ΣΠΟΡ

Bundesliga: καλύτερος αμυντικός ο Παπασταθόπουλος

Bundesliga: καλύτερος αμυντικός ο Παπασταθόπουλος
Ο Παπασταθόπουλος (αρ.) με τον Ριμπερί της Μπάγερν ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / BERND THISSEN

Νέα μεγάλη διάκριση για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, που όχι μόνο συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία 11άδα του πρώτου γύρου του Γερμανικού πρωταθλήματος, αλλά αναδείχθηκε και κορυφαίος αμυντικός.

Η Bundesliga ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, που διεξήχθη ανάμεσα στους φιλάθλους των ομάδων του Γερμανικού πρωταθλήματος και ο Παπασταθόπουλος "σάρωσε" σε ψήφους για τον καλύτερο αμυντικό του πρώτου γύρου. Με 27 % (31.839) ο Socratis ήταν πρώτος, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μεργκίμ Μάβραϊ της Κολωνίας, ο οποίος συγκέντρωσε 30.452 ψήφους (26%). Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός πως ο αμυντικός της Μπάγερν και πρώην συμπαίκτης του Παπασταθόπουλου, Ματς Χούμελς έμεινε στην τρίτη θέση με 29.990 ψήφους (25%).

Παράλληλα ο Παπασταθόπουλος είναι μέλος της καλύτερης 11άδας του πρώτου γύρου (4-3-3): Μάνουλ Νόιερ (Μπάγερν) / Νταβίντ Αλάμπα (Μπάγερν), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Μέργκιμ Μάβραϊ (Κολωνία), Φίλιπ Λαμ (Μπάγερν) / Ουσμάν Ντεμπελέ (Ντόρτμουντ), Κρίστιαν Πούλισιτς (Ντόρτμουντ), Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπάγερν) / Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ), Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν) , Αντονί Μοντέστ (Κολωνία).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ