ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ: ο Παναθηναϊκός Superfoods νίκησε μέσα στο ΣΕΦ

Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ: ο Παναθηναϊκός Superfoods νίκησε μέσα στο ΣΕΦ
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού Superfoods πανηγυρίζουν στα αποδυτήρια του ΣΕΦ την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Ο Παναθηναϊκός Superfoods προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ νικώντας τον Ολυμπιακό με 77-67 στο ΣΕΦ. Οι "πράσινοι" θα διεκδικήσουν το τρόπαιο με αντίπαλο τον Άρη, που το Σάββατο νίκησε την ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό.

Τέλος στο σερί του Ολυμπιακού έβαλε ο Παναθηναϊκός

Με σαφή προσανατολιμσό να ελέγξει τον ρυθμό, κάνοντας 9 επιθέσεις περισσότερες και έχοντας περισσότερες λύσεις στο σκοράρισμα δίπλα στο εκπληκτικό Ρίβερς, ο Παναθηναϊκός έβαλε τέλος στο σερί των 6 νικών του Ολυμπιακού, που δεν είχε λύσεις στην άμυνα, ενώ και στην επίθεση του μόνον Μάντζαρης και Πρίντεζης είχαν διψήφιο αριθμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φίλοι του Παναθηναϊκού ετοιμάζουν αποθεωτική υποδοχή στον Πασκουάλ και τους παίκτες στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

4020591


(Οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού Ρίβερς και Γκέιμπριελ - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ νευρικά στο παιχνίδι με διαδοχικά λάθη. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με Μπουρούση-Σίνγκλετον στην 5άδα βάζοντας την μπάλα στο καλάθι, ενώ ο Ολυμπιακός είχε βιαστικές επιλογές στην επίθεση.

4020428


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)

Η είσοδος του Γκέιμπριελ (έκπληξη του Πασκουάλ, που άλλαξε το ρόστερ και αντικατέστησε το Νίκολς) δικαίωσε τον προπονητή του με συνεχή καλάθια, για τους «πράσινους», που απειλούσαν όμως μόνον από κοντά, ενώ η απάντηση ήρθε από τους πόντους του Μάντζαρη.

4020409


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)

Ο Γκέιμπριελ συνέχισε και στην 2η περίοδο, ενώ στην εξίσωση προστέθηκε και ο Ρίβερς (την ώρα που οι γηπεδούχοι έκαναν 9 λάθη), με το «τριφύλλι» να παίρνει μια μικρή διαφορά. Όμως ο Σφαιρόπουλος προσάρμοσε την άμυνα του κάτω από το καλάθι αφήνοντας ελεύθερα τα σουτ από την περιφέρεια. Οι «πράσινοι» με 1/10 3π. δεν μπόρεσαν έτσι να πάνε παρά με έναν πόντο μπροστά στα αποδυτήρια.

4020452


(Διψήφιος ο Π΄ριντεζης για τον Ολυμπιακό - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS)

Στο φινάλε του ημιχρόνου απειλήθηκε και σύρραξη μετά από έντονη λογομαχία Παπανικολάου και Ρίβερς, που αποφεύχθηκε από την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Οι δύο παίκτες τιμωρήθηκαν με μία τεχνική ποινή έκαστος (οι δύο τους τα βρήκαν στο τέλος του αγώνα).

4020476


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

4020500


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια ο Παναθηναίκός συνέχισε να παίζει πολύ πιεστική άμυνα στο Σπανούλη, ενώ στην επίθεση πήγαινε σε σετ επιθέσεις και έτρεχε μόνον όταν ήταν πολύ σίγουρος, θέλοντας να ελέγξει τον ρυθμό.

Με Μάντζαρη και Πρίντεζη ο Ολυμπιακός μάζεψε γρήγορα μια μικρή διαφορά 6 πόντων, περνώντας και μπροστά με 41-40, αλλά ο Ρίβερς ήταν σε καταπληκτική κατάσταση (17 π. στα 30 λεπτά) και πάλι διαμορφώνοντας το 41-47 λίγο πριν το τέλος, ενώ ο Τζέιμς με buzzer beater διαμόρφωσε το 47-52 (που είχε κάνει ο Μάντζαρης - 13 π.).

4020530


(Ο Ρίβερς εκτελεί - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Γκέιμπριελ και κυρίως ο Ρίβερς συνέχισαν να σκοράρουν κατά βούληση φτάνοντας ακόμη και στο +12 την διαφορά (58-70), με τον Μάντζαρη να συνεχίζει μόνος του από την άλλη πλευρά να μειώνει για τον Ολυμπιακό (που συνέχισε να τρέχει) με ένα μεγάλο σουτ σε 63-70 μπαίνοντας στα τελευταία 90’’.

4020517


(Ο Ρίβερς σε δράση - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στα 38’’ ο Ολυμπιακός έστειλε στις βολές τον Καλάθη (είχε βάλει νωρίτερα ένα δύσκολο δίποντο, όταν οι ερυθρόλευκοι μείωσαν από τους 12 στους 5), που ήταν όμως εύστοχος για το 57-74, ο Παπανικολάου έχασε το τρίποντο και ο Ρίβερς πάλι από τις βολές ουσιαστικά κλείδωσε με το 67-76 το ματς.

4020658 1


(Ψύχραιμος ο Καλάθης στο τέλος - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

MVP του αγώνα ο Ρίβερς με 27 πόντους, και ακθοριστική η παρουσία του Γκέιμπριελ με 14 πόντους και οι 11 του Σίνγκλετον, ενώ εκτός του Μάντζαρη, που προσπάθησε μόνος του να γυρίσει το ματς (16 π.) μόνον ο Πρίντεζης ήταν διψήφιος με 13.

4020640


(Παπανικολάου και Ρίβερς αγκαλιάστηκαν στο φινάλε του αγώνα - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Τα 10λεπτα: 15-14, 28-29 (13-15), 45-52 (17-23), 67-77 (22-25)

(δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα)

Πολύ έντονα έζησε τον αγώνα και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που καθόταν δίπλα στον αγωνιστικό χώρο.

4020606


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

4020520


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Στο τέλος ο Νικ Καλάθης πήγε και του αφιέρωσε τη νίκη, ενώ και ο ίδιος πήγε στα αποδυτήρια και έδωσε συγχαρητήρια στον Πασουάλ και στους παίκτες.

4020635


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

4020707


(Κένι Γκέιμπριελ και Δημ. Γιαννακόπουλος - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Μάλιστα έκανε και δήλωση για τον τελικό με τον Άρη: «Συγχαρητήρια σε όλους. Ο Άρης είναι δυνατή και ιστορική ομάδα που διψάει για τίτλο μετά από χρονιά. Με σοβαρότητα και προσοχή πάμε για το έκτο σερί Κύπελλο».

4020657


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στο γήπεδο ήταν και ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και ανάμεσα τους και το νέο απόκτημα Αλί Σισοκό.

4020467


(Σισοκό και Μποτία στο ΣΕΦ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Ντου στη φυσούνα στο τέλος

Κάποιοι ελάχιστοι ανεγκέφαλοι κουκουλοφόροι επιχείρησαν να χτυπήσουν τους παίκτες του Παναθηναϊκού όταν πήγαιναν στην φυσούνα στη λήξη, ενώ κινήθηκαν απειλητικά και προς τους διαιτητές. Επικράτησε ένταση για κάποια λεπτά, με την παρέμβαση των ανθρώπων της ασφάλειας του γηπέδου αλλά και τους Αστυνομικούς.

4020623


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Οι διαιτητές δεν έγραψαν κάτι σχετικό στο φύλλο αγώνα, αλλά δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί στην έκθεση του κομισάριου.

4020696


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο τελικός με τον Άρη είναι προγραμματισμένος για τις 19/2 και μένει να οριστεί η έδρα.

Διαβάστε σχετικά

Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ: νίκη στο φινάλε του Άρη επί της ΑΕΚ και τελικός

ΔΗΜΟΦΙΛΗ