ΣΠΟΡ

Euroleague: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Superfoods στην πρεμιέρα του β γύρου

Euroleague: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Superfoods στην πρεμιέρα του β γύρου
EUROKINISSI

Με δύο μεγάλα ντέρμπυ ξεκινά ο 2ος γύρος της Euroleague: Ρεάλ Μαδρίτης-ΤΣΣΚΑ Μ. και το Ελληνικό «κλάσικο» Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού Superfoods στο ΣΕΦ συγκεντρώνουν όλα το ενδιαφέρον της 16ης αγωνιστικής.

Οι δύο «αιώνιοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση, που εκτός από το γόητρο έχει και εξαιρετικό βαθμολογικό ενδιαφέρον στην προσπάθεια τους να βάλουν τις βάσεις και για την 4άδα. Νίκη του Ολυμπιακού θα του δώσει πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία, μετά το 79-77 στο ΟΑΚΑ, ενώ οι «πράσινοι» θέλουν εκτός από νίκη και διαφορά μεγαλύτερη των 2 πόντων για την περίπτωση ισοβαθμίας.

«Ετοιμοπόλεμος» ο Σπανούλης

Η συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Σφαιρόπουλου έβγαλε την είδηση, καθώς ο προπονητής του Ολυμπιακού αποκάλυψε ότι ο Βασίλης Σπανούλης θα είναι πιθανότατα κανονικά στο παρκέ, έχοντας ακολουθήσει εντατικό πρόγραμμα αποκατάστασης (πήρε μέρος στην προπόνηση), μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη.

4008283


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

«Ο Πρίντεζης είναι πιο μπροστά στην αποκατάστασή του. Εχει κάνει δύο προπονήσεις, δεν είναι στο 100%, αλλά θα είναι στη διάθεση της ομάδας. Ο Σπανούλης είναι πιο πίσω, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Σήμερα θα δούμε» τόνισε ο Έλληνας τεχνικός.

4008324


(Ο Σπανούλης στην προπόνηση - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

«Είναι το πρώτο παιχνίδι για το νέο έτος. Είναι σημαντικό παιχνίδι, ένα παιχνίδι Ευρωλίγκας και ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Γνωρίζουμε την σημασία του αγώνα. Εχουμε παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια και θα δώσουμε κι άλλα στο μέλλον. Είχαμε την ευκαιρία μετά την Φενέρ να ξεκουράσουμε και να φρεσκάρουμε την ομάδα. Εχουμε δουλέψει πολύ καλά τις τελευταίες πέντε ημέρες. Εχουμε μία τελευταία προπόνηση. Θέλουμε να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Εχει γίνει sold out και θέλουμε τον κόσμο να μας στηρίξει».

4008280


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Δείτε όλη τη συνέντευξη από το κανάλι της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο You Tube (ξεκινά στο 8.10).

(Πηγή: You Tube / Olympiacos B.C.)

Πίστη για το διπλό στον ΠΑΟ

Με πλήρες ρόστερ και νέο πρόσωπο τον Τζεντίλε, ο Παναθηναϊκός θα πάει στο ΣΕΦ για να πάρει την ρεβάνς της ήττας του πρώτου γύρου, αλλά και να πιάσει πάλι στην βαθμολογία τους ερυθρόλευκους, που είναι μια νίκη μπροστά τους.

4008312


(Ο Τζεντίλε (δ) στην προπόνηση - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

«Μάθαμε πολλά πράγματα. Πρέπει να είμαστε βελτιωμένοι στην άμυνα στο πικ εν ρολ, αλλά και στα τελευταία δύο λεπτά, καθώς στο ΟΑΚΑ, περίπου 1.15’’ πριν το τέλος ήμασταν μπροστά με 4 πόντους, αλλά χάσαμε. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε πολλούς τομείς, αλλά ξέρουμε ότι παίζουμε με μία εξαιρετική ομάδα, που παίζει με πολλούς παίκτες που είναι μαζί για αρκετά χρόνια. Όμως είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να νικήσουμε» ήταν τα πρώτα λόγια του Τσάβι Πασκουάλ, που είπε ότι το πρωί θα αποφασίσει για την χρησιμοποίηση του Τζεντίλε, ενώ αναφέρθηκε και στην συμμετοχή του Σπανούλη.

4008300


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, έτοιμοι για όλες τις καταστάσεις. Ποτέ δεν ξέρεις, όμως τώρα είμαστε καλύτερη ομάδα σε σχέση με πριν, όμως όλα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Πρέπει να διαβάσουμε το παιχνίδι, να παίξουμε καλά και να βάλουμε τα ανοικτά σουτ που θα έχουμε, αλλά και σε καταστάσεις κοντά στο καλάθι. Θα είναι πολύ σημαντικό να είμαστε αποτελεσματικοί στις τελευταίες φάσεις».

Παρών στην τελευταία προπόνηση των «πράσινων» ήταν και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

4008313


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Η 16η αγωνιστική

Πέμπτη 5/1

Εφές-Γαλατά 84-73
Μπάμπεργκ-Μπαρτσελόνα 85-65
Μακάμπι-Νταρουσάφακα 93-92 (ο Γουαναμέικερ έχασε τη μία από τις 3 βολές στην λήξη για να πάει το ματς παράταση)
Μπασκόνια-Ούνιξ 102-70

Παρασκευή 6/1

Φενέρ-Αρμάνι (19.45)
Ζαλγκίρις-Ερυθρός Αστ. (20.00)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (21.00)
Ρεάλ Μ.-ΤΣΣΚΑ Μ. (22.00)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ