ΣΠΟΡ

6 χιλιάδες φίλαθλοι στην προπόνηση του Ρότζερ Φέντερερ

6 χιλιάδες φίλαθλοι στην προπόνηση του Ρότζερ Φέντερερ
Getty Images / Paul Kane

Ο Ρότζερ Φέντερερ παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς τεννίστες στον κόσμο και η επιστροφή του στα κορτ για τη νέα σεζόν προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού ανάμεσα στπυς φιλάθλους, που έσπευσαν να τον αποθεώσουν στο Περθ της Αυστραλίας.

Ο Φέντερερ είχε ανακοινώσει τον περασμένο Ιούλιο, ότι αποσύρεται από το υπόλοιπο της σεζόν λόγω του τραυματισμού του στην μέση και στο γόνατο (κάνοντας μάλιστα την απαραίτητη εγχείρηση), Η αποθεραπεία του ολοκληρώθηκε και ο Ελβετός πρωταθλητής δήλωσε κανονικά συμμετοχή στο Hopman Cup, που ανοίγει την σεζόν του 2017 στο τέννις.

(Διαβάστε σχετικά: Ρίο 2016: ο Φέντερερ ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες)

Το τουρνουά φιλοξενείται κάθε χρόνο, στις αρχές Ιανουαρίου στο Περθ και είναι ο προπομπός του πρώτου Grand Slam της χρονιάς, του Australian Open. Σε αυτό συμμετέχουν μεικτά ζευγάρια από 8 χώρες, χωρισμένα σε δύο γκρουπ, με τους πρώτους του κάθε ομίλου να διεκδικούν το τρόπαιο.

GettyImages 630643640


(Πηγή: Getty Images / Paul Kane)

Εφέτος το τουρνουά θα γίνει 1-7 Ιανουαρίου και ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε την πρώτη του προπόνηση, καλώντας τους φιλάθλους να την παρακολουθήσουν. Δεν περίμενε όμως σίγουρα να βρεθούν στις κερκίδες 6000 (!) φίλοι του, που τον αποθέωσαν την στιγμή της εισόδου του στο κορτ.

Μάλιστα μια νεαρή Κινέζα ξέσπασε σε κλάματα στο τέλος της προπόνησης, αφού ήταν η τυχερή, που επιλέχθηκε να βρεθεί στο γήπεδο και να βγάλει μια αναμνηστική φωτογραφία, με αποτέλεσμα ο Φέντερερ να την πάρει αγκαλιά.

Ο Φέντερερ είναι μαζί με την Μπέντσιτς η ομάδα της Ελβετίας και το μεγαλύτερο όνομα του τουρνουά. Συμμετέχει στο πρώτο γκρουπ με αντιπάλους την Γαλλία (Μλαντένοβιτς-Γκασκέ), τη Γερμανία (Πέτκοβιτς-Ζβέρεβ) και τη Μεγάλη Βρετανία (Γουάτσον-Έβανς). Στο β όμιλο είναι η νικήτρια ομάδα της περυσινής διοργάνωσης Αυστραλία, με το Νικ Κύργιο και την Ντόρις Γκαβρίλοβα, και αντίπαλοι τους η Τσεχία (Χραντέσκα-Πάβλασεκ), η Ισπανία ( Αρουαμπαρενα-Λόπεθ) και οι ΗΠΑ (Βαντεβέγκε-Σοκ).

GettyImages 504152736


(Γκαβρίλοβα και Κύργιος οι περυσινοί νικητές - Πηγή: Getty Images / Paul Kane)

Το Open της Αυστραλίας θα ανοίξει εφέτος τις πύλες του στις 16 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 29.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ