ΣΠΟΡ

Euroleague: για 15 μόνον ημέρες εκτός παρκέ ο Πρίντεζης

Euroleague: για 15 μόνον ημέρες εκτός παρκέ ο Πρίντεζης
EUROKINISSI SPORTS

Ευχάριστα ήταν τα νέα των εξετάσεων του Γιώργου Πρίντεζη, που θα μείνει εκτός αγώνων μόνον για 15 ημέρες, αποφεύγοντας έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο του, στο φινάλε του παιχνιδιού με τη Ζαλγκίρις.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού «πάγωσαν» το βράδυ της Πέμπτης στο Κάουνας όταν ο Γιώργος Πρίντεζης έπεσε στο έδαφος πιάνοντας το γόνατο του και στη συνέχεια υποβασταζόμενος οδηγήθηκε στον πάγκο. Όλοι αρχικά φοβήθηκαν ζημιά στο γόνατο, όσο όμως περνούσε η ώρα, η εικόνα και τα συμπτώματα του διεθνή παίκτη επέτρεπαν μια αχτίδα αισιοδοξίας.

3994863


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Αυτή επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη (εκεί ταξίδεψε με το τσάρτερ ο Ολυμπιακός καθώς την Κυριακή παίζει με τον ΠΑΟΚ για την Α1) καθώς οι εξετάσεις σε χιαστούς και μηνίσκο στο Διαβαλκανικό Κέντρο ήταν «καθαρές». Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Ολυμπιακού, ο Πρίντεζης «φέρει οστικό οίδημα έσω μηριαίου κονδύλου και διάταση του έξω πλαγίου συνδέσμου και η απουσία του από την αγωνιστική δράση υπολογίζεται για διάστημα 10 έως 15 ημερών».

Ο Πρίντεζης επομένως δεν θα είναι σίγουρα στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου τόσο για το ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά και τις αναμετρήσεις με Ερυθρό Αστέρα (20/12), Μπάμπεργκ (22/12) και πιθανότατα με Φενέρ (29/12) για την Euroleague και λογικά επιστρέφει στις 6 Ιανουαρίου στο ντέρμπυ "αιωνίων" με τον Παναθηναϊκό για την 16η αγωνιστική. Όπως λένε οι ειδικοί, το γεγονός ότι ταυτόχρονα γύρισε και ο αστράγαλος του (κάτι που δεν κατάλαβε καν ο παίκτης) και ότι το πόδι του μετακινήθηκε προς τα εμπρός, απορρόφησαν ενέργεια και η πίεση δεν έπεσε όλη στο γόνατο, ώστε να του προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Ενοχλήσεις και ο Σπανούλης

Και ο Βασίλης Σπανούλης ένιωσε ενοχλήσεις το πρωί της Παρασκευής στο γόνατό του, από ένα χτύπημα που δέχθηκε στο ξεκίνημα του αγώνα με την Ζαλγκίρις, αλλά δεν τον πονούσε κατά την διάρκεια του ματς.

3994503


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Ούτε όμως ο έτερος αρχηγός της ομάδας είχε κάτι σοβαρό, όπως έδειξαν οι εξετάσεις που έκανε και εκείνος. Το γόνατο του Σπανούλη μάζεψε υγρό από το κτύπημα (κάκωση-οίδημα επιγονατιδικού τένοντα) και θα χρειαστεί λίγη ξεκούραση, κάτι που σημαίνει ότι επίσης δεν θα αγωνιστεί λογικά με τον ΠΑΟΚ, ενώ ίσως να προφυλαχθεί και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα την Τρίτη, ώστε να είναι έτοιμος με την Μπάμπεργκ την Πέμπτη, σε μια εβδομάδα που έχει και πάλι δύο ματς για την Euroleague.

Σύσκεψη στην Euroleague

Καθυστερημένα η Ευρωλίγκα αποφάσισε να εξετάσει εάν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στους τραυματισμούς των παικτών και τα διαφημιστικά στα παρκέ των γηπέδων. Η διαφορετική υφή του δαπέδου σε αρκετά σημεία θεωρείται από πολλούς (και από τους παίκτες) ότι έχει παίξει ρόλο σε τραυματισμούς όπως του Πρίντεζη, του Χάκετ, του Γκιστ και του Χίκμαν.

Μάλιστα έχει ζητηθεί από τις ομάδες να εκθέσουν την άποψη τους εγγράφως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ