ΣΠΟΡ

Super League: ο ΠΑΟΚ συνέχισε το σερί, 2η η εκπληκτική Ξάνθη

Super League: ο ΠΑΟΚ συνέχισε το σερί, 2η η εκπληκτική Ξάνθη
EUROKINISSI SPORTS

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τις νίκες στα πρώτα ματς της 1ης αγωνιστικής της Superleague, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει το σερί του, περνώντας και από την Λιβαδειά, ενώ η Ξάνθη παραμένει 2η στην βαθμολογία με ένα ακόμη τρίποντο στο Καυτανζόγλειο.

Η Super Ξάνθη!

Η εκπληκτική ακριτική ομάδα έμεινε για 11ο αγώνα αήττητη και συνέχισε το σερί νικών της που διατηρούν την Ξάνθη στην 2η θέση της βαθμολογίας (όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού στα Χανιά), να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ντέρμπυ κορυφής (!) την ερχόμενη αγωνιστική.

4006636


(Οι παίκτες της Ξάνθης αγκαλιά με τον Λουτσέσκου - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Ο Ηρακλής ήταν καλύτερος αλλά έχασε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και η Ξάνθη παρότι έχασε πέναλτυ στο 21 με τον Γιουνές (απέκρουσε ο Χουάντερσον), βρήκε το γκολ με τον φορ της να σκοράρει στο 58 και το γκολ αυτό να είναι το 9ο του Τυνήσιου, που ισοβαθμεί στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς με τον Ιντέγιε Μπράουν του Ολυμπιακού.

4006637


(9 γκολ ο Γιουνές Χαμζά - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Ο "γηραιός" έχει τρομερά παράπονα από τον διαιτητή Κύζα, που έφυγε συνοδεία αστυνομικών, για ένα πέναλτυ που δεν έδωσε στον Περόνε, τον οποίο απέβαλε 6 λεπτά μετά.

4006639


(Ο διαιτητής Κύζας φεύγει με αστυνομικούς - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Η Ξάνθη έφτασε τους 25 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός έχει 31 και ο Παναθηναϊκός 22.

Ο ΠΑΟΚ έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες αλλά νίκησε

Με τον Γκάρι Ροντρίγκεζ στη Θεσσαλονίκη να περιμένει την εξέλιξη της μετεγγραφής του στη Γαλατά, ο ΠΑΟΚ ήθελε οπωσδήποτε το τρίποντο στην έδρα του Λεβαδειακού. Ο Δικέφαλος δημιούργησε 22 τελικές προσπάθειες, αλλά δεν "κάηκε", αφού έκανε "μπλακ τζακ" για το 0-1 με την κεφαλιά του Πέλκα στο 84, που μαζί με τον Κουλούρη μπήκαν αλλαγή και ανέβασαν ακόμη περισσότερο την επιθετική παραγωγή του Δικέφαλου.

4006716


("Χρυσή αλλαγή" ο Πέλκας - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Μέχρι το γκολ ο ΠΑΟΚ είχε χάσει μια απίστευτη ευκαιρία με τον Κάμπος να σημαδεύει σε κενή εστία τον πεσμένο Ναμάσκο, που είχε εντυπωσιακά αποκρούσει σουτ του Κουλούρη, είχε ένα δοκάρι με σουτ του Μάτος μέσα από την περιοχή και πολλά σουτ, που περνούσαν δίπλα από την εστία.

4006701


(Πολύ καλός ο Κουλούρης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Ο Λεβαδειακός ήταν μόνον αμυντικά προσανατολισμένος, πάντως θα μπορούσε να σκοράρει λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνους από έμπνευση του Μάντζιου, που άδειασε τον Βαρέλα και με τεχνικό σουτ υποχρέωσε τον Γλύκο σε πολύ δύσκολη απόκρουση.

Ο ΠΑΟΚ πήγε στους 20 βαθμούς, ενώ ο Λεβαδειακός έμεινε στους 12 με 4η συνεχή ήττα.

4006710


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Η 1η αγωνιστική

Ηρακλής-Ξάνθη 0-1 (58 Γιουνές)
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-1 (84 Πέλκας)

Τετάρτη 4/1

Κέρκυρα-Ατρόμητος (15.00)
ΑΕΚ-Παναιτωλικός (17.15)
ΑΕΛ-Βέροια (17.15)
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρ. (19.30)

Πέμπτη 5/1

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα (15.00)
Πλατανιάς-Παναθηναϊκός (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ