ΣΠΟΡ

Super League: γκέλα η ΑΕΚ, νίκη στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός

Super League: γκέλα η ΑΕΚ, νίκη στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός
Ο Μάριν (δ) έδωσε το τρίποντο σις καθυστερήσεις στον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Δύο τερματοφύλακες, ο Ντοναρούμα του Αστέρα Τρ. και ο Κυριακίδης του Παναιτωλικού ήταν οι πρωταγωνιστές της 1ης αγωνιστικής της Superleague, με τον Ιταλό να νικιέται στις καθυστερήσεις από τους παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ ο διεθνής Έλληνας πορτιέρο πανηγύρισε την ισοπαλία του Παναιτωλικού στην έδρα της ΑΕΚ. 

Ο Μάριν νίκησε το Ντοναρούμα στο τέλος

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς με το Ντοναρούμα να δείχνει από την αρχή, ότι μπορεί να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή, σταματώντας τον Φορτούνη και τον Μποτία.

4007421


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Μετά το 20λεπτο όμως ο Αστέρας βρήκε τα κενά, που άφησε και πάλι η προβληματική άμυνα των γηπεδούχων, βγαίνοντας σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις και πατώντας περιοχή.

4007335


(Η φάση του πέναλτυ του Αστέρα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Σε μία από αυτές, στο 26, ο Μάσα πρόλαβε και πλάσαρε πάνω από τον Λεάλι και στη συνέχεια βρέθηκε στο έδαφος, με τον διαιτητή Βάτσιο να θεωρεί ότι υπήρξε παράβαση και τον Αργεντινό να ανοίγει το σκορ.

4007321


(Ο Μάσα σκοράρει - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Μέχρι το τέλος του 45λεπτου, ο Ολυμπιακός είχε τρομερά προβλήματα στις αντεπιθέσεις του Αστέρα, που όμως δεν έβαλε 2ο γκολ. Μπαίνοντας από τα αποδυτήρια στο β ημίχρονο ο Ολυμπιακός πίεσε, αλλά νίκησε το Ντοναρούμα μια φορά με τον κεραυνό του Φορτούνη στο 54.

4007441


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ο Ιταλός τερματοφύλακας είχε απάντηση και στα στημένα και σε όσα σουτ πήγαν στην εστία του, ενώ η είσοδος του Ιντέγιε και του Μάριν δεν άλλαξε την κατάσταση (ο Νιγηριανός έχασε σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά, ενώ ο Γερμανός είδε τον Ιταλό πορτιέρο να τον σταματά σε σουτ) μέχρι τις καθυστερήσεις.

4007493


(Ο Ντοναρούμα βλέπει την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα του στις καθυστερήσεις - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Εκεί ο Ντοναρούμα σταμάτησε το Ντελ Μπέγια, όμως η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Μάριν λύτρωσε τους ερυθρόλευκους με το τελικό 2-1, όμως το τρίποντο δεν μπορεί να καλύψει τις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας του Μπέντο.

4007495


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Πέταξε κι άλλους βαθμούς στο ΟΑΚΑ

Μπορεί οι τελικές ευκαιρίες να ήταν συντριπτικά υπέρ της ΑΕΚ στο ματς με τον Παναιτωλικό, όμως σε 19 προσπάθειες οι παίκτες του Δικέφαλου δεν βρήκαν γκολ και παραχώρησαν μια ακόμη ισοπαλία στο ΟΑΚΑ.

4007229


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Κεντρικό πρόσωπο ο τερματοφύλακας των Αγρινιωτών Κυριακίδης, που ιδιαίτερα στο β μέρος σταμάτησε με εξαιρετικές επεμβάσεις σουτ και κεφαλιές των παικτών της ΑΕΚ, που όμως δεν είχαν καθαρό μυαλό και ορθολογική ανάπτυξη (περισσότερο οι ατομικές ικανότητες και λιγότερο το αγωνιστικό πλάνο και κάποια καλά στημένα έβγαλαν τις φάσεις).

4007225


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Ούτε ο Ζοσέ Μοράις βοήθησε από τον πάγκο, με καθυστερημένες αλλαγές, αλλά και επιλογές (έχοντας κάποια στιγμή εξτρέμ τους Μάνταλο-Μπακασέτα και φορ τον Βάργκας (αντικατέστησε τον Πέκχαρτ)...παίζοντας με γεμίσματα), αναλαμβάνοντας στη Συνέντευξη Τύπου τις ευθύνες για ένα ακόμη αποτυχημένο αποτέλεσμα, λέγοντας πάντως ότι η ομάδα του άξιζε τη νίκη.

4007226


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Ο Αϊντάρεβιτς στο ντεμπούτο του έδειξε ικανότητα στις μεταβιβάσεις και στο κράτημα της μπάλας, αλλά είναι αργός (ο Μοράις τον έκανε αλλαγή καθυστερημένα στο τελευταίο 10λεπτο με τον Χριστοδουλόπουλο).

4007013


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα για την ΑΕΚ αν στα δύο τετ α τετ (μοναδικές τελικές) που δημιούργησε ο Παναιτωλικός στο τέλος, ο Κλέσιο ευστοχούσε στην πρώτη και ο Μπάρκας δεν τον σταματούσε εντυπωσιακά στην δεύτερη, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει έντονα.

Νίκη-χρυσάφι για ΑΕΛ

Στα άλλα ματς η ΑΕΛ γύρισε το ματς με την Βέροια (που άργησε να ξεκινήσει 16 λεπτά λόγω των καπνογόνων που άναψαν στο γήπεδο) και πήρε «χρυσό τρίποντο» με εύστοχο πέναλτυ του Ναζλίδη, παίζοντας με 10 παίκτες από το 60 λόγω της αποβολής του Ντοντό. Η νίκη της ήταν πολύ σημαντική στην μάχη της παραμονής, αφού πλέον η Βέροια απέχει 4 βαθμούς από την γραμμή της σωτηρίας.

4007278


(Ο Ναζλίδης δεν πανηγύρισε το γκολ της νίκης της ΑΕΛ επί της παλιάς του ομάδας - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ)

Στην Κέρκυρα δύο γκολ στο 10λεπτο διαμόρφωσαν το 1-1 της τοπικής ομάδας με τον Ατρόμητο, με τους νησιώτες να έχουν σημαντική απώλεια από την αποβολή του Τουράμ στο β μέρος, καθώς ο Βραζιλιάνος «πλάκωσε» δυο αντιπάλους του και λογικά θα τιμωρηθεί με 3 αγωνιστικές.

4006875


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Η 1η αγωνιστική

Τρίτη 3/1
Ηρακλής-Ξάνθη 0-1
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-1

Τετάρτη 4/1
Κέρκυρα-Ατρόμητος 1-1 (5 Κόντος / 9 Λε Ταλέκ)
ΑΕΚ-Παναιτωλικός 0-0
ΑΕΛ-Βέροια 2-1 (54 Γκαγιέχο, 81 Ναζλίδης πεν. / 45+8 Κάλβο)
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρ. 2-1 (54 Φορτούνης, 93 Μάριν / 27 Μάσα πεν.)

Πέμπτη 5/1
Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα (15.00)
Πλατανιάς-Παναθηναϊκός (19.30)

Η βαθμολογία (13 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 34
2. Ξάνθη 25
3. Παναθηναϊκός 22 (12 αγ.)
4. ΑΕΚ 21
5. Πανιώνιος 21 (12)
6. ΠΑΟΚ 20
7. ΠΑΣ Γιάννινα 18 (12)
8. Ατρόμητος 18
9. Παναιτωλικός 16
10. Πλατανιάς 14 (12)
11. Κέρκυρα 13
12. ΑΕΛ 13
13. Αστέρας Τρ. 12
14. Λεβαδειακός 12
-----------------------------
15. Βέροια 8
16. Ηρακλής 7

ΔΗΜΟΦΙΛΗ