ΣΠΟΡ

Δ. Γιαννακόπουλος: «Αυτοκράτορας εναντίον Παντοκράτορα στον τελικό»

Δ. Γιαννακόπουλος: «Αυτοκράτορας εναντίον Παντοκράτορα στον τελικό»
Συνέντευξη εφ όλης της ύλης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Αποκλειστική συνέντευξη στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» με τον Γιώργο Μπoύζο, παραχώρησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που μίλησε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Ο "ισχυρός άνδρας" των "πρασίνων" δεν περιορίστηκε μόνο στην κρίση του για την μεγάλη αναμέτρηση των δύο ιστορικών συλλόγων του μπάσκετ και τα όσα έγιναν για τον ορισμό τελικά της έδρας του τελικού στο Αλεξάνδρειο στις 18 Φεβρουαρίου. Ανέλυσε τις σχέσεις του με τον ιδιοκτήτη του Άρη Νίκο Λάσκαρη και την παρέμβαση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods υπέρ του στο ΑΣΕΑΔ (που τελικά μετέτρεψε σε επίπληξη τους 6 μήνες απαγόρευσης εισόδου, που του είχε επιβάλει ο Αθλητικός Δικαστής), τα σχέδια του για την ομάδα αλλά και την πιθανότητα εναχόλησής του ξανά με το ποδόσφαιρο (μετά την Σπάρτη), κάτι που απέκλεισε κατηγορηματικά.

2620028


(Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην παρουσίαση του Τσάβι Πασκουάλ (δ) - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Διαβάστε όλη την συνέντευξη όπως την παρουσίαζει στην ιστοσελίδα του ο Metropolis 95,5.

- την συναίνεση του Παναθηναϊκού Superfoods ώστε να γίνει ο τελικός στο Παλέ:
«Αυτή ήταν η θέση μας εξ’ αρχής, Η Θεσσαλονίκη είναι μπασκετομάνα, ο Αρης έφερε το μπάσκετ στην επιφάνεια στη σύγχρονη εποχή με τις επιτυχίες του τη δεκαετία του ’80. Είναι χαρά μας να φιλοξενηθεί ο τελικός στη Θεσσαλονίκη».

- το αν φοβήθηκε τις αντιδράσεις για το ότι δέχτηκε να γίνει ο τελικός στην έδρα του Άρη:
«Ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν έχει να φοβηθεί κάτι αγωνιστικά. Θέλουμε να μπούμε μέσα να παίξουμε καλύτερα και να κερδίσουμε. Ο Παναθηναϊκός Superfoods και ο Άρης είναι διαχρονικά οι δύο μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Είναι ο Αυτοκράτορας Αρης, ο Παντοκράτορας Παναθηναϊκός και πιστεύω ότι θα γίνει ένας τελικός-γιορτή».

2640955


(Φάση από το Άρης-Παναθηναϊκός Superfoods στην 7η αγ. - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

- το ότι ζήτησε εξ αρχής να γίνει ο τελικός στη Βόρεια Ελλάδα:
«Πρέπει όλοι να δούμε ότι το μπάσκετ είναι ένα προϊόν και να εκμεταλλευτούμε τη δυσάρεστη κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσοι ασχολούμαστε με το μπάσκετ πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι ευκαιρία να φέρουμε οικογένειες στο γήπεδο, τους χορηγούς, ώστε να ανεβάσουμε την αξία του προϊόντος».

- την παρέμβαση του Παναθηναϊκού Superfoods υπέρ του κ. Λάσκαρη:
«Κάθε άνθρωπος έχει και τις ατυχείς στιγμές του. Η προσπάθεια που κάνει ο Άρης υπό την ηγεσία του κ. Λάσκαρη είναι αξιέπαινη και έχει και αγωνιστικά αποτελέσματα, αφού ο Άρης είναι στον τελικό. Σίγουρα στεναχωρηθήκαμε πολύ από αυτά που ακούσαμε από τον κ Λάσκαρη πέρσι αλλά εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να κρατάμε τα καλά και τις ατυχείς στιγμές να τις ξεπερνάμε. Είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που επενδύουν στον αθλητισμό με τις οικονομικές συγκυρίες που υπάρχουν στη χώρα και ιδιαιτέρως στο μπάσκετ που δεν έχει έσοδα».

- το αν υπάρχει προσωπική σχέση με τον Νίκο Λάσκαρη κι αν έχουν συναντηθεί:
«Με όλους τους συλλόγους και τους παράγοντες προσπαθούμε να έχουμε καλές σχέσεις. Όποιες συναντήσεις έγιναν, ήταν στο πλαίσιο των συναντήσεων στον ΕΣΑΚΕ».

3913016


(Ο Νίκος Λάσκαρης παρακολουθεί από την τηλεόραση αγώνα του Άρη στα paly off με την ΑΕΚ (5/2016) με οπαδούς της ομάδας - Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

- τις καταγγελίες που είχε κάνει και ο ίδιος στο παρελθόν:
«Σε έναν αγώνα όλοι θέλουμε να κερδίσουμε και είναι λογικό να υπάρξουν στιγμές έντασης και παράπονα για τη διαιτησία. Σημασία έχει να στεκόμαστε στην αγωνιστική συμπεριφορά των αθλητών και σε όσα πρέπει να γίνουν για να παίζουμε καλύτερα».

- το αν θα παρακολουθήσει τον τελικό μαζί με τον Νίκο Λάσκαρη:
«Θα είναι χαρά μου. Εμείς θα ανεβούμε οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη. Μακάρι κάποια στιγμή να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να βλέπουν δίπλα-δίπλα τα παιχνίδια και οι φίλαθλοι».

- το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός Superfoods έδωσε προτεραιότητα στους κατόχους των διαρκείας για τα εισιτήρια του τελικού:
«Νομίζω ότι και ο Άρης προέβη στην ίδια κίνηση. Οφείλουμε να σεβόμαστε αυτούς που είναι δίπλα μας όλη τη χρονιά. Τώρα, δεν ξέρουμε πόσοι θα κανονίσουν μεμονωμένες εκδρομές. Θέλουμε και οργανωμένους κοντά μας. Θα δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν».

4034021


(Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στα επίσημα του ΟΑΚΑ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

- τον περιορισμένο αριθμό των εισιτηρίων που πήραν οι δύο ομάδες:
«Είναι ένας τελικός τον οποίον θέλει να δει από κοντά ο φίλαθλος κόσμος και των δύο ομάδων. Μακάρι να έχουμε έναν καλό τελικό. Αυτή είναι η διάθεση του Παναθηναϊκού. Να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να γίνει χωρίς έκτροπα και βωμολοχίες γιατί μόνο έτσι θα κερδίσει το μπάσκετ».

Σε ερώτηση σχετική με την ενασχόλησή του με την Σπάρτη κι αν διαπίστωσε διαφορές μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ:
«Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι που ακούμπησα, έφυγε κι έχει μείνει πίσω. Επιλέγω το μπάσκετ ασυζητητί».

4008303


(Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην προπόνηση του Παναθηναϊκού Superfoods με το Νικ Καλάθη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

- το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός:
«Σας απάντησα νωρίτερα. Επιλέγω ξεκάθαρα το μπάσκετ».

- το επίπεδο της φετινής επένδυσης:
«Προσπαθούμε να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό Superfoods στο υψηλότερο επίπεδο και πιστεύω ότι το έχουμε καταφέρει».

(Πηγή: www.metrosport.gr)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ