ΣΠΟΡ

Ο Αμπράμοβιτς ετοιμάζει μυθική πρόταση για την απόκτηση του Κριστιάνο

Ο Αμπράμοβιτς ετοιμάζει μυθική πρόταση για την απόκτηση του Κριστιάνο
"Χρυσάφι" στρώνουν στα πόδια του Κριστιάνο Reuters/Juan Medina

Λίγες μόνον ώρες μετά το σενάριο επιστροφής του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αγγλία για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ισπανικός Τύπος αποκαλύπτει την πρόθεση του ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς να κάνει πρόταση στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Η καταστροφική σεζόν της Τσέλσι συνεχίζεται και ο Ρώσος μεγιστάνας της Τσέλσι είναι έτοιμος για μια κίνηση που θα προκαλέσει πάταγο. Και δεν είναι άλλη από την αγορά του Κριστιάνο Ρονάλντο από την Ρεάλ Μαδρίτης! Λίγες μόνον ώρες μετά το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που φούντωσε με την παρουσία του σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην πρεμιέρα της ταινίας του Κριστιάνο στο Λονδίνο, η Ισπανική AS επικαλείται πηγές κοντά στον πρόεδρο της Τσέλσι για την «μετεγγραφή του αιώνα».

Σύμφωνα με αυτές, ο Αμπράμοβιτς θέλει να χτίσει τη νέα ομάδα γύρω από τον Πορτογάλο και ήδη έχει σχεδιάσει να εξοικονομήσει τα περίπου 100 εκατομμύρια €, που θα κοστίσει μια τέτοια μετακίνηση, από την πώληση των Αζάρ, Μάτις και Όσκαρ (έσοδα κοντά στα 200 εκατομμύρια €, θα αποφέρει μια πιθανή πώληση των τριών). Για τον πρώτο ενδιαφέρον άλλωστε έχει ήδη επιδείξει ήδη η Ρεάλ. Μια ακόμη σημαντική παράμετρος είναι η στενή συνεργασία τα τελευταία χρόνια του ατζέντη του Κριστιάνο, Ζόρζε Μέντες, με τον Αμπράμοβιτς, από τις μετεγγραφές των Φαλκάο, Ντιέγκο Κόστα, Φελίπε Λουίς.

Ακόμη και το εμπόδιο, που θα μπορούσε να υπάρξει με την παρουσία του Μουρίνιο-οι δύο άντρες δεν είχαν και το καλύτερο τέλος στην συνεργασία τους στην Ρεάλ-ίσως δεν υπάρχει, εφόσον απολυθεί νωρίτερα ο Πορτογάλος προπονητής από τον Λονδρέζικο σύλλογο.


(Πηγή: Reuters/Juan Medina)

Όλα έχουν ξεκινήσει από τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρονάλντο στο Γερμανικό περιοδικό Κίκερ, στις οποίο απάντησε σε ερώτηση για την συνεργασία του με την Ρεάλ (το συμβόλαιο του λήγει το 2018), ότι κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον. Ο πρόεδρος των «μερένχες» Φλορεντίνο Πέρεθ φέρεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος και δεν πρόκειται να φέρει αντίρρηση σε οποιαδήποτε «εννιαψήφια πρόταση» έρθει στην Μαδρίτη. Μάλιστα η εφημερίδα τονίζει με έμφαση, ότι κανείς από την Ισπανική ομάδα δεν έδωσε το παρόν στην πρεμιέρα της ταινίας την περασμένη Δευτέρα, δείγμα ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά...Μάλιστα ήδη στην Μαδρίτη κάνουν λόγο για απόκτηση πακέτο των Λεβαντόφσκι-Αζάρ από την "βασίλισσα", για να αντικαταστήσεις τους Ρονάλντο-Μπενζεμά. Ο Independent προσθέτει ότι ο πρόεδρος έχει "βαρεθεί" την αγένεια του Πορτογάλου, ενώ διαπιστώνει ότι ο Γάλλος επιθετικός θα έχει πρόβλημα με τις δικαστικές του περιπέτειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ