ΣΠΟΡ

Ο «θεός» Ντιέγκο Μαραντόνα επέστρεψε στη Νάπολι (pics&vids)

Ο «θεός» Ντιέγκο Μαραντόνα επέστρεψε στη Νάπολι (pics&vids)
Ο Μαρντόνα χαιρετά τους φιλάθλους στην Φλωρεντία Reuters / Leonardo Bianchi

Μυθικές στιγμές έζησε ο Ιταλικός νότος και η Νάπολι στην επιστροφή του Ντιέγκο Μαραντόνα στην πόλη, όπου δοξάστηκε και λατρεύτηκε σαν θεός, στην επέτειο των 30 χρόνων από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Συγκινημένος ο ίδιος ξανασυνάντησε τον γιο του μετά από 30 χρόνια ενώ σήμερα παρέστη και στην εκδήλωση για το Ιταλικό Hall of Fame του ποδοσφαίρου.

Ο ίδιος αποτελεί μέλος των κορυφαίων του Calcio εδώ και 2 χρόνια (στην κατηγορία ξένοι ποδοσφαιριστές), ουδέποτε όμως είχε παρευρεθεί και επίσημα στην τελετή της "εισόδου" του στο Hall of Fame. Η επιστροφή του στην Ιταλία, συνδυάστηκε έτσι με την εκδήλωση για τα νέα ονόματα, που προστίθενται το 2017 στην λίστα.

2017 01 17T131105Z 369969409 RC12A3E94C00 RTRMADP 3 SOCCER ITALY


(Π. Μαλντίνι, Μαραντόνα, Αντονιόνι και Ταρντέλι στην εκδήλωση για το Hall Of Fame - Πηγή: Reuters / Paolo Lo Debole)

Τζουζέπε Μπέργκομι, Φαλκάο, Κλαούντιο Ρανιέρι, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πάολο Ρόσι και Μελάνια Γκαμπιαντίνι ήταν οι νέες "προσθήκες" στο Μουσείο ποδοσφαίρου στο Κοβερτσιάνο, ενώ έγιναν και ειδικές βραβεύσεις για τον Νιλς Λίντχολμ, τον Τσέζαρε Μαλντίνι και τον Τζούλιο Καμπανάτι.

2017 01 17T125540Z 43358131 RC1F165B9700 RTRMADP 3 SOCCER ITALY


(Ο Μαραντόνα με τον "θρύλο" της Φιορεντίνα Τζιαν Κάρλο Αντονιόνι - Πηγή: Reuters / Paolo Lo Debole)

Ήταν όμως ο Ντιέγκο Μαραντόνα, που έκλεψε την παράσταση στην εκδήλωση στο Palazzo Vecchio της Φλωρεντίας, συνοδευόμενος από τον γιο του Ντιέγκο Τζούνιορ, με όλους τους φιλάθλους να θέλουν να βρεθούν δίπλα του.

2017 01 17T131108Z 1241036667 RC145E950750 RTRMADP 3 SOCCER ITALY


(Ο πρώην πρόεδρος της Νάπολι Κοράντο Φερλαΐνο με τον Μαραντόνα - Πηγή: Reuters / Paolo Lo Debole)

"Έκρηξη" στο Βεζούβιο για τον Μαραντόνα

Το προηγούμενο βράδυ όμως είχε καεί η πόλη της Νάπολι στην σκιά του Βεζούβιου, από την στιγμή που πάτησε το πόδι του στην πόλη ο Μαραντόνα. Χιλιάδες φίλαθλοι συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο του για να τον αποθεώσουν, ενώ ο γιος του τον καλωσόρισε.

Ο Μαραντόνα Τζούνιορ είναι το παιδί που απέκτησε με την Κριστιάνα Σινάγκρα το 1986 και αρχικά δεν είχε αναγνωρίσει, παρά την σχετική απόφαση των Ιταλικών δικαστηρίων. Ο Ντιέγκο Σινάγκρα (όπως είναι το πλήρες όνομα του) είχε δει για πρώτη φορά τον πατέρα του το 2003, πηγαίνοντας αιφνιδιαστικά σε ένα γήπεδο γκολφ, όπου έπαιζε ο "πίμπο ντ' όρο". Σε μια συγκινητική εξομολόγηση στο θέατρο Σαν Κάρλο εχθές βράδυ, ο Μαραντόνα ζήτησε δημόσια συγγνώμη, που τον εγκατέλειψε.

Μιλώντας στους φιλάθλους (και πιάνοντας τον σφυγμό τους), αποθέωσε Μέσι και Ντιμπάλα, ενώ για τον "προδότη Ιγκουαΐν" (λόγω της μετεγγραφής του στη Γιουβέντους) είπε απλά, ότι δεν έχει κάτι ιδιαίτερο, μόνο βάζει γκολ. Η λατρεία για τον Μαραντόνα δεν κόπασε ούτε τα ξημερώματα, αφού οπαδοί φώναζαν ρυθμικά το όνομα του.

Ακόμη και σήμερα ο Μαραντόνα λατρεύεται σαν "άγιος", και οι εικόνες του είναι στον τοίχο των αποδυτηρίων του Σαν Πάολο, απέναντι από τα εικονίσματα της Παρθένου και των Αγίων της πόλης, για να τα βλέπουν όλες οι ομάδες, που αγωνίζονται εκεί. Πρά την κόντρα του στο παρελθόν με την οικογένεια Ντε Λαουρέντις (ιδιοκτήτες της ομάδας), πλέον αναμένεται να λάβει θέση πρεσβευτή της Νάπολι σε όλο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ