοσφαιριστή.

Η κατάκτηση του EURO 2016 με την εθνική Πορτογαλίας και το Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και τα 16 γκολ του Πορτογάλου στην Primera Division, ήταν εκείνα που του χάρισαν δίκαια το 4ο τρόπαιο (2008, 2013, 2014 τα άλλα), με τον Κριστιάνο να παραμένει στο κυνήγι του Μέσι (με 5) ενώ άφησε πίσω του Κρόιφ, Πλατινί και Φαν Μπάστεν με 3.

Η είδηση της βράβευσης του Ρονάλντο είχε διαρρεύσει από το πρωί και απλά το βράδυ το Γαλλικό περιοδικό ανακοίνωσε την απόφαση δίνοντας στην δημοσιότητα και το βίντεο με την απονομή της Μπάλας στον CR7 που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς αυτός βρίσκεται ήδη στην Ιαπωνία με την Ρεάλ Μαδρίτης για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

2016 12 12T090637Z 2072333087 RC1D18E8F330 RTRMADP 3 SOCCER CLUB REALMADRID


(Ο Κριστιάνο προπονείται στη Γιοκοχάμα με την Ρεάλ Μ. - Πηγή: Reuters / Issei Kato)

Ο θεσμός που ξεκίνησε από το 1956 είχε συγχωνευθεί για μία 5ετία (2010-2015) με τον διαγωνισμό της FIFA και εφέτος διχωρίστηκε εκ νέου, με το νικητή να προκύπτει αποκλειστικά από την ψηφοφορία ανάμεσα σε δημοσιογράφους.

Ο Κριστιάνο συγκέντρωσε 745 βαθμούς (Μέσι, Γκριεζμάν, Σουάρες και Νεϊμάρ ήταν οι πρώτοι 5) και είναι και το μεγάλο φαβορί για το βραβείο του κορυφαίου της FIFA όντας στην τελική τριάδα με Μέσι και Γκριεζμάν και το γκαλά να γίνεται στη Ζυρίχη στις 9 Ιανουαρίου.

Διαβάστε σχετικά

Μέσι, Ρονάλντο και Γκριεζμάν η τριάδα για τον κορυφαίο της FIFA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ